BIT Meets: Ohjelmistokehittäjä Henri Blomster

henri-cgi

BIT Meets -artikkelisarjassa tutustumme erilaisiin Barona IT:n kautta työllistyneisiin IT-alan ammattilaisiin. Nyt pääsemme tutustumaan CGI:lla ohjelmistokehittäjänä työskentelevään  Henri Blomsteriin. 

Kuka olet ja mitä teit ennen Baronalla työskentelyä?

Olen Henri Blomster ja työskentelin pitkään IT-tukihenkilönä, mutta päädyin pari vuotta sitten siirtymään ohjelmistokehityksen pariin. Ennen nykyistä tehtävääni CGI:llä olin ollut työharjoittelussa Kelassa ohjelmistokehittäjänä ja sitä ennen Junior Front-End Developerina Prospectumilla. Töiden ohella opiskelen IT-tradenomiksi  ammattikorkeakoulussa.

Miten päädyit juuri Barona IT:n kautta töihin ja miksi?

Minulle entuudestaan tuttu rekrytoija otti yhteyttä LinkedInissä ja kyseli miltä työtilanteeni näyttää. Tämän LinkedIn-keskustelun pohjalta sain Baronalta useampia minua kiinnostavia ehdotuksia, ja päädyin lopulta mukaan palkalliseen Beyond Java-ohjelmaan. Ohjelman kautta pääsin Angular-koulutukseen sekä osallistumaan CGI:n kehityshankkeisiin. Ohjelmassa oli Googlen sertifioimat kovan luokan kouluttajat Saksasta ja Belgiasta. Järjestelyt olivat huipputasoa: en ole työurallani vielä kohdannut yhtä hyvää huolenpitoa koulutuksen järjestäjän tai kouluttajien osalta.

Millainen oma roolisi on tällä hetkellä ja mitkä ovat omat tavoitteesi?

Toimin osana monihenkistä Scrum tiimiä ja voin vapaasti sopia tiimissä työtilanteen mukaan teenkö määrittelyä, kehitystyötä tai testausta. Itse nautin eniten bäkkäristä ja olen sopinut tiimissä keskittyväni enemmän siihen jatkossa. 


Millaisten teknologioiden parissa teillä pääsee työskentelemään?

Omassa projektissani käytetään Javaa ja Angularia. Sovelluskehityksen muut työkalut on hyvä tuntea hyvin kuten Eclipse, Git, Jira, Jenkins, Docker, Linux.


Mikä on ollut tähän asti haastavin projektiSI?

Kehitämme tällä hetkellä kompleksista ja laajaa valtionhallinnon tietojärjestelmää, ja siihen sisälle pääseminen oli aluksi haasteellista. Projekti on ollut samalla todella opettava.


Millainen työpaikka CGI on?

CGI:llä on ollut kivaa olla töissä. Työkavereiden kanssa tulee hyvin juttuun ja mikä tärkeintä, työ ja vapaa-aika on ollut hyvässä tasapainossa. Se on äärimmäisen tärkeää vastasyntyneen poikavauvan isänä. 

CGI on varma ja suuri työnantaja, josta ei ole mitään valitettavaa. Täällä pääsee hyvin oppimaan ja kun asiat tekee prosessin mukaan, niin hommat toimii ja ne ovat selkeitä kaikille. 

Kenelle voisit suositella Barona IT:tä?

Opiskelijalle, vastavalmistuneelle tai kokeneelle IT-alan konkarille. Barona IT:lta löytyy paljon erilaisia rooleja ja työpaikkoja. On kätevää, että yhdellä hakemuksella voi avata keskustelun moniin eri työpaikkoihin, jos haluaa etsiä itselle sopivaa uutta paikkaa.

Mikä sinua motivoi omassa työssäsi?

Ongelmanratkaisu motivoi joka päivä. Pidän siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja menevät oikein. Asiakkaan käytännön ongelmien ratkaisu ja hyvän palautteen saaminen on ilon aihe.

IT-alan parhaat avoimet työpaikat

 

Aiheet: TyöntekijätarinatDigi-uratarinatBIT meets

Kirjoittanut:

Henri Blomster

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää