Kaupan kassalta Muratalle operaattoriksi

murata-kuva-blogi

Muratan anturiagentti Mari työskenteli vuosia kaupan alalla ja halusi sitten vaihtaa alaa johonkin aivan muuhun. Hän päätyi Baronan kautta Muratalle operaattorin tehtävään. Nyt kolmen vuoden jälkeen Mari työskentelee Muratalla yövuorossa ohjausvastaavana ja nauttii työstään.

 ”Parasta mun työssä on se, että voin oikeasti vaikuttaa asioihin ja olla mukana kehittämässä maailmaa.”

Mari todella ymmärtää, kuinka tärkeää työtä hän tekee, sillä hänen omalla äidillään on sydämentahdistin, jossa on Muratan anturi. Murata onkin ajonvakautusjärjestelmien ja sydämentahdistimien liikeantureiden globaali markkinajohtaja.

Mari on aiemmin työskennellyt kaupan alalla niin ständimyyjänä, kaupan kassana, apulaismyymäläpäällikkönä kuin osastovastaavanakin. Vuosien asiakaspalvelutyön jälkeen Mari halusi muutosta. Mari aloitti Muratan anturiagenttina probauksessa eli elementtivalmistuksen viimeisessä solussa, jossa tehdään sähkömittauksia antureille. Muratalla työskennellään puhdastilaympäristössä, jossa kuuluu pitää puhdastilahaalaria. Mari muisteleekin, että aluksi sen pukeminen päälle tuntui todella jännältä, mutta jo kahden viikon kuluttua asussa työskentely oli muuttunut rutiiniksi.

Työssään Mari pitää siitä, että hänellä tarjotaan mahdollisuuksia kehittyä ja edetä. Mari etenikin nopeasti operaattorin roolista ohjausvastaavaksi eli hän toimii esimiehen oikeana kätenä elementtivalmistuksessa. Ohjausvastaava vastaa tuotannon ohjauksesta ja on operaattorien tukena ongelmatilanteissa. Mari seuraa, että tuotannossa päästään päivittäisiin tavoitteisiin ja ohjaa työtä niin, että nämä tavoitteet saavutetaan.

Aloitettuaan työn ohella tradenomin opinnot, Mari päätti siirtyä yövuoroon, jotta pystyisi paremmin yhdistämään työn ja opiskelun. Mari pääsi yövuoron rytmiin nopeasti kiinni ja yötyö tuntuu edelleen luontevalta. Jokainen yövuorolainen kuulemma löytää oman rytminsä ja tapansa arkeen: osa tykkää mennä nukkumaan heti vuoron jälkeen, osa taas valvoo töiden jälkeen ja menee myöhemmin päivällä nukkumaan.

”Olen hereillä, kun muut nukkuvat ja nukun silloin kun muut ovat töissä. Mutta olen hereillä silloin, kun kaikki ovat vapaalla eli on tosi helppoa sovittaa vapaa-aika työhön.”

Työporukka yövuorossa on hyvin avoin ja tiivis. Mari kertoo, että ihmisiä on laidasta laitaan, mutta kaikkien kesken vallitsee hyvä ryhmähenki. Hän kuvailee, että työporukkaan sopii avoimen mielen omaava henkilö, joka osaa nauraa niin itselleen kuin kaikille muillekin – mikään höpöttäjä ei kuitenkaan tarvitse olla.

Marin mielestä Murata on työnantajana varma ja luotettava. Mari suosittelee Murataa alanvaihtajille, sillä työt kyllä oppii, kun asenne on kunnossa.

”Murata on antanut minulle mahdollisuuden kehittyä työssäni. Työni on todella monipuolista, eikä yksikään työpäivä ole samanlainen.”

Liity nyt mukaan Muratan Anturiagenttien joukkoon. Hae mukaan osoitteessa muratalle.fi

 

Aiheet: TuotantoUravinkitAlanvaihtoTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää