1. tason Service Desk työ – millaista se on?

Meet our pioneers -artikkelisarjassa tutustumme erilaisiin IT-asiantuntijan työtehtäviin. Nyt pääsemme tutustumaan Daniel Saarnisuohon ja hänen työhönsä Service Deskissä. Lue, millaisia ominaisuuksia Service Deskin työntekijällä on hyvä olla.

”Pidän työstäni erityisesti sen haasteellisuuden vuoksi: mikään päivä ei ole samanlainen! Haasteellisuus pitää mielenkiinnon yllä, sillä tykkään oppia uusia asioita ”, sanoo Daniel Saarnisuo, joka on työskennellyt 1. tason Service Desk työntekijänä Baronan kautta jo lähes puolentoista vuoden ajan. 

Katso videolta Danielin haastattelu:

 Service Desk Agenttina Daniel vastaanottaa ihmisiltä etänä palvelupyyntöjä ja hän yrittää ratkoa ne parhaansa mukaan. Yleensä pyynnöt ovat käyttäjäprofiileihin liittyviä asioita, kuten oikeuksien pyyntöjä tiettyihin kansioihin tai ohjelmien asennuksia koneisiin. ”Aika perusjuttuja siis”, toteaa Daniel.

Tasaisesti hänelle tulee vastaan myös haastavampia asioita, johon hän ei ole ennen törmännyt. Näiden selvittelyissä saattaa kestää pidempään, sillä asia otetaan tarkempaan selvitykseen ja pohdintaan. Jos Daniel ei itse keksi ratkaisua, laajennetaan skaalaa suuremmaksi. Skaalan laajennuksella Daniel tarkoittaa sitä, että hän laittaa pyynnön 1. tason Service Deskistä 2. tai jopa 3. tason työlistalle eli niin sanotusti astetta kovemmille asiantuntijoille jatkotyöstöön.

1. tason Service Desk työ on monipuolista ja suhteellisen helppoa – etenkin jos saa etäyhteyden! Heti, jos käyttäjällä ei toimi esimerkiksi netti tai etäyhteyttä ei jostakin muusta syystä saa koneelle, tilanne on eri. Silloin pitää kuunnella asiakasta todella tarkkaan, esittää oikeita kysymyksiä sekä luottaa omaan kokemukseen. ”Silloin mennään niin sanotusti mututuntumalla”, kertoo Daniel.

 

Millainen henkilö voi menestyä Service Desk työssä?

 ”Tässä työssä pärjää tyyppi, joka pystyy omaksumaan uusia asioita ja uskaltaa tarpeen tullen pyytää apua kollegoiltaan”, Daniel sanoo.

Danielin mielestä kaikesta ohjelmistotuntemuksesta on hyötyä, myös IT-protokollat olisi hyvä tietää. IT-protokollia on alalla laidasta laitaan, kuten vaikkapa OSI ja ITIL.

”OSI auttaa troubleshoottaamisessa, kun taas ITIL on keikkojen käsittelyyn.” 

Daniel uskoo, että alalla on hyvin valoisa tulevaisuus, sillä tietotekniikan yleistyessä ja kehittyessä tullaan aina tarvitsemaan ihmisiä, jotka osaavat auttaa niiden käytössä.

 Olisiko sinusta Service Desk -työntekijäksi? Katso kaikki avoimet IT työpaikkamme täältä tai jätä meille avoin hakemus tästä!

New call-to-action

Aiheet: ITTyöntekijätarinatMeet our pioneers

Kirjoittanut:

Leila Mahiout

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action