Avoin työhakemus osa II - mitä ja miten kirjoitat hakemukseen [VIDEO]

 

Avoimen työhakemuksen laatiminen kysyy hieman aikaa ja vaivaa, mutta johtaa parhaimmillaan työhaastatteluun ja työpaikan saamiseen. Edellisessä blogissa kerroimme parhaat vinkkimme valmistautumiseen, nyt keskitymme itse hakemuksen kirjoittamiseen. Erottaudu hyvällä ja persoonallisella sisällöllä, joka kiteyttää sinusta ja osaamisestasi olennaisen. Katso uraneuvoja Susanna Saranlinnan vinkit videolta ja lyhyt kooste alta.

MARKKINOINTIPLÄJÄYS SINUSTA

Parhaimmillaan hakemus on välivaihe, joka vie sinut haastatteluun. Eli anna kaikkesi hakemukseen.

"Koita saada siihen hakemukseen esille se, mitä sinä parhaimmillasi olet ja mitä lisäarvoa toisit yritykselle."

Avoimen hakemuksen rinnalla on hyvä kuljettaa mukana CV:tä eli ansioluetteloa. Mieti, mitä asioita tuot esille hakemuksessa ja mitkä asiat taas listaat CV:ssä. Liitä mukaan kuvasi jos mahdollista. Annat sillä hakemuksellesi "kasvot" ja elävöität omaa tarinaasi. Toisin sanoen: jäät paremmin mieleen:)

Mieti, miten puhuttelet vastaanottajaa

Huomioi hakemuksesi tyylissä vastaanottajan tapa viestiä, näin osoitat paneutumisesi hakemuksen tekemiseen ja kiinnostuksesi yritystä kohtaan. Satsaa myös huolelliseen tekstin tuottamiseen ja oikolukuun. Anna persoonasi välittyä lauseiden kautta ja panosta erityisesti aloitukseen. Miten lähdet kuljettamaan tarinaasi eteenpäin, ja miten tuot esille jo alkumetreillä motivaatiosi ja syysi hakea yritykseen töihin.

"Onnistunut hakemus on kuin tarina, johon haluan kuulla jatko-osan ja siksi kutsun sinut haastatteluun. Mikä on se sinun tarinasi, joka täydentyy vasta haastattelussa?"

VALMISTAUDU, KIRJOITA JA VIIMEISTELE

Kun olet tehnyt kotiläksyt, mitä sinun osaamisesi on, mihin se erityisesti tällä hetkellä painottuu ja mikä sinua kiinnostaa – niin muista mainita nämä asiat hakemuksessasi.

"Hakemuksen ei tarvitse olla pitkä, kunhan se kiteyttää olennaisen: miksi olet hakemassa ja miksi sinut tulisi valita."

Avoin hakemus on markkinointipanoksesi työnhaussa, joka varmasti alkaa tuottaa myös tulosta.

Ei muuta kuin onnea matkaan!


New call-to-action

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat