Miten erottua työnhakijana - Katso video ja lue vinkit [VIDEO]

 

Kukaan ei halua hävitä massaan, kaikkein vähiten innokas työnhakija. Mutta mikä tekee juuri sinusta erityisen? Haluatko, että tällä kertaa todella jäät mieleen? Henkilöstökonsultti ja viestinnän asiantuntija Elina Sallan mukaan työnhaku on myymistä ja siinä lahjakkaimmat myyjät pärjäävät. Kaikkea voi kuitenkin treenata, joten ota vinkkimme vastaan: 


PERSONOI HAKEMUKSESI

Tutustu huolella työpaikkailmoitukseen, johon haet. Personoi hakemuksesi ja mieti, miten vastaat ilmoituksessa mainittuun hakijaprofiiliin. Tutustu myös yritykseen ennakolta ja asetu työnantajan saappaisiin: mitä sellaista osaamista tai taitoja sinulla on, josta juuri tämä yritys hyötyisi. Puhu totta, mutta älä ole turhaan vaatimaton. Mieti mitä ja miten asiat ilmaiset, pientä ylpeyttä äänessä.

SANALLISTA OSAAMISESI VIDEOLLA TAI PAPERILLA

Jokaisella meistä on omat vahvuutemme, mutta kukaan ei tiedä niistä, ellet osaa niistä kertoa sujuvasti livenä, paperilla tai videolla. Kun osaat ilmaista esim. konkreettisin esimerkein, missä olet hyvä, erotut varmasti joukosta. Esimerkiksi olet myynyt mansikoita ja olit hyvä myyjä siksi, että kuuntelit asiakasta ja kerroit tarvittaessa hyvän reseptin mansikkakakkuun. Tee video CV, jos olet luonteva puhuja. Videolla voit näytät itsestäsi puolen, joka ei paperista käy ilmi. 

TREENAA OMA MYYNTIPUHEESI

Olet vakuuttava, kun tiedät mistä puhut, joten mieti sanasi valmiiksi. Älä keskity vain luettelemaan mitä olet tehnyt tai opiskellut, keskity myös siihen, miten laitat asenteesi ja persoonasi peliin. Ota kaveri avuksi ja esittäydy hänelle kuin työnantajalle. Pyydä palautetta ja treenaa niin kauan, että kaverisikin palkkaisi sinut. Kiinnitä huomiota myös kehonkieleesi. Vaikka tykkäisit istua lootusasennossa päivät pitkät, työnhakijana annat energisemmän vaikutelman joko seisten tai selkä suorassa istuen.

oo hyvä tyyppi

Tottahan se on, että jos sinulla on tuhansia seuraajia ja googlekin tietää, mistä sinut löytää, voit todella kiinnittää työnantajien huomion. Verkostojen kautta ruokit oman brändisi pöhinää, mutta lopulta kaikki nojautuu siihen, miten olet edelliset hommasi hoitanut. Ole siis aina hyvä tyyppi, myös ennen sitä ensimmäistä "oikeaa" työpaikkaa. Et voi koskaan tietää, kenen suositus lopulta 
varmistaa, että todella jäit mieleen. Some siis auttaa, mutta vieläkin enemmän hyvin tehty työ.

Tsemppiä työnhakuun!

New Call-to-action

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat