Haastattelussa CGI:n Juha Linkola ja Edgar Alatalo

scrum

Pääsimme haastattelemaan Juha Linkolaa sekä Edgar Alataloa, jotka työskentelevät samassa tiimissä CGI:llä. He kertoivat meille itsestään, omasta työstään sekä CGI:n tarjoamista uramahdollisuuksista. Heidän työssään pääsee mukaan muun muassa julkisen sektorin mielenkiintoisiin projekteihin ja hyödyntämään uusimpia teknologioita. 


Juha Linkola - Director, Consulting Services

Olen Juha Linkola ja toimin Oikeusministeriön hallinnonalan vastaavana johtaja sekä tiimin esimiehenä. Aloitin CGI:n palveluksessa hieman yli 16 vuotta sitten.


Millainen työpaikka CGI on?

CGI on työpaikkana totta kai iso ja kansainvälinen. Meitä on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti peräti 70 000 ja Suomestakin löytyy jo lähes 4000 huipputekijää. Toisaalta arjessa meillä toimitaan hyvin pienen ja ketterän yrityksen lailla sekä tiimit tekevät päätöksiä paljon itsenäisesti.

Tämän lisäksi CGI on hyvin monipuolinen työpaikka. Meiltä löytyy niin kehittäjiä kuin esimerkiksi palvelumuotoilijoita. Uskon, että pystymme tarjoamaan kiinnostavia haasteita niin uransa aloittaville tekijöille kuin pitkään alalla työskennelleille ammattilaisille.

Millaisia projekteja ja asiakkaita teillä on?

Meiltä löytyy hyvin monenlaisia ja kokoisia asiakasprojekteja. Asiakkaista löytyy niin julkisen sektorin isoja toimijoita kuin eri toimialojen johtavia yrityksiä. Kaikille löytyy siis varmasti jotakin kiinnostavaa. Yksi oman tiimini isoista asiakkaista on Oikeusministeriö sekä sen alaisuudessa toimiva Oikeusrekisterikeskus.

Tiimini projekteissa kehittäjät pääsevät hyödyntämään esimerkiksi Javaa sekä Angularia. Projekteissa toimitaan ketterien menetelmien mukaisesti ja pienemmissä projekteissa käytämme Scrumia sekä isommissa sitten SAFe-mallia.

Millainen esimies olet?

Haluan esimiehenä olla poistamassa kaikki mahdolliset esteet työn tieltä. Toisaalta meillä on hyvin ketterät tiimit, jotka hyvin pitkälle itse ohjaavat omaa toimintaansa ja päättävät esimerkiksi työajoistaan.


Millaisia kehittymismahdollisuuksia CGI tarjoaa?

CGI:llä pääsee työskentelemään uusimpien teknologioiden kanssa ja käytössäsi on niin sisäisiä kursseja kuin kumppaniemme tarjoamia opintokokonaisuuksia. Meille on hyvin tärkeää, että jokainen pystyy kehittämään ja ylläpitämään omaa osaamistaan.

CGI:llä on myös hyvin laajasti käytössä osaajien työnkierto-ohjelma, jossa meidän työntekijät pääsevät vaihtamaan eri projekteihin talon sisällä. Samalla henkilö saa uutta osaamista sekä näkee erilaisia asiakkaita ja liiketoimintaa.

Kenelle voisit suositella CGI:tä?

Kokonsa johdosta CGI sopii hyvin erilaisille tekijöille. Nuorille osaajille voidaan tarjota hyvä ponnahduslauta alalle ja kasvuympäristö, jossa he pääsevät oppimaan uusia teknologioita hyvässä hengessä.

Kokeneemmalle tekijälle ja alan huipuille löytyy myös riittävästi haasteita ja mahdollisuuksia. Meidän maailmanlaajuisen toiminnan johdosta voit lähteä esimerkiksi kansainvälisiin projekteihin ja tehtäviin, mihin ei pienemmissä firmoissa välttämättä ole mahdollisuutta.

 

Edgar Alatalo - Software Designer

Olen Edgar Alatalo ja työskentelen sovelluskehittäjänä CGI:llä. Päiväni kuluvat pääasiassa devauksen parissa, mutta teen myös testausta, määrittelyä sekä pyrin parhaani mukaan myös auttamaan muita. 

Millaista työskentely CGI:llä on?

Vaikka CGI on iso talo ja minulla on pelkästään Helsingissä yli tuhat kollegaa, töitä tehdään pääasiassa pienemmissä tiimeissä. Esimerkiksi meidän tiimissä on vähän reilu 30 ihmistä ja meillä on mielestäni hyvä kombinaatio niin nuoria kuin kokeneitakin tekijöitä. Toki päätyön ohessa meillä on myös yhteisiä tilaisuuksia, joissa pääsee tutustumaan muihin CGI:läisiin.

Itse teen töitä pääasiassa normaalin työajan puitteissa, mutta meillä on hyvin joustavat työajat. Tärkeintä on, että hommat hoituvat ja pystyt osallistumaan tärkeimpiin palavereihin. Meillä on aamupäivästä usein nopeat dailyt, mutta muuten töitä tehdään hyvin omatoimisesti ja etänäkin työskentely onnistuu. Tarpeen mukaan myös apua on aina saatavilla.


Millaisia kehittymismahdollisuuksia CGI tarjoaa?

CGI:llä pääsee mielestäni hyvin kehittämään omia taitoja riippumatta lähtötasosta. Meiltä löytyy kiinnostavia tehtäviä niin aloittelijoille kuin jo pitkään tehneille tekijöille. Mikäli kaipaa enemmän haasteita, niin sellaisia myös aina järjestyy.

Töitä tehdään hyvin ketterästi ja uusimmilla teknologioilla, joten taidot eivät pääse ruostumaan. Meidän tiimissä jokaisen tekijän kehitystä tuetaan myös erilaisilla kursseilla. Kursseille voi vapaasti hakea, jos jokin tietty teknologia tai taito kiinnostaa. Käytännössä vain oma innokkuus on rajana.

Kenelle voisit suositella CGI:tä?

Täällä työskentelee hyvin erilaisia tyyppejä, jonka takia meille kannattaa hakea, jos haluaa tehdä töitä avoimella mielellä ja hieman isommassa porukassa. CGI:ltä löytyy kiinnostavia hommia hyvin eri tasoisille tyypeille.

Minkä teknologioiden kanssa teillä pääsee työskentelemään?

Meidän tiimissä töitä tehdään niin front-endin kuin back-endin parissa. Mikäli jompi kumpi on vielä hakusessa, niin meillä pääset hyvin kehittymään full stack -osaajaksi. Front-end-kehityksessä meillä on käytössä Angular 7 ja back-endin puolella Java.

CGI:llä pyritään hyödyntämään uusimpia teknologioita ja hommia tehdään lähes aina ketterien menetelmien mukaisesti. Kehittäjän näkökulmasta CGI:llä on hyvin moderni meininki.

 

CGI:lle etsitään uusia työntekijöitä. Tutustu avoimiin työpaikkoihin alta:

Java-kehittäjä

 

Aiheet: IT työDigi-uratarinat

Kirjoittanut:

Janne Borro

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää