Kesäduuni meni alta - mitä tehdä? lue tubettaja Jalmafin vinkit [VIDEO]

Pistä kauluspaita päälle ja vedä pelishortsit jalkaan. Työhaastattelu videon välityksellä voi olla vapauttava kokemus, joka voi tarjota paitsi työpaikan niin hyvää kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi ei jäänyt toimettomaksi, kun oma kesätyönhaku jäädytettiin. Hän pisti Baronalle hakemusta ja tallensi kokemuksensa videolle – extrana pätevät vinkit mitä tehdä, jos töitä ei löydy. Tutustu videoon ja lue alta, miten futaajasta tuli opiskelija ja tubettaja-yrittäjä.

Miten päädyit tekemään yhteistyötä Baronan kanssa?

Olin kuullut Baronasta aiemmin ja tehnyt omassa kanavassani työnhakuun liittyviä videoita.
Lähdin kylmiltään tarjoamaan Baronalle omia ideoitani videosisällöistä ja päädyimme
tekemään yhteistyötä ajankohtaisesta aiheesta: mistä saada kesätöitä? Aihe oli myös itselle tärkeä, kun oma kesätyöhaku jäädytettiin.

"Halusin lähteä selvittämään, mitä mahiksia on löytää uutta työtä ja mitä
ylipäätään kannattaa tehdä."

Mikä hakemisessa netin kautta yllätti tai oivallutti?

En ollut aiemmin osallistunut videohaastatteluun - kokemus oli siis itsellekin ihan uusi.

"Oli kiva päästä tuomaan omaa persoonaa enemmän esiin. Mun on paljon luontevampaa puhua ja esiintyä videolla kuin esittää sama asia kirjoitettuna." 

Oli myös hyvä, että näin heti kuka mua haastatteli. Sain enemmän tatsia kysymyksiin ja pystyin miettimään vastauksia sen mukaisesti. Toki ihmiset on tässä yksilöitä ja joillekin toi voi olla todella jännittävää.

 

omia muistoja aiemmilta kesiltä?

Vuoden 2016 kesä jää ikuisesti mieleen: olin Veikkausliiga-joukkueen pelaaja ja pelaamisen ohella pääsin tekemään kaikenlaista muutakin hommaa, kuten keittämään kahvia ja toimimaan vastustajien tarkkailijana. Samalla tein koko kesän ajan videosisältöjä seuran somekanaviin.

"Vaikka kyse ei ollut varsinaisesta kesäduunista, opin tuona kesänä paljon uusia asioita ja sain entistä enemmän rohkeutta myös tubettamiseen."

Mitä muuta sinä kesänä tapahtui – ehkä tulossa jotain kertomusta siitäkin joskus :)

 

VOIKO SANOA, ETTÄ ET EHKÄ OLISI TÄSSÄ TÄNÄÄN ILMAN TUOTA KOKEMUSTA?

Joo tavallaan kyllä. Oon aina ollut utelias luonne ja halunnut oppia uutta. Omassa kanavassakin experimentoin eri juttuja ja viestini muille onkin: jos haluat jotain, niin kokeile sitä ensin. Esim. haluat perustaa kahvilan? No kokeile ensin vaikka viikon ajan, millaIsta siellä on olla töissä. Uskalla heittäytyä!

"Mä nään, että se mitä mä esimerkiksi teen 15 vuoden päästä, sitä duunia ei ole vielä edes olemassa. Se tulee tavallaan tässä matkan varrella näistä elementeistä mitä koen ja opin. Mulle tärkeää on se, että työ on merkityksellistä, että pääsee vaikuttamaan."

Omat kesäsuunnitelmat?

Opiskelen mm. markkinointia Hankenissa ja tuun suorittamaan mahdollisesti opintoja myös kesällä. Lisäksi futista ja yrittäjyyttä. Ota seurantaan Jalmafi niin tiedät lisää.


Katso myös Jalmafin videolta tärpit seuraavaan:

Screenshot 2020-05-19 at 16.22.44

 

Aiheet: TyöelämäUravinkitTyönhakuAjankohtaista

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona avoimet työpaikat Tampere