Uratarina: Miika päätyi prosessi-insinööriksi opiskeluaikanaan unelmoimiin työtehtäviin

insinoori_tyonhaku_tyopaikat_barona_tyo

Tekniselle ja insinöörialalle tulevien tuoreiden osaajien on joskus hankala saada työpaikkaa toivomistaan tehtävistä. 26-vuotias prosessi-insinööri Miika Raki tiedosti tämän, kun hän haki töitä noin vuosi takaperin. Hän päätyi kuitenkin lopulta juuri sellaisiin tehtäviin, joihin oli opiskeluaikoinaan tähdännytkin. Erilaisten  vaatimuksien lista työpaikkaa etsiessä tuli Miikalle nopeasti selväksi:

”Kun hain töitä niin huomasin, että sai olla mahdollisimman nuori ja vastavalmistunut hakija, mutta pitäisi olla ainakin viisi vuotta työkokemusta”, Miika kertoo työnhakemisesta.

Monet tekniikan alan opiskelijoista pyrkivät saamaan alan työpaikkansa kesätöiden kautta ja toiset päätyvät taas perinteisesti valmistumisensa kynnyksellä työnhakuprosessiin. Miikan tapauksessa hän oli ehtinyt kerätä kokemusta alalta kesätöiden parista ja oli päätynyt opintojensa jälkeen töihin biokemian startupiin tekemään tuotekehitystä. Startup-yritykset, kuten joskus tapana saattaa olla, eivät ole niitä vakaimpia palkanmaksajia ja vaikka työ olikin mukavaa, Miika päätti pitää silmät avoinna mielenkiintoisten työpaikkojen varalta.

Miika kertoo, että lähtökohta työn hakemiseen oli hyvä, kun kovaa kiirettä uuden työn löytymiseen ei ollut. Silmiin osui kuitenkin mielenkiintoisen tehtäväkuvauksen sisältävä ilmoitus prosessi-insinöörin pestistä, joka vaikutti hänelle juuri passelilta. Hakemuksessa etsittiin Baronan toimesta teknistä ammattilaista prosessi-insinööriksi kansainväliselle akkujen, kaapelien, johtojen ja optisten kuitujen parissa toimivalle, Rosendahl Nextromille. Miika ei kauaa miettinyt ja päätti jättää hakemuksensa paikkaan.

”Tehtävänkuvaus oli se mikä sai jättämään hakemuksen. Muistan joskus opinnoissani tehneeni esityksen englannin kielen tunnilla työelämän tavoitteista ja tehtävistä. Tämän työn tehtäväkuvaus vastasi aika suoraan sitä, mitä tuolloin esitin”, Miika muistelee.

Tusinan verran työhakemuksia muihinkin paikkoihin lähettänyt Miika sai melko pian haastattelukutsun Baronalle. Haastattelussa Miika vakuutti Baronan rekrytoijan ja pääsi jatkohaastatteluun asiakasyritykseen. Kaikki natsasi osapuolten välillä ja Miika aloitti työskentelyn Rosendahl Nextromillä prosessi-insinöörin tehtävässä Baronan kautta noin kuukausi hakuajan umpeutumisesta.

Barona ponnahduslautana

Miikalla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia Baronasta. Hän muistelee, että nimi oli tullut tutuksi lähinnä Espoon Tapiolan jäähallin seinästä, mutta muuten hän aloitti avoimin mielin työsuhteen Baronan kautta. Työsuhteen hoidosta Miikalla ei ole pahaa sanottavaa:

”Baronalta ollaan oltu hyvin yhteyksissä ja on tuntunut siltä, että minusta pidetään huolta. Ja jos jotain asiaa on, niin ne selvitetään."

Vuosi prosessi-insinöörin tehtävässä on ollut Miikalle opettavaista aikaa. Työssään hän tekee valokuidun valmistamiseen tarvittavien laitteiden ja prosessin optimointia. Työtehtävät ja haasteet ovat vaihdelleet kiitettävästi, ja Miika onkin päässyt kehittymään asiantuntijana niiden parissa. Asiantuntijuuden syventyessä Miika on itsekin toivonut haastavampia tehtäviä. Nyt hänen tehtävänsä sekä vastuunsa tulevat laajenemaan hänen toivomaansa suuntaan ja samalla hän siirtyy suoraan Rosendahl Netxromin kirjoille uusiin haasteisiin.

Tilanteeseensa tyytyväinen Miika kertoo, että rohkaisisi ystäviään laittamaan hakemusta mielenkiintoisiin tehtäviin, myös henkilöstöalan yritysten kautta. Monet eivät ehkä ole vielä sisäistäneet sitä seikkaa, että Barona tekee myös paljon rekrytointeja suoraan eri asiakasyritysten kirjoille. Vaikka Miikan tapauksessa työllistyminen tapahtui alkuun Baronan kautta, rekrytointitoimeksiantojen merkitys on erityisen suuri teknisten alojen asiantuntijoiden kohdalla. Baronan kautta työskentely ei ole Miikan mielestä ollenkaan huono vaihtoehto päästä alan työtehtäviin:

”Ei ole ollenkaan huono steppi matkalla hakea töitä Baronan kautta teknisiin asiantuntijatehtäviin.”

Baronan insinöörien- ja teknisten asiantuntijoiden tehtävien rekrytointeihin erikoistunut Engineering-tiimi rekrytoi monen tasoisiin teollisuuden alan tehtäviin työvoimaa. Teollisuuden suurimpiin työllistäjiin kuuluvan Baronan kautta teknisillä asiantuntijoilla on erinomainen mahdollisuus saada nostetta urallensa.

Baronan rekrytoijat tajoavat henkilökohtaista uracoachausta ja sparrailuapua kaikille Barona Engineeringin kanssa työsuhteessa oleville. Tavoitteenamme on toimia tukenasi työurasi eri vaiheissa. Etsimme myös suorarekrytoinneilla teknisiä asiantuntijoita alan mielenkiintoisimpiin yrityksiin.

Lue lisää Baronan teknisille asiantuntijoille tarjoamistamme työmahdollisuuksista ja eduista täältä!

Aiheet: EngineeringuratarinateollisuusTyöntekijätarinatbarona-engineering

Kirjoittanut:

Esa Roponen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää