BIT meets - Leena Tabor, Palvelupäällikkö

leena-tabor

Tässä artikkelisarjassa tutustumme Barona IT:n kautta työllistyneisiin ammattilaisiin. Tällä kerralla haastattelimme Leena Taboria, joka työskentelee palvelupäällikkönä.

Kuka olet ja millainen tausta sinulla on?  

Olen Leena Tabor ja työskentelen palvelupäällikkönä konsulttiyritys Soliteassa. Urani alkuaikoina kouluttauduin vakuutusalalle ja työskentelin alalla pitkään. Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut englannin kielestä, joten menin opiskelemaan englantilaista filologiaa. Ystäväni oli vaihtamassa työtehtäviä Nokiassa, jonka seurauksena siellä avautui minulle kiinnostava työpaikka ulkomaan toimistojen valmistusdokumentoinnissa. Saatuani tehtävän jätin opintoni kesken, sillä tehtävässä pääsi käyttämään englannin kieltä käytännössä. 

Viihdyin Nokialla pitkään päästen tekemään monenlaisia työtehtäviä mm. tuotehallintapuolella, tuotelinjassa, projektipäällikkönä ja palvelupäällikkönä. Lopulta Nokia ulkoisti toimintomme ja siirryin tekemään Nokian päätuotehallintajärjestelmän palvelupäällikön töitä konsulttifirma Wipron kautta.

 

Miten olet päätynyt Barona IT:lle? 

Barona IT:n työpaikkailmoitus herätti kiinnostukseni: ilmoitus oli aika salamyhkäinen salassapitosäännösten vuoksi, mutta siitä ilmeni, että kyseessä on julkisen puolen kansainvälinen palvelupäällikön rooli. Tämä toi oman haasteensa työhakemuksen kirjoittamiseen, mutta kuvailin pääosin mitä olen etsimässä ja mitä olen aiemmin tehnyt. Olin aiemmin työskennellyt vain yksityisellä puolella, joten työkuvan laajentaminen julkishallinnon puolelle kiinnosti todella paljon. 

Lopulta tulin valituksi tehtävään ja turvallisuusselvityksen läpäistyäni aloitin tšekkiläisessä konsulttiyritys Soliteassa heinäkuussa 2019.  

 

 Millaisten projektien parissa työskentelet? 

Työskentelen Solitean kautta suuressa julkishallinnon käyttöönottoprojektissa palvelupäällikkönä. Projekti tehdään vaiheittain ja vastaan näiden vaiheiden myötä tuotantoon siirtyvien sovellusten palvelunhallinnasta sovellustoimittajan puolella.  

 

 Miltä työviikkosi näyttää?  

Jokainen päivä on erilainen ja osallistun palvelunhallinnan lisäksi myös käyttöönottoprojektin eri osa-alueisiin seuraten, että myös palvelunhallinnan tarpeet tulevat huomioiduiksi. Päivittäisiin tehtäviini kuuluvat esim. sovelluksen käytössä tulleiden ongelmatilanteiden seuranta ja sen valvonta, että ratkaisut toteutetaan laadukkaasti. Tarjoamme myös 3. tason tukea eli olemme palveluntuotannon edistyneimmällä tasolla ja asiakkaan viimeinen kontaktipiste ongelmissa, joita ei pystytä ratkaisemaan muissa tukitiimeissä.  

Työni ei ole puhtaasti pelkkää palveluntuotantoa, vaan osittain myös laadunhallintaa ja testausta. Lisäksi minulla on viikoittaisia raportointiin, palvelupuolen seurantaan sekä muita projektiin liittyviä palavereita. Solitean hankepäällikön kanssa myös mietimme ja parannamme erinäisiä prosesseja, jotta projektin kaikki vaiheet tulevat hoidetuiksi parhaalla mahdollisella tavalla, palvelunhallintaa unohtamatta. Koen olevani humanisti IT-alalla ja toteutan mielelläni sitä näkökulmaa työssäni.

 

Kenelle voisit suositella Barona IT:n kautta työllistymistä? 

Kannustan kaikkia hakemaan ennakkoluulottomasti avoimiin paikkoihin, vaikka osaamisesi ei olisikaan 100% se, mitä etsitään. Mikäli on kiinnostusta uusiin asioihin ja oma-aloitteisuutta sekä innostusta, niin kaikkea on mahdollista oppia.  

Pidän myös siitä, että työsuhdeasiat ovat ihan erillään ja hoidetaan muualta, jolloin voin itse keskittyä vain työntekoon. Minulle tämä kuvio toimii ihan hyvin näin. Tapaan Barona IT:n konsulttia muutaman kerran vuodessa lounaan merkeissä ja vaihdamme myös puhelimitse kuulumisia. Tuntuu, että minusta välitetään, kun kuulumisiani kysellään. Tiedän myös, että voin olla milloin tahansa yhteydessä, jos tulee kysyttävää. Saan myös kutsuja erilaisiin tapahtumiin, joissa voin halutessani verkostoitua myös muihin IT-alan osaajiin.IT-alan parhaat avoimet työpaikat

Aiheet: IT työDigi-uratarinatBIT meets

Kirjoittanut:

Leena Tabor

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää