Kuntarahoituksella arvostetaaan tiimityöskentelytaitoja

Kuntarahoituksen Business Information Solutions -toimintoon kuuluva Core Information Solutions -osasto etsii uutta osastonjohtajaa. Core Information Solutions -tiimissä työskentelee palvelupäälliköitä, asiantuntijoita ja kehittäjiä, joilla useimmilla on oma itsenäinen vastuualueensa. Kysyimme Arnolta, Eevalta, Jorilta, Mikolta, Nikolakselta ja Tiinalta, miten he kuvailevat tiiminsä dynamiikkaa ja millaista vetäjää tiimille toivotaan.

Osallistuva, päämäärätietoinen ja ihmisläheinen johtaja

Kuntarahoituksen kehitystehtävissä seitsemän vuotta viihtynyt Tiina Lammi toivoo uuden osastonjohtajan toimivan tienraivaajana organisaation sisällä. Tiina työskentelee projekteissa eri puolilla organisaatiota ja näkee, että utelias luonne tulisi olemaan hyödyksi uudelle tulijalle.

”Pitää olla valmis tutustumaan organisaation toimintaan ja olemaan yhteistyökykyinen. Ihmisiä ja taloa on hyvä oppia tuntemaan, koska asiakkaat tulevat talon sisältä. Muutoksen draiveria tarvitaan”, Tiina kertoo.

Viestin viejä tiimin ja liiketoiminnan välillä

Erilaisten järjestelmien pääkäyttäjänä toimiva Nikolas Jussila näkee hyvät kommunikointitaidot tärkeänä:

”Uuden osastonjohtajan on hyvä ottaa kokonaiskuva haltuun ja toimia samalla linkkinä johdon, liiketoiminnan ja meidän välillä. Core Information Solutions -osaston vetäjän tehtävä on lisätä liiketoiminnan ymmärtämystä meidän työstämme ja huolehdittava siitä, että teemme asioita oikeassa järjestyksessä.”

Kehitysasiantuntija Mikko Laakso ja muun muassa GDPR-projektin parissa työskentelevä Jori Kaipio nyökkäilevät vieressä. Finanssialan kokemus on tulijalle hyödyksi, mutta samalla korostetaan, että ymmärrystä pitää löytyä myös teknologiaratkaisuista. Samalla pitää olla rohkeutta ja uskallusta ideoida ja viedä asioita maaliin saakka.

”Tulevaisuuden tahtotila on, että olemme selkeämmin ja paremmin integroitu liiketoiminnan yhteyteen. Muutos tähän suuntaan on jo käynnissä, mutta vielä on paljon työtä edessä. Jämäkkyyttä pitää löytyä, mutta mielellään myös huumorintajua”, Business Solutions Managerina operoiva Arno Järvinen nostaa esiin.

Huumorintajuinen ja energinen tiimi, jota yhdistää yhteinen päämäärä

Letkeä sanailu tulee tässä ryhmässä luonnostaan esiin. Mitä siis on luvassa uudelle tulijalle ja miksi juuri tämän porukan vetäjäksi kannattaa hakeutua?

”Täällä on hyvä yhteisfiilis. Myös yhteistä virallista ja epävirallista ajanviettoa on yli tiimi- ja yksikkörajojen”, vastuullisuusraportoinnin parissa työskentelevä Eeva Toivonen sanoo. Hänen mukaansa eri-ikäisiä ihmisiä yhdistää samanhenkisyys.

”Olemme kaikki kehitysintoisia. Kun asioita saadaan muutettua paremmaksi, siitä tulee aina hyvä mieli. Autamme muuta organisaatiota tekemään hienoja yhteiskunnallisia asioita”, Tiina kiteyttää ja lisää:

”Kuulostaa kliseiseltä, mutta tämä on näköalapaikka. Uusi vetäjä pääsee näkyvästi vaikuttamaan Kuntarahoituksen toiminnan kehittämiseen.”


Tutustu tehtävään tarkemmin
Lue miten Business Information Solutions -toiminnon johtaja Rainer Holm kuvailee tulevan osastonjohtajan toimenkuvaa:
Kuntarahoituksella johtamiselle annetaan aikaa

 

Aiheet: ITTyöelämäTyöyhteisöt

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää