Barona x Anna perho -yhteistyö pureutuu työelämään: "Oman jutun löytäminen on avain tyytyväisyyteen"

 annaperho_blogi_uutiskirje_kuva

Baronan ja Anna Perhon yhteistyössä toteutettu Superduuni-verkkovalmennuskokonaisuus starttaa tammikuussa. Uudenlainen ja monimuotoinen verkkovalmennuskokonaisuus auttaa unelmaduunin ja oman paikan löytämisessä. Päätimme jututtaa Annaa siitä, mistä valmennuksessa on oikeasti kyse ja miksi  oman unelmien työn löytäminen on tärkeää kaikille.

Moi Anna! Mitä kuuluu?

- Kiitos oikein hyvää! Pimeys rajaa vaihtoehtoja: ulkona ei ole oikein iltaisin mielekästä tekemistä ja korona rauhoittaa muutenkin menemistä ja tulemista. Koen nämä luovaan työhön keskittymisen kannalta hyväksi, rauhoittumista avustavaksi voimaksi. Lisäksi olen vannoutunut jouluihminen, mikä tuo vuoden loppusuoraan jonkun kivan odottamista.

Sinulla alkaa tammikuussa uusi työelämäaiheinen kurssikokonaisuus. Kerro siitä lisää!

- Superduuni on digitaalinen hybridivalmennus, jossa pohditaan sitä mitä kaikkea voisin tehdä isona. Valmennuksen tärkein pointti on inspiroida Oman Jutun löytämiseen työelämässä. Duunissa vietetään niin paljon aikaa, että elämänlaadun näkökulmasta on todellakin väliä pitääkö työstään vai ei.

Mitä kaikkea osallistujalle on luvassa?

 - Itse valmennus koostuu useammasta elementistä: nauhoitetuista videoista, työkirjasta, suljetusta FB-ryhmästä sekä viidestä digitaalisesti toteutettavasta livetapaamisesta osallistujien kanssa. Valmennuksen tarkoituksena on, että osallistujalla on kurssin päätteeksi selkeä käsitys siitä mihin hän haluaa urallaan seuraavaksi suunnata.

Mitä teemoja työelämästä aiot käsitellä?

 - Ajattelen, että kurssin ytimessä on rohkeuden buustaaminen. Meille on tosi tyypillistä arkailla urasiirtoja ja uusia alkuja työelämässä, mikä on tietenkin ihan ymmärrettävää. Taloudellinen toimeentulo pitää varmistaa, ja ylipäätään muutokset ovat ihmisolennolle aina vaikeita. Kurssimoduulien aiheita ovat mm. omat vahvuudet, arvojen inventointi ja uskomukset omasta kyvykkyydestä. Markkinoilla on paljon todella päteviä koulutuksia, joissa opetellaan CV:n tekemistä ja Linkkarissa profiloitumista.

Miten päädyit Baronan kanssa yhteistyöhön?

 - Kun aloin konseptoida sisältöä mietin, että haluaisin siihen jonkun kumppanin, jolla olisi relevantti ja positiivinen yhteys työelämään. Noin kolmen sekunnin päästä tulin ajatelleeksi Baronaa: yritys, joka auttaa ihmisiä löytämään töitä ja vieläpä kivoja sellaisia, olisi melkoinen match made in heaven. Olen todella iloinen, että Baronassa kiinnostuttiin yhteistyöstä, ja että nyt ollaan tässä.

Kerro lopuksi kolme vinkkiä työelämässä pärjäämiseen ja siitä nauttimiseen?

  • Oman jutun löytäminen on avain tyytyväisyyteen. Kun tuntee toimivansa sellaisen parissa, mikä tuntuu itsestä arvokkaalta, vaativinakin hetkinä tyydyttävältä ja vielä sellaiselta, mistä haluaa ylpeänä puhua muille, ollaan Superduunin äärellä.
  • Etsi aktiivisesti tapoja kehittyä. Paitsi että jumittaminen aiheuttaa boreoutia, se on myös iso riski. Maailma ympärillä muuttuu koko ajan, joten jos tuudittautuu siihen, että osaan jo, voi jäädä peruuttamattomasti jälkeen.
  • Itseohjautuvassa maailmassa itsen johtamisen taidot korostuvat jatkuvasti enemmän. Ei riitä, että on kova asiantuntija – pitää myös treenata metataitoja, joilla omaa työprosessiaan saa johdettua niin, että ei uuvu ja että tärkein tulee tehtyä.

Ota myös Annan Instagram-seurantaan @annaperho!

New call-to-action

Aiheet: TyöelämäUravinkitVideot

Kirjoittanut:

Eeva Louko

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää