BIT meets - Wilhelmina Suominen, ABB

bit-wilhelmina-suominen

Tässä artikkelisarjassa tutustumme Barona IT:n kautta työllistyneisiin IT-alan ammattilaisiin. Tällä kerralla haastattelimme ABB:llä työskentelevää Wilhelmina Suomista.


KUKA OLET?

Olen Wilhelmina Suominen ja työskentelen tällä hetkellä Barona IT:n kautta rekrytointikonsulttina ABB:llä. Aloitin kyseisessä roolissa viime vuoden marraskuussa. Rekrytoinnin lisäksi olen toiminut aikaisemmin erilaisissa markkinoinnin, viestinnän ja hallinnon tehtävissä.

KUINKA PÄÄDYIT BARONA IT:LLE TÖIHIN?

Olin jo muutaman vuoden ehtinyt työskentelemään IT-rekrytoinnin parissa, mutta halusin syventyä siihen lisää ja päästä kehittämään itseäni rekrytoijana. Törmäsin sattumalta Barona IT:n ilmoitukseen Oikotiellä, ja päädyin hakemaan avoinna olevaa rekrytointikonsultin paikkaa. Tämä hakemus johti lopulta työsopimuksen allekirjoittamiseen.

Ensimmäinen asiakkuus, johon menin, oli teollisuuskonserni ABB. Vaikka työskentelen ABB:llä konsulttina, koen vahvasti olevani osa ABB:n omaa rekrytointitiimiä. On ollut todella hienoa päästä näkemään läheltä ABB:n kaltaisen suuren globaalin yrityksen toimintaa ja samalla tutustua itselleni uuteen alaan.

MILLAISTEN ASIOIDEN PARISSA TYÖSKENTELET TÄLLÄ HETKELLÄ?

Aikani menee pitkälti IT-rekrytoinnin parissa, esimerkiksi ohjelmistokehittäjien ja UX- suunnittelijoiden hauissa. Alalla on erittäin kova kilpailu hyvistä tekijöistä, joten osaajia on vaikea löytää pelkästään perinteisiä keinoja käyttämällä. Toisaalta tämän ansiosta, työssä pääsee miettimään uusia tapoja rekrytointiin, ja voin lisäksi hyödyntää markkinointiosaamistani. Osana työtehtäviäni olen ollut mukana myös erilaisissa työnhakijoille ja IT-alan ammattilaisille suunnatuissa tapahtumissa, kuten Slushissa ja Junctionissa.


MILLAINEN TYÖNANTAJA BARONA IT ON?

Vaikka en ole Barona IT:hen yhteyksissä päivittäin, koen että Baronan porukka on taustalla tukemassa. Baronalaisilta löytyy aina aikaa sparrailuun ja käytännön asioiden selvittelyyn. Minun on helppo ottaa heihin yhteyttä, kun tarvitsen apua. Tämän lisäksi Barona järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ja illanviettoja, joissa olen tutustunut muihin Baronalaisiin.

KENELLE VOISIT SUOSITELLA BARONA IT:TÄ?

IT-alalla on kasvava tarve osaaville tekijöille, joka lisää kysyntää myös meille IT-rekrytoijille. Barona IT tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, ja on loistava paikka oppia ja kasvaa nopeasti muuttuvalla alalla. IT-rekrytointiin kannattaa hakeutua vaikka ei vielä olisikaan IT-alan syväosaamista, sillä siihen saa täältä hyvän perehdytyksen ja tukea.

MIKÄ SINUA MOTIVOI TYÖSSÄSI?

Ehdottomasti eniten motivaatiota tuo, kun saamme onnistuneesti palkattua avoimeen tehtävään sopivan henkilön. Yhtenä suurena motivaattorina minulle toimivat myös kaikki ne ihmiset, joiden kanssa pääsen tekemään töitä. Työkulttuuri niin ABB:llä kuin Barona IT:llä antaa vapautta ja mahdollisuuden aidosti vaikuttaa siihen, miten työ tehdään. Koen, että minuun luotetaan ja saan olla asiantuntija omassa roolissani.

 

IT-alan parhaat avoimet työpaikat 

Aiheet: TyöntekijätarinatIT työDigi-uratarinatBIT meets

Kirjoittanut:

Wilhelmina Suominen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää