Kesätyövinkit: Linkkari minttiin – kesäduuni voi olla sinun

Kesätyövinkit: Linkkari minttiin – kesäduuni voi olla sinun

Eeva Louko 17.1.2021

Kesätyöhaut käyvät jo kuumana ja tunkua kiinnostaviin työtehtäviin riittää. Työelämäfoorumi Linkedin on oivallinen paikka tulla rekrytoijien huomaamaksi myös kesätyötä etsiessä.  Asiantuntijatyöhön tähtäävälle Linkedin on erityisen loistava media oman osaamisen esiintuontiin. Tsekkaa tämä viiden kohdan muistilista ja kesätyö voi olla sinun!

1. Oman osaamisen puheenvuoro

Linkedin-profiilin esittely on oman osaamisensa esittely sähköisesti. Moni rekrytoija etsii nykyään Linkedinistä uusia talentteja hakusanojen avulla, joten siksi peruselementit on syytä olla profiilissa kunnossa. Huolella tehdyn profiilin avulla kiilaat hetkessä muun massan ohi ja herätät kiinnostuksen ammattimaisuudellasi.

Esittelytekstissä tärkeintä on, että tuot esille oman ydinosaamisesi ja taustasi. Sisällytä tekstiin avainsanoja, jotka kuvailevat osaamistasi. Näin osut rekrytoivan tahon haaviin helpommin, sillä he etsivät osaajia nimenomaan hakusanoilla. Linkedin on kansainvälinen kanava, joten tee profiili englanniksi. Muista oikeinkirjoitus ja järkevä rivitys!  

2. Profiilikuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kuvalla on iso vaikutus siihen, mihin rekrytoijat kiinnittävät huomiota. Profiili, jossa ei ole kuvaa lainkaan, ei herätä luottamusta ja vaikuttaa huolimattomalta. Kuvaa valittaessa pitäydy asiallisissa vaihtoehdoissa, jossa kasvosi näkyvät kunnolla ja valaistus on hyvä. Pukeutumisen on syytä olla siisti. Jos sinulla ei ole käyttökelpoista kuvaa, pyydä ystävääsi ottamaan sellainen. Biletyskuvat ja ryhmäotokset on syytä jättää vapaa-ajan sovelluksiin.

3. Otsikko näkyy LinkedInissä ensimmäisenä

Profiilin otsikko on ensimmäinen asia, joka sinusta näkyy muille kuvan lisäksi. Tuo otsikossa esiin osaamistasi kuvaava titteli, tämän hetkinen työtilanteesi ja keskeinen ammatillinen osaamisesi. Jos etsit aktiivisesti töitä, ilmaise se tässä kohdassa, vaikkapa ”etsin aktiivisesti kesätöitä” -lausahduksella. 

4. Kerro kokemuksestasi ja onnistumisistasi

Kuvaile aiempia työtehtäviäsi ja vastuualueitasi sekä onnistumisiasi. Siinä missä CV on lyhyt, voi Linkedinissä käyttää hieman enemmän tilaa vastuualueiden kuvailuun – mutta älä kirjoita romaania! Älä panikoi, vaikkei sinulla vielä olisi alan kokemusta - kaikki työkokemus on hyödyllistä, koska se kertoo aktiivisuudestasi. Muista mainita myös koulutuksesi sekä mahdolliset lisäkoulutukset. Mikäli sinulla on johtamiskokemusta tai muuta hyödyllista osaamista harrastusten kautta, laita myös ne profiiliisi.

5. Suositukset lisäävät kiinnostusta

Suositusten merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä toisen kehu on aina painavampi kuin itsensä kehuminen. Suosittelijat ovat niitä, jotka osaavat kertoa sinusta konkreettisia asioita sekä kuvailla luonnettasi. Siksi suositukset myös Linkedinissä rakentavat luottamusta ja herättävät kiinnostusta. Pyydä profiiliisi suosituksia (Recommendations) entisiltä esimiehiltäsi tai kollegoiltasi. Voita pyytää suosituksia myös tutuilta tai vaikkapa harrastuksen vetäjiltä, jos työkokemusta ei vielä ole kertynyt!

+ Muista aktiivinen ote

Profiili kunnossa? Mahtavaa. Mutta juttu ei jää vielä siihen. Linkedin on suunniteltu yhteisölliseksi kanavaksi. Ole siis aktiivinen, jaa relevanttia sisältöä verkostollesi, osallistu toisten aloittamiin keskusteluihin, tykkää kommenteista ja tuo esille omaa ammatillista näkemystäsi rohkeasti.  Kirjoita esimerkiksi blogipostaus omista kesätyönhakukokemuksistasi ja jaa se yhteisöllesi. Muista pitää profiilisi julkisena ja käytä mahdollisuus menestyä hyödyksi!

Nyt kun linkkari on mintissä, on aika alkaa työnhakuun!

Katso avoimet kesätyöpaikat »