Muratan operaattorina pääsee työskentelemään tietotekniikan parissa

murata_mikko_kuva

Mikko on aina ollut kiinnostunut elektroniikasta ja tietotekniikasta ja hän on opiskellut elektroniikka- ja tietoliikenneasentajaksi. Hän on viihtynyt Muratalla operaattorina eli anturiagenttina jo yhdeksän vuotta.

Kiinnostus tietokoneita kohtaan vei Mikon opiskelemaan Omnian ammattiopistoon elektroniikka- ja tietoliikenneasentajaksi. Valmistuttuaan Mikko pääsi Baronan kautta Nokia Siemensille testaamaan mobiiliverkkoja. Sieltä hän siirtyi Muratalle, jossa on työskennellyt nyt yhdeksän vuotta. Tällä hetkellä hän työskentelee operaattorina antureiden testaustöissä, mutta on toiminut välillä myös ohjaus- ja aluevastaavan rooleissa ja näistä hieman vaativimmistakin tehtävistä hänelle on ehtinyt kertynyt kokemusta jo yhteensä yli viiden vuoren verran.

Muratan tuotteita on lähes koko ajan ympärillämme, vaikka niitä ei usein huomaa. Tuotteita on muun muassa älypuhelimissa, tableteissa, sydämentahdistimissa ja autoissa. Mikko sanookin:

”Onhan se kiva tietää, että kun ostaa uuden auton, niin siellä on hyvin todennäköisesti meidän anturi ja se on testattu todella hyvin.” 

Muratan operaattorien tavoitteena on varmistaa tuotteiden laatu ja eteneminen valmistusprosessin eri vaiheissa. Työ sisältää esimerkiksi materiaalien vastaanottoa, tuotantolatteiden käyttöä, tietojenkäsittelyä tuotantojärjestelmässä, tuotteiden visuaalista laaduntarkastusta sekä mikroskooppityöskentelyä.

Mikko kuvailee työnsä olevan monipuolista, vaikkakin myös rutiininomaista. Hän viihtyy työssään hyvin mielenkiintoisten työtehtävien ja todella mukavan työporukan vuoksi.

”Meillä on erittäin hyvä ryhmähenki. Kaikki auttavat toisiaan ja jos on kysyttävää, niin uskaltaa kysyä keneltä tahansa”, hän kertoo.

Mikko pohtii, että työporukkaan sopii mukaan ahkera ja joustava tyyppi. Porukassa on ihmisiä hyvin erilaisilla taustoilla ja monet ovat vaihtaneet myös muilta aloilta Muratalle töihin. Eräs Mikon työkavereista oli esimerkiksi ennen Muratalle tuloa englanninopettaja. Operaattorina ei siis tarvitse mitään tiettyä koulutusta pohjalle, sillä hommiin koulutetaan kattavasti. Muratalla antureiden parissa tehdään töitä erilaisissa soluissa, mikä tarkoittaa erilaisia työalueita tuotantoprosessin eri vaiheissa. Tämä mahdollistaa hakeutumisen uusiin tehtäviin talon sisällä, kun oma osaaminen ja kiinnostus kasvavat. 

Mikko kertoo pitävänsä myös säännöllisistä työvuoroista ja siitä, että hän tietää ajoissa, missä vuorossa hän milläkin viikolla on. Hän tekee viikon kerrallaan aamuvuoroa ja viikon kerrallaan iltavuoroa. Rytmiin on helpompi päästä, kun tekee koko viikon samaa vuoroa. Hän on pystynyt sovittamaan harrastuksensa hyvin työvuoroihin. Vapaapalokunnassa toimiminen on Mikolle tärkeä harrastus ja hän onkin ollut siinä mukana jo yli kaksikymmentä vuotta.

Alkuaikojen haasteita Muratalla Mikko muistelee seuraavasti: ”Kun oli niin paljon erilaisia laitteita, että oppimiseen meni hetki. Ajan kanssa kuitenkin oppii ja homma alkaa sujua nopeastikin.”

Mikko kannustaakin hakemaan Muratalle vaikka teollisuuden parista ei olisi mitään kokemusta. Plussaa Mikon mielestä on, jos on yhtään kiinnostunut elektroniikasta.

Kiinnostuitko? Liity nyt mukaan Muratan Anturiagenttien joukkoon. Lue lisää anturiagenteista ja hae mukaan osoitteessa muratalle.fi 

Aiheet: TuotantoTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action