Lomautettu lentoemäntä löysi keikkatöitä kauppakassikeräilystä

Maailmalla vallitsevan koronaviruspandemian myötä Barona on pyrkinyt ohjaamaan työntekijöitään toimialoilta toisille ja siten tasapainottanut poikkeustilan vaikutuksia. Samalla aiemman 22 000 työntekijän joukkoon on tullut paljon uusia työntekijöitä – joukossa on heitä, jotka ovat saaneet esimerkiksi lomautuksen omasta päivätyöstään.

Kymmenen vuotta lentoemäntänä työskennellyt Milla ennakoi jo viikkoja sitten päivätyönsä loppuvan ensimmäisten joukossa koronaviruspandemian edetessä. Millan aavistus ei mennyt metsään, sillä kun tieto hänen ja muiden lentoemäntien lomautuksesta sitten odotetusti saapui, hän oli ehtinyt jo hakemaan korvaavaa työtä muualta. Mol.fi-sivuston kautta hän löysi Baronan tarjoaman kauppakassikeräilijän työpaikan päivittäistavarakaupan puolelta.

"Olen työteliäs ihminen ja koen, että työnteko on aina kannattavampaa kuin kotona oleminen. Arvostan työtä ja yleensäkin työn tekemistä, ja siksi hakeuduin toisiin töihin niin pian kuin mahdollista. Olin onnekas, kun työllistyin näinkin pian tällaisina aikoina."

KEikkatyötä Baronalta

Työllistyminen Baronan kautta uuteen työhön eteni nopeasti. Milla haki työpaikkaa maanantaina, ja jo heti keskiviikkona hän saapui uuteen työpaikkaan ja ympäristöön. Nyt perjantaina Milla on ehtinyt tekemään kaksi vuoroa uudessa työpaikassa.

Ensin uusille työntekijöille pidettiin infotilaisuus ja pienimuotoinen koulutus, jossa näytettiin miten kauppakassikeräilyä tehdään. Aamupäivän jälkeen Milla ja muut uudet työntekijät siirtyivät toiseen keräilypisteeseen harjoittelemaan työtä käytännössä.

"Kyllä tämä poikkeustilanne näkyy tässä työssä. Tilauksia sataa ja kauppojen käytävät täyttyvät meistä tekijöistä."

Milla sai Baronalta työvuorolistat kolmeksi viikoksi eteenpäin. Lentoemännän työssä hän oli tottunut menemään aikaisin töihin. Kauppakassikeräilyn työajat sijoittuvat aamukuudesta iltapäiväkahteen ja niissä ei ollut Millalla purnaamista. Kuuden aamu on nimittäin hänen mukaansa myöhäinen aamu.

Keikkatyön arki ja asenne

Millan työ kauppakassikeräilijänä sijoittuu pääosin viikolle, mutta myös iltaa ja viikonloppuja on välillä tarjolla. Millalle on lisäksi kerrottu, että tarpeen vaatiessa he voivat siirtyä myös hyllyttämään, mikäli tarpeet kauppakassikeräilyssä hiljentyvät.

Tämän tekstin kirjoittajana voi vain kuvitella, että Millan kaltaisen asenteen omaavaa ihmistä tämän hetken vilkkaat kaupan käytävät eivät paljon lentoemäntää ahdista. Työtä tehdään asiakasta palvellen ja äärimmäisen tehokkaasti, kuten missä tahansa muuallakin.

Tsemppiä siis Millalle ja kaikille muille työntekijöille, joiden työpanos juuri nyt on äärimmäisen arvokas jatkuvuuden ja tulevaisuuden turvaamiseksi tässä poikkeustilassa! 


Katso löytyisikö sinullekin jotain korvaavaa työtä Baronan laajasta valikoimasta. 

Barona avoimet työpaikat

Aiheet: UravinkitAjankohtaistaKorona

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona avoimet työpaikat