Anniina muutti Fuengirolaan: Energia-alan ammattilaiseksi Espanjan auringossa

Fuengirola_Barona
Baronalla työskentelee Fuengirolassa yli 250 suomalaista työntekijää asiakasyritystemme erilaisissa asiakaspalvelu-, myynti- ja asiantuntijatehtävissä. Fuengirolassa työskennellään esimerkiksi teleoperaattoreiden ja energia-alan asiakkaiden palveluksessa. Blogissa Fuengirolan työntekijämme pääsevät kertomaan elämästään ja työskentelystään Baronan palveluksessa Espanjan Aurinkorannikolla.

Anniina Pulkkinen on työskennellyt Baronan palveluksessa neljän vuoden ajan suomalaisen energiayhtiön tiimin asiakaspalvelun parissa. Kyseinen myyntineuvottelijoiden tiimi hoitaa asiakaskontakteja puhelimitse ja sähköpostin välityksellä ja varmistaa, että asiakkaat saavat sähkösopimusasiansa hoidetuksi.

Anniina saapui rannikolle 12 vuotta sitten. Alkuperäisenä suunnitelmana hänellä oli opiskella espanjan kieltä ja lähteä kiertämään Etelä-Amerikkaan, mutta löysikin pysyvän kodin Fuengirolasta. Vuosien mittaan hän työskenteli erilaisten puhelinmyyntifirmojen palveluksessa ja on tämän myötä saanut kattavan kokemuksen Contact Center maailmasta.

Syksyllä 2015, Anniina etsi vakinaisempaa työtä ja sellaista työpaikkaa, jossa työnantajavelvoitteet hoidetaan moitteetta. Hän ei tarkkaan muista mitä kautta kuuli Baronasta, mutta mahdollisesti suositus tuli tutun kautta, joka oli tuolloin Baronalla töissä. Baronan hakuprosessi tarjosi uusia kokemuksia videohaastattelun nauhoittamisen muodossa, jonka Anniina kävi hoitamassa paikallisessa Locutoriossa, eli nettikahvilassa. Pienen jännityksen saattelemana videot lähtivät onnistuneesti eteenpäin ja vähän ajan päästä Anniina kutsuttiin toimistolle juttelemaan. Pian sen jälkeen paikka myyntineuvottelijana avautui.

Katso nopea esittelyvideo Fuengirolan palvelukeskuksesta - Anniinan uratarina jatkuu alla

 

 

 

Myyntineuvottelijan työnkuva

Työtehtävässä aloittaessaan Anniinalla ei ollut aiempaa kokemusta sähköalasta eikä sähkösopimuksien tekemisestä, mutta koulutuksen myötä ala avartui. Tähän päivään mennessä Anniina on kerryttänyt ison kasan tietoa sähkön saloista ja työn kuva on muuttunut vuosien varrella yhä monipuolisempaan suuntaan. Vuosien mittaan Anniina on huomioinut, että oli tehtävä mikä tahansa, myynti ja asiakaspalvelu yhdistyvät ja asiakkaan asiat hoidetaan kerralla kuntoon saman henkilön toimesta.

"Työnkuvan monimuotoistuminen tuo omat haasteensa työntekijälle, mutta toisaalta se monipuolistaa työskentelyä eivätkä päivät aina etene saman kaavan mukaan."

Työpäivä sisältää asiakkaiden yhteydenottoihin vastaamista, joista suurin osa tehdään puhelimitse, mutta myös sähköpostilla. Tyypillisin soitto tulee uuteen kotiin muuttavalta asiakkaalta, joka haluaa solmia sähkösopimuksen uuteen asuntoonsa. Myyntineuvottelijan tehtävä on hoitaa asiakkaan asia kokonaisvaltaisesti ja laadukkaasti kerralla kuntoon, johon kuuluu myös muiden mahdollisten palvelu- ja tuotetarpeiden kartoitusta. Anniinalla on taustaa myös ns. outbound puhelintyöstä, jossa asiakkaalle soitetaan ”kylmiä puheluita” ja siihen verrattuna hän on tässä työssään pitänyt erityisesti molempiin suuntiin tapahtuvasta yhteydenpidosta, kun asiakkaat joko soittavat suoraan tai jättävät yhteydenottopyynnön.

SÄHKÖ ON IHMISEN PERUSTARVE EIKÄ TARVITSE OLLA INSINÖÖRI TYÖSKENNELLÄKSEEN ALALLA

Sähkösopimukset eivät välttämättä ole se kaikista tutuin tuote, jonka parissa työskennellä. Anniina kuvailee, että sähkö on siinä mielessä helppo tuote myydä, kun se on ihmisen perustarve, eikä mikään ylimääräinen asia. Anniina sanoo, että kenenkään ei tarvitse jännittää sitä jos ei tiedä mitään sähköstä, koska siihen koulutetaan ja osaamista pidetään yllä ja päivitetään säännöllisten lisäkoulutusten avulla.

"Kaiken kaikkiaan vuodet energia-alalla ovat tuoneet Anniinalle paljon oppia ja tietoa sähkömaailmasta."

Anniina kertoo oppineensa yleisesti, miten sähkömaailma toimii ja mitä taustalla tapahtuu, kun pistorasiasta tulee sähköä. Lisäksi energia-alalla työskentely pitää tekijänsä ajan hermoilla, sillä ympäristöasiat nousevat luonnollisesti entistä useammin puheeksi ja asiakkaalle tarjotaan puhtaampia vaihtoehtoja, kuten aurinkosähköä. Tästä Anniina on tyytyväinen, sillä hänen mielestään loistavaa tehdä töitä sellaisen yrityksen vanavedessä, joka on edelläkävijä näissä asioissa.

Vapaa-ajalla viulun soittoa ja luonnossa liikkumista

Työn vastapainona Anniina viettää paljon aikaansa luonnon helmassa. Hän asuu maalla, noin seitsemän kilometrin päässä työpaikaltaan, jossa hänellä on seuranaan kissoja, koiria ja kanoja. Hän asui aiemmin suomalaistenkin suosimassa Los Bolichesin kaupunginosassa, mutta kerrostalossa koirien kanssa asuminen osoittautui konstikkaaksi. Alun perin maalta kotoisin olevaa Anniinaa lopulta campo veti puoleensa, ja hän muutti miehensä ja koiriensa kanssa omaan taloon vuorille. Sittemmin eläinkatras on kasvanut kanoilla, joita hän kehuu helppo hoitoisiksi ja luomuruokaa suosivalle päivittäiset luomumunat tulevatkin omasta pihasta.

Kuva1

Vapaa-ajalla Anniina on alkanut valmistautua paikallisen konservatorion pääsykokeisiin, tavoitteenaan päästä opiskelemaan viulun soiton ammattiopintoja. Hän on saanut neuvoteltua työvuorojaan siten, että opiskelullekin on jäänyt aikaa. Anniina on opiskellut musiikkia aikaisemmin Suomessa, ja saatuaan muutama vuosi sitten uuden viulun joululahjaksi, alkoi kiinnostus musiikkialaa kohtaan kasvaa.

Fuengirola_Barona_vuori

Loistava tiimihenki ja joustava työnantaja

Palataksemme vielä Anniinan työhön ja Baronaan, parasta työssä on kuitenkin työkaverit ja loistava tiimihenki. Hän kertoo, että töihin on mukava tulla, kun ensimmäisenä voi hakea kupin kahvia, vaihtaa pari sanaa espanjaksi työpaikan mahtavien siivoajien kanssa ja sen jälkeen alkaa työn touhuun. Anniina on vuosien ajan toiminut työnsä ohella myös luottamusmiehenä. Hän kuuluu Komiteaan, joka pitää yhteyttä ammattiliittoon sekä neuvoo ja on työntekijän tukena tarvittaessa. He tekevät myös tiivistä yhteistyötä palvelukeskuksen johtoportaan kanssa.

Anniina kehuu Baronaa työnantajana. Hänelle työpaikassa on tärkeintä turvallisuuden tunne, joka tulee siitä, että Barona on vakavarainen ja kasvava yritys ja se on merkityksellistä etenkin sen kannalta, jos suunnittelee jäävänsä Aurinkorannikolle pidemmäksi aikaa. Työnantajan joustavuus on myös ollut asia mistä Anniina on ollut erittäin kiitollinen.

Anniinan mukaan, on paljolti itsestä kiinni, miten Andalusialainen kulttuuri ja elämänmeno avartuu. Tunnetustihan Fuengirolassa on mahdollista pärjätä osaamatta sanaakaan espanjaa, mutta kielen osaaminen ja kiinnostus paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin avartaa ja paikka näyttäytyy paljon suurempana, miltä se pelkästään "suomiympyröistä" katsottuna voisi vaikuttaa. Anniinan mukaan espanjalaiset ovat varsin vastaanottavaisia uusia tulijoita kohtaan. Maa ottanut Anniinan hyvin vastaan, kun itse on ollut aktiivinen.  

Oletko luontainen haasteiden ratkaisija ja energinen asiakaspalvelija, joka innostuu myyntitavoitteiden rikkomisesta ja laadukkaan asiakaspalvelun tarjoamisesta? Kiinnostaako työskentely energia-alalla, jossa voit kehittyä niin myynnin kuin asiakaspalvelun ammattilaiseksi?

LÄHDE MYYNTINEUVOTTELIJAKSI FUENGIROLAAN

Aiheet: Career tipsTyönhakuTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Jarita Laitinen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
TUTUSTU FUENGIROLAN PALVELUKESKUKSEEN