Kaivonporaaja Lasse poraa viikossa kolme pitkää päivää ja on vapaalla loput neljä

lasse-blogikuva2

Petäjäveteläinen Lasse on työskennellyt kaivonporaajana jo kahdeksan vuotta Rototecilla. Kaivonporaajan työ on sopinut perheelliselle Lasselle todella hyvin. Hän jakaa kaluston työparinsa kanssa, jolloin he tekevät viikossa molemmat kolme pitkää päivää töitä ja viettävät neljä vapaapäivää. Työpäivinä hommia paiskitaan varhaisesta aamusta myöhäisiltaan asti, mutta sen jälkeen ollaan sitten selkeästi neljä päivää vapaalla. Tällöin Lasselle jää hyvin aikaa keskittyä perheeseensä ja vapaa-aikaansa. Porauksessa työn aloittamiseen ja lopettamiseen kuluu ylimääräistä aikaa, joten kaikista tehokkainta on tehdä pitkää päivää. Jotkut kaivonporaajat jakavat kaluston myös viikko-viikko rytmillä, jolloin ensin viikko painetaan töitä ja sitten ollaan viikko vapaalla.

”Kolmen pitkän työpäivän jälkeen pystyy pitämään neljä kunnon vapaapäivää. Minulle tämä sopii todella hyvin”, Lasse pohtii.

Kun Lasse lähtee uudelle työmaalle poraamaan, hän on ensin puhelimitse yhteydessä asiakkaaseen sopiakseen aikatauluista. Paikalle saavuttaessa katsotaan asiakkaan kanssa ensin paikat, jonka jälkeen tuodaan porausvaunu paikalle. Esimerkiksi omakotitalo -kohteessa poraamiseen saattaa mennä noin kymmenen tuntia, mutta porausaika vaihtelee kohteesta riippuen paljon. Kun poraus on valmis, laitetaan tavarat kyytiin ja siirrytään seuraavalle työmaalle.

Työmaalla kaivonporaaja on yksin, mutta onneksi bluetooth kuulokkeiden kautta pidetään yhteyttä työkavereihin ryhmäpuhelun kautta. Ryhmäpuhelu saattaa kestää aamusta iltaan ja siitä voi omien aikataulujen ja muiden puheluiden mukaan poistua ja liittyä takaisin mukaan. Muut kaivonporaajat ovat samanhenkistä porukkaa Lassen kanssa ja joitakin työkavereita hän näkee myös vapaa-ajalla.

”Ryhmäpuhelun avulla työ ei tunnu yksinäiseltä ja työpäivä sujuu mukavasti muiden kanssa höpötellessä niin työhön kuin vapaa-aikaan liittyvistä asioista”, Lasse kertoo.

Lassen tuttava Rototecilta houkutteli hänet töihin Rototecille. Hän oli aiemmin työskennellyt rakennusalalla sähkömiehenä. Lisäksi Lasse oli aikaisemmin tehnyt hommia tietotekniikan ja ohjelmoinnin parissa.

”Päivän pituus aluksi huolestutti, mutta enää en oikeastaan haluakkaan muuttaa tätä työrytmiä sillä se toimii niin hyvin”, Lasse toteaa.

Työmaat ja niiden myötä paikkakunnat vaihtelevat, mutta Lasse toteaa hänessä olevan reissumiehen vikaa ja liikkuva työ sopii hänelle hyvin. Hän pitää siitä, että pääsee työssään näkemään eri paikkoja ja työ on hyvin vaihtelevaa, sillä koko ajan on erilaisia työmaita. Lassen mielestä työ vaatii fyysistä kuntoa, mutta ei kuitenkaan ole fyysisesti liian raskasta, varsinkin kun oppii oikeat tavat tehdä töitä. Ulkona työskennellessä välillä on huonot kelit, mutta onneksi ne menevät yleensä nopeasti ohi ja ovat Lassen mielestä enemmänkin varustelukysymys.

Kiinnostuitko kaivonporaajan työstä? Nyt sinulla olisi mahdollisuus kolmessa kuukaudessa kouluttautua ja työllistyö Rototecille. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden uran kaivonporaajana ilman aikaisempaa alan kokemusta. Kaivonporaajan työvoimakoulutus alkaa marraskuussa ja kestää kolme kuukautta. LUE LISÄÄ JA HAE MUKAAN KOULUTUKSEEN TÄÄLTÄ:

HAE TÄSTÄ KOULUTUKSEEN

Aiheet: uratarinaTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää