Milloin kannattaa harkita työpaikan vaihtoa? [VIDEO]

Barona Engineeringin rekrytointipäällikkö Kristiina Vormalan mukaan työpaikan vaihtamiseen voi olla monta hyvää syytä. Joku voi kaivata uusia haasteita, toinen taas yksinkertaisesti joutua nykytilanteen vuoksi (esim. työttömyys) etsimään uuden työn. Vaikka et lopulta olisi varma, oletko valmis isoon muutokseen, on kuitenkin hyvä olla kartalla siitä, mitä itse omalta työltä haluaa ja odottaa. Jokaisen työpäivän ei tarvitse olla yhtä juhlaa, mutta muutaman ehkä kumminkin. 

KOHTAAT UNELMIESI TYÖPAIKAN 

Joskus eteen voi tulla työpaikka ja yritys, joka on kaikkea, mitä olet työltä ja työelämältä odottanut. Vaikka odotuksesi olisivat jokseenkin epärealistiset ja ruusunpunaiset, on hyvä kuunnella omaa sisintään. Kristiinan mukaan hakematta jättäminen voi monesti harmittaa, jos eteen on tullut todella kiinnostava mahdollisuus. Hän neuvoo kuitenkin miettimään, mitä lisäarvoa uusi työpaikka tai tehtävät toisivat nykyiseen tilanteeseesi.

"Hakeminen helpottuu, kun itselle on selvää, mikä uudessa työpaikassa on niin erityistä."

kaipaat uusia haasteita

Kristiina näkee, että työpaikan vaihtamista ei useinkaan harkita kevyin perustein, mutta joskus perusteet voivat olla työnantajan näkökulmasta turhan yksioikoiset.

"Jos kaipaat pelkästään isompia saappaita, parempaa palkkaa tai uusia työkavereita asenteella: 'Mikä vaan työ, kunhan nämä ehtoni täyttyvät', et todennäköisesti tule tekemään vaikutusta rekrytoivaan yritykseen."

Sen sijaan, jos olet saavuttanut nykyisessä tehtävässäsi tai työpaikallasi kaiken, mitä olet halunnutkin, on täysin luonnollista hakea uusia haasteita myös nykyisen työpaikan ulkopuolelta. Älä siis tunne syyllisyyttä, vaan lähde rohkeasti tavoittelemaan haluamaasi.

haluat onnistumisen tunteita

Jos elät vain vapaita varten, on ehkä hyvä tehdä kartoitusta nykytilanteeseen. Kristiinan kokemuksen mukaan, joskus vain käy niin, että työnhakija on hakenut muutosta, mutta nykyinen työnantaja ei ole sitä pystynyt hänelle tarjoamaan. Tämä voi turhauttaa ja johtaa työmotivaation laskemiseen.

"Valittamisen sijaan, katso ympärillesi ja lähde kuulostelemaan, mitä uutta tarjottavaa työelämällä voi olla."

Kristiinan mukaan esimerkiksi arvostuksen puute ja liian vähäiset vaikuttamismahdollisuudet voivat saada monen harkitsemaan lähtöä nykyisestä työstä.

Jos tiedät mitä haluat ja miksi, sinulla on oikeus, melkeinpä velvollisuus tavoitella unelmiesi työpaikkaa!


Barona avoimet työpaikat

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat