Jatkuva oppiminen työelämän turvana [VIDEO]

Blogikuva_Jatkuva oppiminen2

Osaamispääomalla on valtava merkitys tämän päivän työelämässä. Yritykset etsivät jatkuvasti kulttuuriinsa sopivia työntekijöitä, joilla on heidän tarpeisiinsa soveltuvaa osaamista. Mitä arvokkaampaa osaaminen on, sitä enemmän siitä myös yleensä maksetaan. Toki valintaperusteita on myös muita, mutta keskitytään tässä sisällössä oman osaamisen kehittämiseen.

 

 

Kuka pitää osaamisestasi huolen?

Yritykset voivat tukea osaamisen kehittämisessä, mutta päävastuu on minulla itselläni. Me jokainen voimme itse päättää kehittävämme haluamiamme osaamisia ilman muodollista koulutustakin. Netti on tietoa täynnä.

Kysymys kuuluukin: Pidätkö itse huolta oman osaamisesi päivittämisestä ja kehittämisestä? Suosittelen vahvasti.
Miksi? Siksi, että maailma ympärillämme muuttuu kovaa vauhtia ja osaamistarpeet siinä mukana. Mikäli haluat olla oman alasi aallonharjalla, se vaatii jatkuvan oppimisen elämänasennetta.

Toinen syy jatkuvaan oppimiseen liittyy omiin uratavoitteisiisi. Mikäli haluat uudenlaisia tehtäviä ja vastuita, tarvitset hyvin todennäköisesti uudenlaista osaamista.

 

Aikani ei riitä opiskeluun

Kun itse tunnistin tarpeen itsenäiseen opiskeluun, kävin läpi pohdinnan siitä, milloin ehdin sitä tekemään. Aluksi tuntui siltä, että eihän minulla yksinkertaisesti ole aikaa.

Melko nopeasti tunnistin kohtia, jolloin minulla olikin aikaa opiskeluun. Käytän työmatkatkoihin noin tunnin joka päivä ja huomasin, että tämä aika menee itselläni ihan sivu suun. Päätinkin siis käyttää tämän ajan opiskeluun. Lisäksi aloin urheillessa laittaa napit korviini ja kuunnella jotain itseäni kehittävää sisältöä.

Aluksi tämä tuntui hieman pakkopullalta, mutta mitä kauemmin olen sitä tehnyt, sitä luontevammalta se on alkanut tuntua. Nykyään jos teen työmatkalla jotain muuta kuin opiskelen, niin se taas tuntuu oudolta.

 

Mistä voin aloittaa?

Mieti ensin, mitä taitoja ja osaamisia tulet tulevaisuudessa tarvitsemaan. Itse olen kulkenut hyvin erikoisen urapolun ja olen tarvinnut urani aikana valtavan määrän osaamisia, joita en ymmärtänyt koskaan tarvitsevani. Olen mm. siirtynyt poliisin tehtävistä myyjäksi, myyntijohtajaksi ja markkinointijohtajaksi.

Voit varmasti kuvitella, että poliisin koulutuksella markkinointijohtajan tehtävät voivat tuntua hieman etäiseltä.

Kun tiedät, mitä haluat oppia, mieti, millainen tapa opiskella on sinulle paras. Toisille se on lukeminen ja toisille taas kuuntelu. Jotkut oppivat vain tekemällä ja juttelemalla toisten ihmisten kanssa. Tärkeintä on, että tapasi on sinulle luonteva.

 

Mistä löydän hyvää sisältöä?

Itselläni ei ole yksinkertaisesti aikaa lukea fyysisiä kirjoja, joten olen päättänyt opiskella kuuntelemalla. Alla listaa, mistä sisältöjä kuuntelen.

Bookbeat 

Bookbeat on kuukausimaksullinen palvelu, josta löytyy valtava määrä täysipitkiä äänikirjoja. Kirjoja löytyy sekä suomeksi, että englanniksi. Bisneskirjallisuutta löytyy ihan mukavasti, mutta itselleni tärkeitä markkinointikirjoja hieman vähänlaisesti.

Spotify

Jopa hieman yllättäen Spotifystä löytyy nykyään todella paljon podcasteja. Kannattaa tutustua, mikäli et vielä Spotifytä ole podcastien kuunteluun käyttänyt. 

Youtube

Katson Youtubesta erilaisia keskusteluohjelmia, keynote-puheita sekä webinaareja. Sisältöä löytyy todella paljon, kun vain hakee riittävästi. Nykyään Youtubesta on tullut myös maksullinen versio, mitä en itse vielä ainakaan käytä. 

Näiden lisäksi luen myös jonkin verran blogeja ja muita ammatillisesti kehittäviä artikkeleja ajan sallimissa rajoissa.

Suosittelen vahvasti jatkuvan oppimisen elämäntyyliä. Se pitää mielesi avoimena uusille asioille, vie osaamistasi eteenpäin ja varmistaa työurasi jatkuvuuden ja kehittymisen. Suosittelen myös kertomaan tämän avoimesti työhakemuksessasi, mikäli olet hakemassa itsellesi uusia tuulia työelämässä.

 

Tarjoamme jatkuvasti suuren määrän työmahdollisuuksia. Tutustu lyötyisikö tarjoamastamme sinua kiinnostavia työpaikkoja.

New call-to-action

Aiheet: TyöelämäUravinkitOpiskeluTyöelämän taidot

Kirjoittanut:

Tuomas Haapsaari

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää