Barona & Niko Kivelä: Työhakemuksen jättäminen [video]

 

Työhakemuksen jättäminen on työnhakijan juhlahetki. Siihen kiteytyy kaikki se aika ja vaiva, mitä työnhakija on käyttänyt työnhakuun. Tuossa vaiheessa ihminen on kyennyt tunnistamaan, että haluaa juuri kyseiseen tehtävään ja valittuun yritykseen töihin. Ennen hakemuksen jättämistä on pitänyt tapahtua kuitenkin paljon erinäisiä asioita.

KAIKKI LÄHTEE SIITÄ, MIKä JUURI SINUA KIINNOSTAA

Baronan markkinointiasiantuntija Valtteri Karjula ja koomikko-yrittäjä Niko Kivelä uppoutuvat yllä olevalla videolla työhakemuksen täyttämiseen ja jättämiseen. Valtteri ja Niko ovat todenneet, että Niko haluaisi työllistyä nimenomaan myynnin tehtäviin ja lähtevät selvittämään, mitä kaikkia myynnin paikkoja Baronan avoimet työpaikat -sivuilta löytyykään. Valtteri haluaa tietää, onko Nikolla jotain tarkempia ajatuksia myynnin tontista:

"Kumpaa sinä tekisit mielummin, B2B- vai B2C-myyntiä?"

 ”Minun mielestä minä sovin mielummin kuluttajamyyntiin”, Niko kertoo 

ja Valtteri ehdottaa, että Niko voisi hakea vaikka lastenvaatemyyjäksi. Siellä olisi selkeä erottautumisen mahdollisuus. Työpaikkoja kannattaakin katsoa aina avoimin mielin ja silmin. Esimerkiksi asiakaspalvelutehtäviä löytyy monesta yrityksestä alasta riippumatta. Tärkeintä on pystyä itse miettimään ja hakemukseen sisällyttämään, miksi juuri tämä kyseinen paikka kiinnostaa.


Työhakemuksessa pääsee myymään omaa osaamista

Kun perustiedot on täydetty, on vielä hyvä hetki miettiä sitä kuuluisaa erottautumista ja sen sisällyttämistä hakemukseen. Niko ja Valtteri päättävät, että hakemuksessa on hyvä painottaa Nikon valmiuksia myyntitehtäviin. Niko haluaa tarkoituksella luvata olevansa huippumyyjä!

"Olen myyjä, joka pystyy myymään jäätelöä tammikuussa", Niko lataa.

Niko kertoo, että teatteri-ja radiotyön kautta hän kykenee sujuvasti tiimitoimintaan. Stand up -komiikan tekemisestä on taas kertynyt esiintymiskokemusta ja erityinen "nollaus"-tekniikka, josta varmasti on hyötyä myyntityössä. Esimerkiksi ennen asiakaskäyntiä Niko pystyisi hyödyntämään tätä stand up-komiikasta opittua taitoa, jossa hän ei muodosta asiakkaasta mitään olettamia vaan kuuntelee aidosti hänen tarpeensa. Nikolla on siis myös asiakaspalvelutaitoja.

Lopuksi Valtteri muistuttaa, että työnhakijan LinkedIn-profiili on kätevästi kytkettävissä tässä vaiheessa työhakemukseen. Monessa tapauksessa se korvaa CV:n. 


Työhakemuksen täyttäminen ei vie paljon aikaa

Kaikki on valmista ja Niko lähettää hakemuksen matkaan. Testattuaan Baronan työpaikkaportaalia, Niko ja Valtteri toteavat, että työhakemuksen jättäminen on yllättävän nopeaa toimintaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että mukaan tulevat vielä videohaastattelut ja muut kohdat, mihin työnhakija haluaa panostaa. Asiaa helpottaa, jos työnhakijalle itselleen on selvät sävelet millaisia töitä hän etsii ja mitkä ovat hänen omat vahvuudet. Ja sitten vaan hakemaan!

Miltä kuulostaisi työskentely aurinkoisessa Espanjassa - tiesitkö, että meidän kauttamme se onnistuu:

xChange_espanja

 

Aiheet: UravinkitTyönhaku

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää