Markon työ telinevalvojana on vienyt häntä ympäri maailmaa

kunnossapito_telinevalvonta_uratarina_tyo_ulkomailla_teollisuus

Marko on kiertänyt ympäri maailmaa työn perässä ja hän on työskennellyt Barona Kunnossapito Oy:llä useassa projektissa ympäri Suomea, esim. telinevalvojana sekä mekaanisena valvojana muun muassa kemian- ja kaivosalan projekteissa. Hän lähti peruskoulutaustalla maailmalle 19-vuotiaana ja on nyt tehnyt jo yli kaksikymmentä vuotta erilaisia valvonta- ja työnjohtotöitä ulkomailla.

Työssään Marko toimii yhdessä telineyrityksen työnjohtajien kanssa varmistaen, että telinetyöt tehdään asianmukaisesti. Uudella työmaalla telinevalvojan tehtävänä on ensin tarkastaa, että kaikki työluvat ja muut paperityöt ovat kunnossa ja sen jälkeen telinevalvojalla on vastuu työn valvomisesta, niin että työ tulee tehtyä juuri niin kuin asiakas haluaa. Tällä hetkellä Marko toimii myös esimiesasemassa ja yhdessä vuorossa työntekijöitä on aina kolmekymmentäviisi. Työmaita valvojilla voi olla maan ja taivaan väliltä, sillä valvojien tehtäviä on hyvin erilaisia. Marko on urallaan keskittynyt teollisuus- ja rakennusalan työmaihin ja niiden valvontaan.

Peruskoulusta Marko siirtyi suoraan työelämään ja lähti 19-vuotiaana ensimmäisen kerran ulkomaille töihin, nimittäin Tanskaan rakentamaan keittiöitä. Sillä tiellä hän on edelleen. Yli kaksikymmentä vuotta Marko on kiertänyt maailmaa töiden perässä ja hän on työskennellyt kirjaimellisesti ympäri maailmaa melkein jokaisessa maanosassa. Tanskassa keittiöalan hommissa osaaminen hiljalleen kasvoi ja työnantajan puolesta pyydettiin, haluaisiko Marko alkaa vetämään ryhmiä töissä. Työn kautta Marko on laajentanut vuosien varrella osaamistaan.

”Parasta sekä haastavinta työssäni on se, että jokainen päivä on erilainen, koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan”, Marko kertoo.

JOKAINEN TYÖPÄIVÄ TELINEVALVOJA ON ERILAINEN

Telinevalvojana jokainen työpäivä on erilainen eikä aamulla voi varautua siihen, mitä päivän aikana voi tapahtua. Työssä on oltava hyvä organisointikyky, sillä jotta kaikki pystytään hoitamaan ajallaan, on työssä paljon eri asioiden sumplimista. Valvojan tulee myös tulla hyvin toimeen ihmisten kanssa, jotta saa ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen ja asiat hoidettua. Markolle erityisen paljon merkitsee hyvä työporukka, joihin voi luottaa ja keneltä voi aina kysyä apua. Sekä itse työ että työkaverit ovat tärkeitä Markolle. Pitää pystyä luottamaan työkavereihin, jotta homma toimii ja työssä viihtyy. Markon työtä tasapainottaa vapaa-ajalla mökkeily ja kalastus. Hän liikkuu paljon luonnossa ja se on hänelle tärkeää.

”Minua motivoi työssäni eniten se, että pystyn auttamaan ja palvelemaan ihmisiä ja suurimmaksi osaksi onnistumaan siinä”, Marko kertoo.

BARONA TARJOAA VALVOJILLE TYÖMAHDOLLISUUKSIA MONIPUOLISESTI ERI TEOLLISUUDEN ALOILLA

Teollisuuden alalla niin kutsutut komennusmiehet elävät omaa elämäntyyliään seuraamalla erilaisia työprojekteja paikasta ja komennuksesta toiseen. Barona pystyy alan isoimpina tekijöinä tarjoamaan valvojille erilaisia projekteja eri teollisuuden aloilta niin ympäri Suomea kuin jopa ympäri maailmaa. Myös Marko on Baronan kautta siirtynyt yhden projektin päättyessä uusiin projekteihin. Baronalla on alan merkittävänä tekijänä erilaisia asiakkaita, joiden kautta pystytään tarjoamaan töitä eri teollisuuden alojen projekteissa, kuten esimerkiksi seuraavilla aloilla: öljy & kaasu, energia, ydinvoima, kaivosala, teräs ja paperi. Baronan kautta työllistyy valvojia muun muassa telinevalvojan, mekaanisen valvojan, sähkötöiden valvojan ja HSE-valvojan tehtäviin.

”No pitää sanoa, että jos on sellainen esimies kuin Baronalla on, niin asiat ovat 110 prosenttisesti kunnossa”, Marko kehuu.

Tutustu Baronan tarjoamiin työmahdollisuuksiin teollisuuden alalla. Katso avoimet työtehtävämme tästä:

Katso Barona Teollisuuden avoimet työpaikat

Aiheet: KansainvälisyysKunnossapitouratarinateollisuusTyökokemus

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Katso Barona Teollisuuden avoimet työpaikat