Keikkatyön konkari Maria: ”Tämä on nuorelle hyvä vaihtoehto nähdä, millaisia töitä oikein on”

Barona_keikkatyot_uratarina_flex

Nuorena on tärkeää päästä kokeilemaan erilaisia töitä löytääkseen sen, mikä itselle sopii. Tämän voi allekirjoittaa 24-vuotias Maria Hemming, joka on viihtynyt Barona Teollisuuden joustavissa keikkatöissä jo 5 vuotta. Lukiolaisena keikkatyöläiseksi remmiin hypännyt Maria on ehtinyt paiskia paljon erilaisia töitä. Maria työskennellyt muun muassa muuttomiehenä, varastotyöntekijänä, rengassesongissa, rahankäsittelijänä sekä kaupan alalla inventoijana ja hyllyttäjänä. ”Tämä on nuorelle hyvä vaihtoehto nähdä, millaisia töitä oikein on. On päässyt kokeilemaan erilaisia töitä ja kokemaan mitkä työt enemmän sopivat itselle ja mitkä taas vähemmän”, Maria kertoo.

Viidessä vuodessa Marialle on lähestulkoon aina ollut keikkaa tarjolla, kun hän on ollut hommia vailla. Maria ajattelee, että omalla asenteella on suuri vaikutus, miksi töitä on riittänyt niin hyvin. ”Tykkään tehdä tosi paljon töitä. Näissä perushommissa löytyy tyyppejä, jotka eivät ole niin hyvällä työasenteella. Ja kun on hyvällä asenteella liikkeellä, niin kyllä se huomataan”, Maria kertoo kokemuksistaan.

Vapaus suunnitella omat työviikkonsa

Keikkatöissä Maria on tykännyt siitä, että voi vapaasti suunnitella omat työviikkonsa. Esimerkiksi jos viikolla on menoja, niin voi vapaasti laittaa Baronan järjestelmään itsensä ”punaiselle”. Silloin ei töihin tarvitse mennä. Erilaisia työkokemuksia kerännyt Maria on saanut samalla tutustua moniin erilaisiin työyhteisöihin. Maria kertoo, että hänet on aina otettu yrityksissä hyvin vastaan: ”Kyllä minusta tuntuu, että minua on arvostettu.”

uratarina_maria_cv_flexilla

Mieleenpainuvaksi muistoksi Maria mainitsee ajan, kun hän työskenteli kesärengassesongissa. Työporukka vaihteli renkaiden lisäksi myös paljon läpän heittoa keskenään. Muutenkin meininki töissä oli mukavan rentoa. Tästä esimerkkinä jokapäiväinen tilanne, kun pajalla soi aina sama radiokanava, jolla oli tapana soittaa tasan yhdeltä ysärihitti Cotton Eye Joe. ”Silloin meillä alkoi aina bileet, jotka kestivät 5 minuuttia”, Maria naureskelee.

Jalkaa oven väliin yrityksiin

Erilaisissa työpaikoilla keikkaillessa, on mahtava mahdollisuus saada jalkaa oven väliin yritysten leipiin. Näin kävi myös Marialla, kun hän teki ruokapalveluyritys Menumatille keikkahommia. Pienessä yrityksessä tykästyttiin ahkeraan ja pirtsakkaan työntekijään ja Maria palkattiin lopulta täysipäiväisesti töihin yritykselle. Maria on tykännyt elintarvikkeiden parissa työskentelystä pakkasvarastolla ja kuvailee työyhteisöä tiiviiksi ja välittäväksi. ”Teen yhä silloin tällöin Baronan kautta muuttokeikkoja Martelalle, jos vielä on energiaa työviikon jäljiltä”, Maria kertoo tilanteestaan.

Marialle kokemus Baronalla työskentelystä on jäänyt vuosien aikana hyvin positiiviseksi. Töitä on riittänyt paljon ahkeralle tekijälle ja Baronan porukka on tullut vuosien mittaan läheisiksi. ”Koskaan ei ole tullut fiilistä, että huijataan tai vähätellään. Aina kun olen yhteydessä, niin on tullut ihanan kotoisa olo ja Baronan tyypit ovat olleet sydämellisiä ja ihania ihmisiä”, Maria kertoo.

Tuleville keikkatöitä pohtiville Maria kertoo, että mukaan kannattaa lähteä rohkeasti, mikäli omasta elämästä löytyy joustoa. Ahkerille tyypeille löytyy aina hyvin hommia ja erilaisista töistä kannattaa ottaa kaikki kokemus irti. ”Avoimin mielin ja oppivin sieluin, niin hyvin menee”, Maria kertoo.

Barona Teollisuuden keikkatyömahdollisuudet

Aiheet: TuotantouratarinaErilaiset työpaikatTyökokemusKeikkatyöt

Kirjoittanut:

Esa Roponen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää