Avoin työhakemus osa I - mistä lähteä liikkeelle [VIDEO]

 

Hyvä avoin työhakemus on kuin "tarina, jonka jatko-osan kerrot työhaastattelussa". Näin asian ilmaisee Baronan uraneuvoja Susanna Saranlinna, joka auttaa ihmisiä päivittäin työnhakuun ja työtilanteeseen liittyvissä haasteissa. Panosta avoimen hakemuksen tekemiseen ja jaa sen työstäminen kahteen osaan: alkuvalmisteluihin ja itse kirjoitustyöhön. Yllä video ja alla vinkkimme, mistä lähteä liikkeelle. Katso myös ensi viikolla osa II, jossa paneudutaan itse hakemuksen kirjoittamiseen.

muista yhtenä vaihtoehtona työnhaussa

Avoimella hakemuksella voit lähestyä sinua kiinnostavaa yritystä, joka tarvitse osaajaa, mutta syystä tai toisesta ei ole aloittanut rekrytointia.

"Tällaisia piilotyöpaikkoja löytyy niin isoista kuin pienistä yrityksistä miltä tahansa toimialalta."

Siksi avoin työhakemus on varteenotettava vaihtoehto työnhaussa ja parhaimmassa tapauksessa johtaa työhaastatteluun ja lopulta työpaikan saantiin.

aloita määrittelemällä ihannetyöpaikkasi

"Ennen kuin lähestyt avoimella hakemuksella ennakkoon tuntemiasi tai sinua kiinnostavia yrityksiä, pohdi hetki, millainen olisi sinun ihannetyöpaikka."

Kenen tai millaisten ihmisten kanssa työskentelisit, millainen olisi työyhteisösi, työtilat ja työtehtäväsi? Kirjaa ylös toiveesi ja muodosta itsellesi selkeä käsitys siitä, mitä olet hakemassa. Mistä löytyisi yritys ja työnantaja, joka vastaisi toiveitasi? 

hanki lisätietoa lÄHIPIIRIstä, VERKostoista, netistä ja somesta

Yrityksistä löytyy tänä päivänä valtavasti tietoa. Voi olla, että löydät sinua kiinnostavan työnantajan lähipiirisi kautta tai tutustut yritykseen somen välityksellä.

"Mitä paremmin tutustut yritykseen ennakolta, sitä helpompaa sinun on myös lähteä laatimaan avointa hakemusta, jossa perustelet mm. halusi päästä yritykseen töihin."

Samalla varmistat myös sen, että yritys ei ole avannut julkiseen hakuun tehtävää, jollaiseen avoin hakemuksesi on suunnattu.

hyödynnä suorat tai epäsuorat kontaktit yritykseen

Voit tuntea suoraan tai epäsuorasti ihmisiä, jotka työskentelevät yrityksessä, johon haluaisit töihin.
Tästä voi olla yllättävää apua, kun mietit, kenelle lähetät avoimen hakemuksesi. Esimerkiksi pienemmissä yrityksissä ei välttämättä ole omaa HR-ihmistä tai nettisivuilla tietoa työnhakuun liittyen.

"Kontaktisi voi ohjata sinut lähestymään niin oikeaa ihmistä kuin antaa lisävalaistusta siihen, kannattaako juuri sinun hakea yritykseen töihin, ja mihin asioihin hakemuksessa kannattaa kiinnittää huomiota."

Kun valmisteleva työ on tehty, voit lähteä kirjoittamaan hakemusta. Sen kirjoittamiseen saat vinkit seuraavassa blogissa: Avoin työhakemus osa II (tulossa ensi viikolla).

Lähde siis rohkeasti liikkeelle ja katso mihin se sinut johtaa. Tsemppiä työnhakuun!

New call-to-action

Aiheet: UravinkitTyönhaku

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action