BIT meets - Pekka Salomaa, Senior Business Analyst

bit-pekka-salomaa

Tässä artikkelisarjassa tutustumme Barona IT:n kautta työllistyneisiin ammattilaisiin. Tällä kerralla haastattelimme Pekka Salomaata, joka työskentelee Senior Business analyytikkona Samlinkillä.

Kuka olet? 

Nimeni on Pekka Salomaa ja olen viimeiset pari vuotta työskennellyt Senior Business Analytstinä Barona IT:n asiakasyrityksissä. Pitkään työuraani on mahtunut niin B2B-myyntiä kuin erilaisia liiketoiminnan kehittämistehtäviä. Olen toiminut muun muassa kouluttajana, kehittäjänä ja konsulttina erilaisissa asiakasprojekteissa. Ennen Baronaa olin pitkään töissä muun muassa Tiedolla sekä eri kehittämistehtävissä logistiikka-alalla.

Kuinka päädyit Barona IT:lle töihin?

Kaikki sai alkunsa perinteisen työpaikkailmoituksen kautta. Barona IT etsi kokeneita digiasiantuntijoita ja rooli vaikutti päällisinpuolin erittäin kiinnostavalta. Otin lopulta ilmoituksen pohjalta Baronaan yhteyttä ja tapasin kyseisestä työpaikasta vastaavan konsultin, Juha Kuuttisen. Löysimme välittömästi yhteisen ajatuksen, siitä miten hommaa lähdetään viemään eteenpäin. Juha hahmotti hyvin millaista työtä haluaisin tehdä ja hänellä oli valmiina projekteja, joihin voisin lähteä mukaan. 

Millainen työnantaja Barona IT on?

Näiden kahden vuoden aikana Barona IT on tarjonnut minulle mielenkiintoisia projekteja ja yhteistyö on muutenkin sujunut mukavasti. Barona IT:n kautta saatu ensimmäinen projekti oli noin vuoden mittainen ja sain hyödyntää siinä hyvin omia taitojani. Projektit ovat olleet vaativia, mutta mielenkiintoisia. Kun ensimmäinen projekti oli loppumassa, sain ehdotuksen seuraavasta projektista, eikä minun tarvinnut jäädä odottamaan. Baronalla on hyvät verkostot eri yrityksiin ja kiinnostavia rooleja löytyy helposti.
 

Millaisten asioiden parissa työskentelet tällä hetkellä?

Nykyisessä roolissani tehtävänäni on ymmärtää eri liiketoimintamalleja ja löytää asiakkaalle parhaat mahdolliset ratkaisut näiden mallien tehostamiseen. Digitalisaation myötä mahdollisuuksia on yhä enemmän, jonka takia on tärkeää, että valinnat tehdään oikein. On hyvä pitää mielessä, ettei mikään teknologia yksinään ole itseisarvo tai avain onneen.

Käytännössä työni on ensin analysoida tilannetta yhdessä asiakkaan kanssa, jonka jälkeen pääsemme valitsemaan tilanteeseen sopivat ratkaisut. Useimmiten tarkoituksena on tehostaa ja automatisoida nykyisiä prosesseja, esimerkiksi erilaisten teknisten ratkaisujen avulla. Tehostaminen voidaan toteuttaa esimerkiksi ohjelmistorobotiikan tai vaikkapa erilaisten raportointiratkaisujen avulla.

Kenelle voisit suositella Barona IT:tä?

Barona IT heijastaa mielestäni nykyaikaista tapaa tehdä töitä. Nykypäivänä yhä harvempi meistä tekee pitkää uraa yhdessä roolissa, jolloin Baronan kaltainen toimija on hyvä kumppani oman uran suunnittelussa. Se auttaa yrityksiä ja asiantuntijoita kohtaamaan. Voin vahvasti suositella Baronaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita IT-alan työmahdollisuuksista. Asiointi oli äärettömän helppoa ja asiantuntevaa.

Lue lisää Pekan ajatuksista. (https://blog.barona.fi/teknologia-on-tyokalu-ei-tarkoitus)

IT-alan parhaat avoimet työpaikat

Aiheet: IT työDigi-uratarinatBIT meets

Kirjoittanut:

Pekka Salomaa

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää