BIT MEETS - Jyrki Kauppinen, Quality ja Test Manager

jyrki-kauppinen-barona-it

Tässä artikkelisarjassa tutustumme Barona IT:n kautta työllistyneisiin ammattilaisiin. Tällä kerralla haastattelimme Quality- ja Test Manager Jyrki Kauppista.


KUKA OLET?

Olen Jyrki Kauppinen ja työskentelen tällä hetkellä tšekkiläisessä Solitea Business Solutions -konsulttitalossa Quality ja Test Managerina. Tätä ennen ehdin työskentelemään yli 20 vuotta erinäisissä IT-alan työtehtävissä suunnittelusta ohjelmointiin. Viimeiset viisi vuotta työskentelin testauksen parissa CGI:llä, jonne päädyin useamman yritysoston kautta.

KUINKA PÄÄDYIT NYKYISEEN TYÖTEHTÄVÄÄN?

Aloite tuli Barona IT:n toimesta ja tehtävä oli alkuun hieman salamyhkäinen, mutta kuultuani Baronan konsultilta lisää itse tehtävästä, päädyin tarttumaan mahdollisuuteen. Monipuolisen työnkuvan lisäksi oli kiinnostavaa päästä työskentelemään tšekkiläisessä yhtiössä. Oma englannin kielen taitoni on kunnossa, joten asiaa ei tarvinnut sen kummemmin arkailla.

MILTÄ TYÖPÄIVÄSI NYKYISIN NÄYTTÄVÄT?

Päiväni kuluvat Euroopan Unionin tullikoodeksin vaatimien Suomen tullausprosessien ja -järjestelmien uudistamiseen liittyvissä projekteissa.

Työskentelen sekä laadun seurannan että testauksen parissa. Ne liittyvät tiiviisti jokaiseen projektiin, ja tässä roolissa pääseekin tasapainottelemaan kahden hieman erilaisen tehtävän välillä. Projekteissa on normaali projektiorganisaatio ja töitä tehdään aktiivisesti myös asiakkaan omien työntekijöiden sekä kumppanien kanssa.

MILLAINEN KOKEMUS BARONA IT:STÄ SINULLE JÄI?

Alkuun minulla oli pieni varaus Baronaa kohtaan, mutta päätin ennakkoluulottomasti lähteä prosessiin mukaan. Kaikki mistä oli sovittu, on pitänyt. Barona on hyvällä tavalla näkynyt myös työllistymisen jälkeen omassa arjessani ja he pitävät säännöllisesti yhteyttä ja kyselevät miten minulla menee. Lisäksi Barona järjestää erilaisia teematapahtumia, jotka edistävät verkostoitumista ja tarjoavat lisätietoja mielenkiintoisista aiheista. 

KENELLE VOISIT SUOSITELLA BARONA IT:TÄ?

Barona IT sopii hyvin henkilöille, jotka etsivät uusia ja mielenkiintoisia työtehtäviä IT-alan parista. Baronan lisäarvo on siinä, että se voi yhdistää työntekijän ja työtehtävän, jotka eivät välttämättä muuten kohtaisi. Itse olin käytännössä samassa yrityksessä kiinni lähes 20 vuotta ja nykypäivänä ajattelen, että työelämässä ei enää tarvitse sitoutua yhteen yritykseen, vaan uusia haasteita ja kokemuksia löytyy kunhan pysyy avoinna uusille mahdollisuuksille.

 

IT-alan parhaat avoimet työpaikat

 

Aiheet: IT työDigi-uratarinatBIT meets

Kirjoittanut:

Jyrki Kauppinen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää