BIT meets - Pekka Ikonen, Growth Hacker, Checkout Finland

bit-pekka-ikonen

Tässä artikkelisarjassa tutustumme Barona IT:n kautta työllistyneisiin ammattilaisiin. Tällä kerralla haastattelimme Pekka Ikosta, joka työskentelee kasvuhakkerina
Checkout Finlandilla.

KUKA OLET?

Nimeni on Pekka Ikonen ja olen 44-vuotias perheenisä Kangasalta. Toimin tällä hetkellä kasvuhakkerina Checkout Finlandissa. Checkout Finland on osa OP Ryhmää ja se tarjoaa tukea muun muassa verkkokaupan ja kivijalan kaupankäyntiin.

Tätä ennen omaan työhistoriaani on mahtunut myös pitkä ura Nokialla tuotekehityksen parissa sekä työrupeama Accenturella ja Eye Solutionsilla.

KUINKA PÄÄDYIT CHECKOUT FINLANDILLE TÖIHIN?

Kun tilanne Nokialla alkoi muuttua, niin aloin miettiä mistä muusta voisin olla kiinnostunut.  Jäin tuolloin vielä hetkeksi ohjelmistoalalle töihin, mutta päädyin lopulta hakemaan Aalto yliopiston Digiajan asiakkuuspäällikkö -ohjelmaan mukaan. Olin jo pitkään halunnut tehdä töitä lähempänä asiakasrajapintaa ja ohjelma tarjosi siihen hyvän mahdollisuuden.

Osana yritystyöskentelyjaksoa jokainen meistä etsi itselleen työpaikan ja sain ystävältäni vinkin Checkout Finland Oy:stä. Koulutusjakson projektina tein Checkoutille markkinointiautomaation käyttöönoton, jonka kehittämisestä vastaan vieläkin. Aalto koulutus ja -yritystyöskentelyjakson jälkeen tehtäväni vakinaistettiin Checkoutille Baronan IT:n kautta.

MITÄ KASVUHAKKERI TEKEE?

Kasvuhakkereita on hyvin monenlaisia, mutta tiivistettynä kasvuhakkeri pyrkii etsimään keinoja, joilla yritykset voisivat kasvaa. Työn voi jakaa kolmeen isompaan osa-alueeseen: uusien palveluiden rakentaminen, nykyisten palveluiden ylläpito ja optimointi sekä out-of-box ajattelua.

Työ on monipuolista ja käytettävät keinot sekä teknologiat vaihtelevat hyvin paljon tilanteesta riippuen. Samanlaista päivää, ei heti tule täällä vastaan. Työssä keskeistä on myynnin ja markkinoinnin yhteistyön kehittäminen ja asiakasymmärryksen syventäminen. Asiakasdata näyttelee isoa roolia kasvuhakkerin työssä ja se ohjaa meitä tekemään asiat vieläkin paremmin.

Työtä tehdään hyvin paljon myös erilaisten kumppanien kanssa. Meillä on taustalla OP sekä lukuisia eri partnereita. Näin saadaan varmistettua paras mahdollinen tulos asiakkaan näkökulmasta.


MIKÄ SINUA MOTIVOI?

Olen luonnostani utelias ja tykkään tehdä ihmisten kanssa töitä. Tässä työssä pääsen aidosti miettimään kuinka eri teknologiat ja ihmiset saadaan toimimaan paremmin yhdessä. Toisaalta oman työnkuvan monipuolisuus ja vaihtelevuus pitää motivaation korkeana. Täällä jos missään pääsee oppimaan laajasti liiketoiminnan eri osa-alueista.

KUINKA VIETÄT VAPAA-AIKAASI?

Vapaa-aika menee perheen parissa. Minulla on 10- ja 7-vuotiaat pojat, joiden harrastuksiin uppoaa paljon aikaa. Harrastan itse lentopalloa ja tykkään liikkua luonnossa sekä kokkailla.

MILLAINEN TYÖNANTAJA BARONA IT ON?

Barona IT:n kautta työskentely on aina sujunut ilman ongelmia ja sieltä saa tukea tarpeen vaatiessa. Vaikka Barona IT ei näy jokapäiväisessä työssäni, niin voin luottaa siihen, että se on taustalla auttamassa. Barona IT järjestää myös vuosittain erilaisia tapahtumia, joihin osallistun mahdollisuuksien mukaan.

KENELLE VOISIT SUOSITELLA BARONA IT:TÄ?

Barona IT:tä on helppo suositella niin työntekijöille kuin työnantajille. Barona tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia IT-alan asiantuntijoille, jotka etsivät vakituista työtä tai tekijälle, joka kaipaa erilaisia projekteja. 

 

IT-alan parhaat avoimet työpaikat

Aiheet: TyöntekijätarinatIT työDigi-uratarinatBIT meets

Kirjoittanut:

Pekka Ikonen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää