Inspiran tiimissä jokainen saa loistaa osaamisellaan

 

inspira_4

 

Positiivinen ilmapiiri ja kannustava tiimi tekevät Inspirasta houkuttelevan työpaikan. Siitä ovat samaa mieltä toimitusjohtaja Anssi Wright ja analyytikko Pauliina Haro, samoin kuin johtaja Ville Riihinen ja manageri Olli Immonen.

Inspira toimii taloudellisena neuvonantajana kuntasektorin investointi- ja toimitilahankkeissa sekä strategisissa omaisuus- ja yritysjärjestelyissä. Tällä hetkellä asiantuntijatehtävissä toimii kymmenisen korkeasti koulutettua diplomi-insinööriä ja kauppatieteiden maisteria, joilla on laajat yhteistyöverkostot lukuisiin eri sidosryhmiin. Inspira kuuluu Kuntarahoitus-konserniin, joten siinä yhdistyvät pienen organisaation ketteryys ja suuren organisaation edut.

Inspiran arvoissa korostuvat asiakaskeskeisyys, vastuullisuus ja avoimuus.

Toimitusjohtaja Anssi Wright toteaa, että Inspiran tärkein ohjenuora asiakaskeskeisyyden ja vastuullisuuden lisäksi on avoimuus. ”Meillä vallitsee aito toisten kunnioittamisen henki. Teemme tiivistä yhteistyötä keskenämme, joten positiivinen ja välittävä vuorovaikutus tukee niin tiimin jäseniä kuin asiakkaitakin. Pyrimme aina toimimaan hyvin läpinäkyvästi, eikä organisaatiossamme ole turhaa hierarkiaa. Olemme konsultointiyhtiö, joka operoi kilpailluilla markkinoilla. Meillä jokainen pääsee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti ja kehittymään omassa ammatissaan.”

”Muistan, miten oman rekrytointiprossessini aikana aistin täällä työympäristön välittömyyden ja hyvän hengen. Ne ovat osoittautuneet oikeiksi. Suosimme avointa työtapaa, jossa on helppo kysyä neuvoa kollegoilta. Samalla myös jokaisen asiantuntijan vapaus ohjata omaa työtään kasvaa kokemuksen karttuessa.”

Jokainen saa alusta asti vastuuta sopivassa määrin.

Projektiluontoisten toimeksiantojen viitoittamiin työpäiviin mahtuu sopivassa suhteessa käyntejä asiakkaiden luona ja työskentelyä omalla työpisteellä. Kaikkia kannustetaan työn ohessa oppimaan uutta ja vahvistamaan omaa osaamistaan.

Pauliina on työskennellyt Inspiran kiinteistötiimissä analyytikkona vajaan vuoden verran. ”Siinä ajassa olen jo oppinut todella paljon mm. tiimityöskentelystä. Aina päästään parempaan lopputulokseen, kun vähintään kaksi ihmistä käy asiat läpi. Tykkään esimerkiksi elinkaarimallin mukaan kehitetyistä kouluhankkeista, joihin osallistuu hyvinkin laaja-alainen työryhmä kunnanjohtajista rakennusalan ammattilaisiin ja rehtoreista opettajiin. Lisäksi olen petrannut excel-taitojani oman excel-gurumme avustuksella”, hän kertoo.

Inspirassa panostetaan oman urapolun kehittämiseen.

Kuntasektorilla Inspiralla on merkittävä rooli ja sillä on emoyhtiö Kuntarahoituksen tuki myös asiakaskentässä. Työtä tehdään useiden eri sidosryhmien kanssa, joiden asiantuntijoista muodostuu eri aloille ulottuva kattava verkosto. Se lisää omalta osaltaan Inspiran palvelutarjontaa ja erilaisia toimeksiantoja.

Ville on ehtinyt olla Inspiran palkkalistoilla jo yhdeksän vuotta. ”Aloitin suoraan koulunpenkiltä, olin välillä pari vuotta poissa ja palasin taas takaisin. Ei se ruoho ainakaan vihreämpää siellä aidan toisella puolella ollut!”, Ville nauraa. ”Nyt työskentelen omaisuusjärjestelyjen, investointihankkeiden sekä aluekehityshankkeiden rahoituksen ja suunnittelun parissa. On tosi motivoivaa, että teemme aidosti hyvää osallistuessamme yhteiskunnan rakentamiseen ja kehittämiseen. Työn merkityksellisyyden kautta meille onkin muodostunut työyhteisö, jossa on rennon rempseitä, fiksuja tyyppejä”.

Olli puolestaan on paiskinut hommia Inspirassa kuusi vuotta. ”Toimin Investointihankkeiden ja rahoitusratkaisujen tiimissä, pääasiassa taloudellisen mallintamisen parissa. Alun perin minua houkutteli nimenomaan mahdollisuus tutustua lähemmin rahoitusalaan ja yhdistää se tekniseen taustaani. Julkinen sektori onkin tarjonnut mielenkiintoisia hankkeita, joiden parissa Inspira on mielestäni aivan uniikki toimija. Lisäksi meillä on kiinteä työyhteisö, jossa on hyvä pallotella asioita, ja helposti lähestyttäviltä kollegoilta saa aina apua tarvittaessa. On myös ollut kiva huomata, että jokainen asiantuntijamme pystyy hyvässä tiimissä hyödyntämään ja syventämään omia valmiuksiaan”.

Inspirassa pääset työskentelemään kuntasektorin omaisuusjärjestelyjen, investointien ja erilaisten innovatiivisten rahoitusratkaisujen parissa.

”Toimialojamme ovat mm. kunnalliset energiayhtiöt, kuntien tukipalvelut ja sote-sektori, ja asiakkaitamme ovat esimerkiksi kaupunkien ja kuntien sairaanhoitopiirit. Vuosittain erilaisia mielenkiintoisia toimeksiantoja on lähemmäs sata, ja niiden kautta Inspirassa pääsee työskentelemään eri alojen ammattilaisten kanssa, vaihdellen arkkitehdeistä ja lakimiehistä sosiaalialan asiantuntijoihin ja yhteiskunnallisiin vaikuttajiin. Talouden ja rahoituksen osaamisen ohella onkin keskeistä, että Inspiran uudet asiantuntijat suhtautuvat uteliaasti uusiin haasteisiin, ja heillä on luontainen halu kehittyä ammatissaan”, Anssi tiivistää.

 

Otamme ilolla vastaan uusia asiantuntijoita Inspiran tiimiin. Tervetuloa!

 

Aiheet: TaloushallintouratarinaFinance Careers

Kirjoittanut:

Anna Karmila

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää