Keravalta Kiinaan - keikkatyöstä kansainväliselle uralle

barona_blogikuva_NeaSkogster

Jos uratavoitteet ovat korkealla ja haaveissa on kansainvälinen työympäristö, kannattaa työnteko aloittaa jo nuorena. Opintojen ohella tehtävä työ vie eteenpäin kohti tavoitetta, yksi askel kerrallaan. Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opiskelija Nea tietää mihin suuntaan haluaa uransa viedä ja hankkii arvokasta työkokemusta jo opintojen ohessa keikkatyöntekijänä.  


Nea rakastui hotellimaailmaan jo lapsena ja hän tiesi hyvin nuorena, että haluaa päästä töihin hotelliinLukion jälkeinen työkokemus vahvisti halua päästä luomaan uraa kansainvälisessä ympäristössä. Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon englanninkielisten opintojen toisena vuonna Nea alkoi etsiä opiskelun ohelle sopivaa työtä, joka tukisi tämänhetkistä arkea ja auttaisi saavuttamaan tulevaisuuden tavoitteet”Löysin keikkatyönteon Baronan kautta ja olen kotiutunut Burger Kingiin loistavasti. Työsopimukseni on keikkamuotoinen, joten voin tehdä töitä vapaasti silloin, kun se sopii lukujärjestykseeni.”  

Vaikka Nean sopimus on keikkamuotoinen, hän on vakiintunut Tuusulan toimipisteeseen ja saa vuorot suoraan vuoropäälliköltä. Satunnaisia vuoroja hän tekee myös muissa Uudenmaan toimipisteissä, mutta kotipaikaksi on muodostunut tuttu porukka. Hain Baronalle töihin, koska työtä tarjottiin nimenomaan keikkaluonteisesti. Se tuntui helpolta vaihtoehdolta ja ajattelin, että tuohon malliin voin sitoutua. Joustava työnteon tapa sopii opiskelujen ohelle täydellisesti, en voisi olla tyytyväisempi tilanteeseeni. Työporukka Burger Kingillä on ottanut mukaan loistavasti ja saan tukea Baronalta aina, kun tarvitsen. 

Keikkatyö mahdollistaa vapauden 

 ”Lukujärjestykseni on sama useamman kuukauden ja olen sopinut ravintolapäällikön kanssa etukäteen päivät, joina teen töitä. Voin pitää koulun etusijalla ja saan tehdä töitä käytännössä niin paljon kuin haluan. Esimerkiksi loma-aikana saatoin tehdä enemmän tunteja ja koulun alettua olen saanut töitä vapaapäiville ja viikonlopuille. Voin myös pitää lomaa silloin kun haluan, järjestely on toiminut minulle täydellisesti.”  

Burger Kingillä työporukka on melko samanikäistä ja tiimissä on hyvä yhteishenki. ”Meillä asioita ei oteta liian vakavasti ja töissä on tosi hauskaa. Vaikka ensimmäisinä työpäivinä olin hitaampi kuin muut, ei minulle luotu painetta, vaikka tarvitsin apua, vaan asiat opeteltiin yhdessä. Ajattelin etukäteen, että pikaruokalatyö olisi kaoottista, mutta kun opin työn perusasiat, olen huomannut, että se ei pidä paikkansa ja voin hoitaa vuoroja missä tahansa toimipisteissä. Tykkään tehdä töitä käsillä ja päivät vilahtavat ohi tosi nopeasti, kun ei tarvitse seistä tyhjän panttina vaan aina on tekemistäIsoimmat onnistumisen tunteet tulee silloin, kun on kiire ja paljon asiakkaita, ja huomaan miten koko tiimi tukee toisiaan ja toimii saumattomasti yhdessä asiakkaan parhaaksi.” 

Tulevaisuus maailmalla ja Baronalla 

Nean tulevaisuudensuunnitelmat siintävät kirkkaina edessä ja työtä tavoitteiden eteen tehdään joka päivä. Nykyinen työ tukee kansainvälisiä urahaaveita. Burger Kingissä Nea on oppinut työelämätaitoja, joista on hyötyä riippumatta siitä, mitä hän tulevaisuudessa työkseen tekee. ”Erilaisten ihmisten kohtaaminen on tosi kasvattavaa. Sekä asiakkaiden että työkavereiden kanssa työskentely kasvattaa ja opettaa toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.” 

Korona-tilanteen hellittäessä edessä on harjoittelu Kiinassa, ammattikorkeakoulusta valmistuminen ja ura hotelli- ja ravintola-alalla. ”Opiskelen koulun ohessa kiinan kieltä. En suunnittele tulevaisuuttani liian tarkasti, mutta olen kiinnostunut kansainvälisestä urasta ja isoista hotelliketjuista. Haluan saada hyödyllistä työkokemusta jo nuorena, jotta voin edetä urallani valmistumisen jälkeen.”  

Mitä ne Burger Kingissä opittavat työelämätaidot sitten ovat? ”Kohtaan joka päivä paljon ihmisiä, jotka ovat keskenään erilaisia. Opin tulkitsemaan ihmisiä, kollegoita ja asiakkaita, opin heiltä ja heidän kanssaan työskentelystä paljon. Osa ammattitaitoa on säilyttää positiivisuus ja olla ystävällinen kaikenlaisissa tilanteissa. Vaikka yksittäinen asiakaskohtaaminen olisi lyhyt, siitäkin voi tehdä positiivisen ja tämän oppii vain tekemällä. Paineensietokykyni on kasvanut myös. 

Kun Nea aikanaan palaa Kiinasta Suomeen, hän on suunnitellut olevansa yhteydessä Baronaan muista alan työpaikoista, jotka sopivat silloiseen elämäntilanteeseen. ”On hienoa, että olen saanut kontaktin isoon työnantajaan, joka tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia.” Sitä ennen opiskelut ja työt Burger Kingillä jatkuvat normaalisti. ”Suosittelen keikkatyöntekoa kaikille, jotka haluavat itse päättää aikatauluistaan. Minulle tämä on ollut turvallinen ja täydellinen ratkaisu.” 

 

 

Aiheet: KesätyöuratarinaHoReCaTyöllisyys

Kirjoittanut:

Emmi Isokoski

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää