Lakeuksilta kuuluu kutsu: Kouluttaudu teollisuuden alalle töihin!

barona_blogikuva_lakeuden_kutsu

Tervehdys avaruuden pääkaupungiksikin tituleeratusta Seinäjoen kaupungista!

Työvoimapula on tällä hetkellä kuuma keskustelun aihe. Me täällä Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan alueella tartuimme tuumasta toimeen, kunnon pohjalaisella mentaliteetilla. Emme voivottele, vaan lähdemme toteuttamaan jotain historiallista ja täysin uutta, kaikkia osapuolia hyödyntävää palvelua nimeltään Lakeuden Kutsu.

Mikä on Lakeuden Kutsu?

Se on lyhyesti sanottuna koulutuspalvelu, jonka kautta Barona työllistää alueen yrityksiin jopa 300 uutta teollisuuden työntekijää vanhan Vaasan-läänin alueelle seuraavien kolmen vuoden aikana.

Mukana Baronan lisäksi on kuusi alueen oppilaitosta: Sedu, Vamia, Kpedu, Yrkesakademin, SeAMK sekä Centria. Koulutuspalvelun toteutuksessa ovat mukana myös Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, TE-toimisto, Teknologiateollisuus sekä Pohjanmaan Kauppakamari.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Kenenkään ei tarvitse olla valmis osaaja tullaksesi hyväksytyksi koulutukseen. Riittää, että on kova tahtotila oppia uutta ja ennen kaikkea halu työllistyä vakituiseen teollisuuden tehtävään. Koulutus kestää pääsääntöisesti 3-4 kuukautta ja antaa pätevyyden tiettyyn ammattiin tai työtehtävään. 

Koulutukset sisältävät laajasti työssäoppimista, jolla varmistetaan oikeanlainen osaaminen. Saat alan ammattilaisten opeissa lentävän lähdön teollisuuden urallesi. Koulutusohjelman sisällön räätälöinti toteutetaan Baronan projektijohdolla yhdessä Baronan koulutusverkoston, julkishallinnon sekä asiakkaan kanssa. 

Koulutusohjelmamme ovat luoneet monia uusia urapolkuja teollisuuden alalle. Blogistamme löytyy muun muassa tarina, jossa hevostenhoitajasta siirryttiin robottihitsaajaksi koulutusohjelmamme kautta. Näitä tarinoita olemme mieluusti luomassa lisää Lakeuden Kutsun puitteissa!

Miten koulutukseen pääsee mukaan?

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan voivat hakea työttömyysuhan alla olevat, kuten määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutusta vastaamattomassa työssä olevat työnhakijat tai kaikki työttömät työnhakijat. 

Tämä ei ole kuitenkaan rakettitiedettä, mahdollisuudet ovat äärettömät, seuraa niitä tämän portaalin kautta: barona.fi/lakeudenkutsu.

 

”Jonset oo ennemmin tienny, niin pohojalaasuus on melekeen opeteltavis oleva asia”New call-to-action

Aiheet: TuotantoKunnossapitotyöllistyminenOsaaminenteollisuus

Kirjoittanut:

Janne Ritola

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää