Antti työllistyi telineasentajaksi rekrykoulutuksen kautta

telineasentaja_blogi_kuva

Turkulainen Antti Koskela, 33, laittoi Baronalle avoimen hakemuksen menemään ja pian hänelle tuli yhteydenotto rekrytoijalta. Puhelimessa kerrottiin mahdollisuudesta hakeutua telineasentajan rekrykoulutukseen, jonka jälkeen voisi työllistyä Ramirentille telineasentajaksi. ”Tehtävä kuulosti mielenkiintoiselta ja päätin lähteä mukaan”, Antti kertoo.

Aikaisemmin Antilla oli kokemusta muun muassa metallialalta sekä myös rakennusalan töistä, mutta ei telineasentajan hommista. Antti valittiin koulutukseen mukaan ja tiivis koulutusjakso alkoi Turun aikuiskoulutuskeskuksessa. ”Opetusjakso oli aika intensiivinen. Paljon materiaalia lyhyessä ajassa ja erilaisia kortteja suoritettiin. Se jäi mieleen, että yhteishenki oli todella hyvä ja sitoutuminen koulutukseen oli niin koulutukseen osallistujilla, kuin kouluttajilla hyvää”, Antti kertoo opetusjakson tunnelmiaan.

Työharjoittelujaksossa opittiin paljon

Tiiviin opetusjakson jälkeen Antilla alkoi kahden kuukauden työharjoittelujakso Ramirentilla. ”Kyllähän se on niin, että koulun penkillä ei näitä hommia opita, vaan käytännön työssä”, Antti kertoo. Työharjoittelussa Antti pääsi kokeneiden asentajien mukaan oppimaan, joilta jäi käteen paljon niksejä ja oppeja. Antti kertoo myös, että hänet otettiin hienosti vastaan työpaikalla: ”Minut otettiin lämpimästi vastaan.”

Nyt Antti on työskennellyt 10 kuukautta Ramirentilla telineasentajana. Hän on päässyt Turun telakalla tekemään monipuolisesti erilaisia telineitä ja on viihtynyt työssään. ”Tosi hyvin on mennyt. Paljon on saanut tehdä töitä ja luottamusta on tullut firman puolelta. Päivääkään en ole ollut poissa 10 kuukauden aikana, joten molemmat osapuolet tässä on ollut sitoutuneita”, Antti kertoo.

”Sen pienen hetken, kun mietin että lähdenkö… Niin täytyy sanoa, että hyvä että päätin lähteä mukaan.”

Antti kertoo olevansa ehdottoman tyytyväinen siihen, että hän päätti lähteä mukaan telineasentajan koulutukseen: ”Sen pienen hetken, kun mietin että lähdenkö… Niin täytyy sanoa, että hyvä että päätin lähteä mukaan.”

Ikävä kyllä haku telineasentajan koulutusohjelmaan on päättynyt, mutta tsekkaa täältä meidän kaikki avoimet rakennusalan työpaikat ja koulutusohjelmat:

Katso kaikki avoimet rakennusalan työpaikat

Aiheet: Työntekijätarinatrakennusala

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää