Esiliina vaihtui haalareihin - Hillasta tulikin karjanhoitaja

Hilla-nostokuva-barona-blogi

Työelämässä tärkeintä on seurata omaa sydäntään – myös silloin, kun se tarkoittaa poikkeamista vanhalta polulta. Sen tietää myös Hilla, jonka lapsuuden unelmasta tuli totta, kun Baronan kautta löytyi unelmatyötä karjatilalta.

Viime syksynä Hilla, 19, oli tienhaarassa. Hän oli valmistunut Mäntässä sisustajaksi, mutta ura tällä alalla ei tuntunutkaan olevan se oma juttu.

Sen sijaan vanha unelma alkoi saada tuulta siipien alle.

– Aivan pienestä pitäen eläimet ovat olleet lähellä sydäntäni. Peruskoulun päättyessä en vain tajunnut, että niiden parista voisi löytyä minullekin koulutusmahdollisuuksia. Siksi en tajunnut hakeutua eläintenhoidon alalle, Hilla kertoo.

Yllättävä ja iloinen puhelu

Syksyllä Hilla havahtui karjanhoitajan koulutushakuun liian myöhään, joten ajankohtaiseksi tuli löytää työtä. Baronan kautta löytyikin nopeasti pesti pikaruokaravintolasta Mikkelistä.

Hampurilaisten paistamisen lomassa Hilla kertoi rekrytoija Pia Vänniselle, mille alalle hän aikoo hakeutua. Kun Baronalla sitten aukesi huhtikuun alussa karjanhoitajan paikka Juvalla, oli selvää, keneen ottaa ensimmäiseksi yhteyttä.

– Pian soitto oli niin iloinen yllätys! Tartuin tilaisuuteen välittömästi ja kerroin, että voin aloittaa vaikka heti seuraavana päivänä, Hilla muistelee.

Jo seuraavaksi iltana Hilla meni seuraamaan iltalypsyä, ja siitä se sitten lähti. Pikaravintolan essu vaihtui haalareihin ja hankoon.

Ylös kukonlaulun aikaan hymyssä suin

Hilla tekee töitä yli 100 lehmän karjatilalla kahdessa vuorossa: aamuvuoro alkaa klo klo 4.30 ja loppuu puoli yhdeksältä. Välissä Hilla käy kotona ja palaa sitten takaisin kolmeksi.

Maatalouden vuorokausirytmi kuulostaa hurjalta, mutta ei ollut vaikea pala purtavaksi.

– Parina ekana aamuna oli aika hyytynyt olo, mutta yllättävän nopeasti siihen tottui. Piti vaan päästä uuteen rytmiin, enää minua ei haittaa yhtään herätä.

Hillan tehtäviin kuuluu aamu- ja iltalypsyssä avustaminen, parsien putsaaminen, tarkkailla lehmien kiimaa ja monet muut moninaiset maitotilan tehtävät.

– Siivoamista ja putsaamista riittää. Kerran viikossa kuivitetaan eli laitetaan kuiviketta parsille.

Juvan Muumaa Ay:n tilalla Hillan otteisiin on oltu hyvin tyytyväisiä.

– Tämä ei ole helppo ala, sillä moni esimerkiksi pelkää isoja eläimiä ja arkailee. Hillakin tulee alan ulkopuolelta, mutta hän on pärjännyt kyllä hienosti. Hän on reipas ja topakka, ja aina iloisella tuulella. Innostus ja halu työskennellä karjanhoitajana näkyy ulospäin ja myös työn jäljessä, kuvailee karjatilan työn johdosta vastaava Heli Ahonen.

Mieluisinta hommaa Hilla ei osaa nimetä, mutta uran uusi suunta on saanut tarvittavan vahvistuksen käytännön työssä.

– Mä olen tykännyt tästä duunista tosi paljon. Kyllä tää on mun ala. Eläinten hoitaminen on todella terapeuttista, siinä mieli lepää, Hilla kuvailee.

Toivotamme Hillalle tsemppiä uudessa työssä ja menestystä opiskelupaikan haussa!


New call-to-action

Aiheet: TyöelämäUravinkitAjankohtaista

Kirjoittanut:

Antti Möller

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää