Logistiikka-alalla löytyy töitä – Varastolta kohti unelmien uraa kuljettajana

Stella_urablogi (1)

”Mikä on unelmiesi työpaikka?” on monelle tuttu kysymys, mutta vastausta ei ole aina helppo sanoa. Monipuolisella logistiikka-alalla voi löytää oman juttunsa, sillä erilaisia työtehtäviä riittää ja työntekijöille on suuri tarve. Barona Logistiikan kautta varastotyöntekijänä työskennellyt Stella ei ollut aiemmin ollut työelämässä, kunnes opintojen alussa hän aloitti työskentelyn varastoalalla. Hänellä oli kuitenkin mielessä myös toinen logistiikka-alan työ: kuljettajan ura, johon hän parhaillaan opiskelee oppisopimuksella. Tästä uratarinasta voi oppia, miksi varastotyö ja/tai kuljettajan hommat voisivat olla itselle niitä sopivia töitä.  

MITEN STELLA PÄÄTYI VARASTO- JA LOGISTIIKKA-ALALLE? 💡

Varastoalan Stella löysi alun perin erityisesti kavereidensa kautta, sillä hän oli kuullut heiltä, millaista työ voisi olla ja se innosti häntä. Lisäksi hänen mielestänsä koko logistiikka-alalla on hyviä jatko-opiskelumahdollisuuksia sekä riittävä työllisyystilanne. Taustalla oli siis hyviä syitä, miksi Stella haki ammattikouluun opiskelemaan logistiikkaa ja aloitti lopulta opinnot.

Kuitenkin opintojen alkuvaiheessa Stella ei löytänyt vielä tarvittavaa motivaatiota koulunkäyntiin, jolloin hän mietti, että hänelle sopivin tapa oppia alaa olisi päästä heti töihin. Hän oli myös kuullut silloin Mäntsälässä sijaitsevista varastoista, joissa voisi olla avoimia varastotyöntekijän paikkoja. Siksi Stella ottikin yhteyttä Baronaan, logistiikan toimialaan ja kyseli varastohommista rekrytoijalta. Varastotyötä löytyi läheltä ja Stella aloitti ensimmäisessä työpaikassaan. Hän teki monipuolisesti eri varastotyötehtäviä vastaanotosta keräilyyn ja aina lähettämöön saakka. Samalla hän myös keksi yhdistää työnsä opintoihinsa:

 ”Kysyin voinko tehdä työtä oppisopimuksella ja samalla suorittaa logistiikan perustutkinnon, joka oli vielä kesken. Kaikki järjestyi todella hyvin Barona Logistiikan ja asiakasyrityksen kanssa: sain tehtyä sekä varastohommia että logistiikan perustutkinnon!”.

Varastoalan oppisopimuskoulutus meni siis Stellan mukaan mutkitta, eikä mitään epäselvyyksiä ollut. Hän kertoo iloisesti, että Baronan esimiehet ja työyhteisö olivat todella huippuja; toiveet otettiin huomioon ja haasteissa autettiin. Ilmapiiri oli avoin ja aina sai kysyä, jos jokin asia oli mielessä. Varastotyöntekijänä hän piti erityisesti vastaanoton ja lähettämön työtehtävistä. Keräily sen sijaan on hänestä melko fyysistä ja suorittavaa hommaa, mikä vaatii taas erilaista työotetta.

Kokonaisuudessaan Stellalle on jäänyt hyvä kokemus varastotyöntekijän työstä, ja hän suosittelee kokeilemaan alaa, jos ei vielä ole löytänyt itselleen sopivaa työtä:

 ”Varastoduuni on monipuolista hommaa, eli ei käy aika tylsäksi, kun voi vaihdella tehtäviä. Alan tehtäviä voi myös oppia helposti, kun on oikea asenne ja osaa tehdä yhteistyötä. Se mitä teet, vaikuttaa myös johonkin toiseen asiaan, joten pitää ajatella, mihin kaikkeen omalla työllä oikeasti vaikuttaa koko logistiikassa. Ja lisäksi varastoala on työllistävä ala, joten varastotöitä löytyy paljon ja työllistymismahdollisuudet ovat hyvät.”.

MIKSI STELLA HALUSI VAIHTAA VARASTOLTA KULJETTAJAN HOMMIIN? 🚛

Vaikka varastolla työskentely innosti, Stellan todellinen unelmien työpaikka oli muualla logistiikka-alalla. Hän oli aiemmin haaveillut kuljetuspuolen töistä, sillä kuljetusala oli ollut Stellan lapsuudessa jo tärkeä osa hänen elämäänsä, kun hänen äitinsä miesystävä ajoi rekkaa työkseen. Ei siis ole mikään yllätys, että Stella halusi vaihtaa toiselle puolelle logistiikkaa, kun hän kuuli Baronan Logistiikan järjestämästä kuljettajan oppisopimuskoulutuksesta. Varastolla toki harmiteltiin hänen uranvaihtoansa, sillä työ oli sujunut niin hyvin.

Parhaillaan Stella työskentelee täyspäiväisesti kuljetusalan yrityksessä, jossa hän on viihtynyt todella hyvin ja pitää aidosti työkavereistaan:

”Kaikki on järjestetty tosi hyvin Baronan puolelta. Teoria ja ohjeistus ovat olleet selkeitä ja oli helppo vaihtaa työssäoppimispuolelle. Työskentely-yrityksessä on mukavia tyyppejä ja minut otettiin hyvin vastaan, vaikken ehkä ole se tyypillisin kuorma-autonkuljettajaksi opiskeleva henkilö”, Stella kertoo ja naurahtaa.

Tiivistettynä kuljettajan oppisopimuskoulutus alkaa aina teoriajaksolla ja samalla suoritetaan tarvittavat ammattipätevyydet, kuten kuorma-auton ajamiseen tarvittava C-ajokortti. Opiskelijan kanssa sovitaan yhdessä, mikä työskentely-yritys valitaan käytännönharjoittelua varten, ja tarjolla on useita eri paikkoja. Kaikki koulutukseen liittyvä on maksutonta ja opiskelija voi rauhassa keskittyä opintoihin!

Stella on selkeästi onnellinen, kun hän on lähempänä unelmiensa uraa. Hänestä on huippua tehdä fyysistä työtä, jossa on tekemisen meininkiä. Hän toteaa, että myös kuljettajan oppisopimuskoulutus on ollut positiivinen kokemus jo tähän mennessä, ja odottaa innolla, että saa kuljettajan perustutkinnon.

MILLAINEN TYYPPI OLISI STELLASTA HYVÄ KULJETTAJA? 🔝

Ensimmäisenä hän painottaa, että täytyy olla intoa ajamiseen. Fyysistä ja liikkuvaa työtä on myös jaksettava. Ja jos innostuu vaihtelevasta työympäristöstä, kuljettajan työssä ei todellakaan olla neljän seinän sisällä, vaan saa olla ulkona työpäivän aikana. Lisäksi Stella kehottaa, että näissä hommissa kannattaa aina mennä positiivisella asenteella eteenpäin! Toteama on hyvä muistutus myös kaikille meille ihmisille (työ)elämää ajatellen, oli oma (työ)elämäntilanne mikä tahansa.

MILLAISIA HAAVEITA JA SUUNNITELMIA STELLALLA ON SEURAAVAKSI? 🚀

”Haaveenani olisi päästä ajamaan vieläkin isompaa autoa, eli haluaisin olla yhdistelmäajoneuvokuljettaja. Sitä varten täytyisi suorittaa vielä E-ajokortti, mutta jopa sekin voi onnistua Baronan kautta!”, Stella vastaa toiveikkaasti. 🌟

P.S. HaluaISITKO SINÄKIN MEILLE OPPIMAAN JA LOGISTIIKKA-ALAN TÖIHIN? 
Ota MEIHIN rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua löytämään sopivia hommia! 

Antti Paakkulainen kertoo mielellään koulutuksistamme:
antti.paakkulainen@barona.fi
puh. +358 44 992 2444


Hanki timanttinen työ logistiikka-alalla ja luo unelmiesi ura:

Varastotyöpaikat

Aiheet: LogistiikkaTyöelämäUravinkituratarinaVarastotyöKuljetusala

Kirjoittanut:

Marika Laine

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona Logistiikka avoimet työpaikat