Eeva kerrytti opiskeluaikanaan arvokasta työkokemusta Baronan keikkatöissä

barona_flexi_uratarina_keikkatyo_elintarvikeala_elintarviketyontekija_kosmetiikkaala-1

Helsinkiläisen Eeva Järvisen, 27, ja Baronan taival alkoi vuonna 2015, kun Eeva haki kesätöitä. Eeva löysi ilmoituksen, jossa etsittiin elintarviketyöntekijöitä Starfood Finlandille, nykyiselle Evertastelle. Koska Eeva oli elintarviketekniikan opiskelija Metropolian ammattikorkeakoulussa, työ tunnetussa take away-tuotteiden valmistajalla vaikutti juuri sopivalta kerryttämään kokemusta alalta ja Eeva laittoi hakemuksen paikkaan. ”Hain ensimmäistä kertaa alaltani työpaikkaa ja sen myöskin lopulta sain”, Eeva kertoo.

Eeva viihtyi kesätyössä hyvin ja opiskelujen taas syksyllä käynnistyttyä, hän jatkoi samassa paikassa keikkatyöläisenä työskentelyä. Eeva jatkoi töitä opiskelujen ohessa myös vuodet 2016 ja 2017, tehden kesäisin töitä täysipäiväisesti. Samalla Baronalta tarjottiin muitakin keikkatöitä, joita Eeva teki satunnaisesti muihinkin yrityksiin. Eeva teki muun muassa kosmetiikkayritys Nordic Biocosmetics:issa tuotannon töitä ja Vantaan Catering Servicessä töitä elintarviketeollisuuden tuotannossa.

Baronan rekrytoija auttoi etenemään yrityksessä

Kesällä 2017 Evertastella haettiin henkilöä erääseen uuteen rooliin, johon Eeva päätti laittaa hakemusta. Häntä ei tehtävään kuitenkaan valittu, mutta Evertastelta tuli pian yllättävä tarjous, sillä heillä oli kiinnostusta palkata Eeva laadunvarmistajaksi. Baronalta oltiin oltu Evertasteen yhteydessä Eevan sopivasta taustasta avautuvaan laadunvarmistajan hakuun. Lopulta Evertastellakin oltiin sitä mieltä, että Eeva on juuri sopiva henkilö tehtävään. Eeva palkattiin paikkaan suoraan ja hakua ei koskaan ehditty avata.

Myöhemmin syyskuussa 2018 Eeva bongasi ilmoituksen työnjohtajan paikasta samaiselle Evertastelle ja päätti hakeutua tehtävään. Pesti oli määräaikainen äitiysloman sijaisuus ja rekrytointia hoiti taas Baronan rekrytoija. Pian Eeva sai ilokseen kuulla tulleensa valituksi tehtävään ja tätä nykyisin hän työskentelee työpaikallaan työnjohtajana jatkaen vuoden 2019 loppuun asti. Eeva pitää Baronan toimintaa tärkeänä uransa edistäjänä: ”Koen, että Baronan ihmiset ovat olleet vahvasti apuna ja edesauttaneet etenemistäni”, Eeva kertoo.

”Koen, että Baronan ihmiset ovat olleet vahvasti apuna ja edesauttaneet etenemistäni”

Asenteet vuokratyöstä osoittautuivat vääriksi – "Opiskelijana se on tosi helppo työjärjestely"

Vaikkei Eevalla ollut ennakkoluuloja vuokratyöstä, niin Eeva tiedostaa, että usein asenteet saattavat vuokratyötä kohtaan olla negatiivisia. ”Minulle itselle ei tullut ollenkaan negatiivista kuvaa vaan koin, että  oli tosi helppoa työskennellä vuokralla. Samalla minut otettiin vastaan yrityksessä, kuin kuka tahansa muukin työntekijä”, Eeva kertoo.

”Minulle itselle ei tullut ollenkaan negatiivista kuvaa vaan koin, että oli tosi helppoa työskennellä vuokralla. Samalla minut otettiin vastaan yrityksessä, kuin kuka tahansa muukin työntekijä”

Keikkatyöläisenä työskentelyn eduiksi Eeva mainitsee, kuinka työ voidaan sovittaa helposti muuhun elämään: ”Esimerkiksi opiskelijana se on tosi helppo työjärjestely. Opiskelijana on hyvin hankala saada osa-aikaista työsuhdetta.” Eevan mielestä positiivista keikkatyöläisenä työskentelyssä on ollut myös se, että siinä näkee monipuolisesti erilaisia yrityksiä: ”On voinut olla työssä ilman pidempiaikaista sitoutumista ja siinä on nähnyt hyvin, millaista yrityksissä on olla töissä.”

Nyt Evertastella työnjohtajana työskentelevä Eeva suosittelee positiivisesti Baronaa. ”Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen. Töitä on tarjottu aina omaan osaamiseen liittyen hyvin”, Eeva kertoo. Oman osaamisen ja työuran kehitykseen Eeva on kuitenkin eniten tyytyväinen: ”Omaan tilanteeseen olen erittäin tyytyväinen. Etenkin siihen, kuinka olen pystynyt etenemään työpaikalla ja urallani."

Barona Teollisuuden keikkatyömahdollisuudet

Aiheet: TyöntekijätarinatTyökokemusKeikkatyöt

Kirjoittanut:

Esa Roponen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää