MYYTTI: Henkilöstövuokrauksen kautta työllistyminen on riski - osa 2/3

Blogikuva_Heini

Vaikka henkilöstövuokraus on yleinen työllistymisen muoto tänä päivänä, siihen liittyy yhä erilaisia, ääneen puhumattomia myyttejä (PätkätyöArvostus, Palkkaus). Tässä blogisarjassa haluamme purkaa niitä, sekä kertoa Barona IT:n toiminnasta läpinäkyvästi – Barona IT työllistää vuosittain pohjoismaissa yli 1000 IT-alan osaajaa konsulteiksi tai suoraan asiakasyrityksiimme. 

Toisessa osassa käymme läpi ajatuksia siitä, miksi henkilöstövuokrauksen kautta on helppoa ja nopeaa työllistyä. Lisäksi murskaamme yhden yleisimmistä harhaluuloista, joka koskee henkilöstövuokrauksen kautta työllistymistä:

Henkilöstövuokrausyrityksen kautta on helppo työllistyä, koska he työllistävät kenet tahansa ilman osaamista tai kokemusta. 

Barona IT:n rekrytoijat ovat puhtaasti keskittyneet IT-rekrytointeihin, joten me olemme harjaantuneet tunnistamaan relevanttia osaamista sekä henkilön potentiaalia juuri it-alan tehtäviinKartoitamme jatkuvasti uusia osaajia ja käymme aktiivisesti läpi avoimia työhakemuksia. Koska potentiaalin tunnistaminen on meille arkipäivää, osaamme poimia CV:stä ja hakemuksesta oleelliset asiat tarttumatta liian tarkasti yksittäisiin asioihinVarsinkin IT-alalla, kun työtä on paljon tarjolla ja tekijöille on kova kysyntä, osaajat saattavat olla kokemattomia työnhaussa. Tämän vuoksi henkilön CV ja hakemus voivat äkkiseltään vaikuttaa kokemattoman rekrytoijan silmään liian köykäisiltä ja potentiaaliset työntekijät saattavat pahimmillaan karsiutua prosessista niiden vuoksi. Me kontaktoimme hakijoita kohtalaisen matalalla kynnyksellä, sillä haluamme varmistaa hakijan lisänneen CV:hensä kaiken relevantin tiedon. Esimerkiksi harrastuneisuuden sekä IT-alan opintoihin sisältyvän harjoittelu saattaa usein olla työkokemukseen verrattavissa. 

Barona IT:llä etsimme pääasiassa henkilöitä, joilla on it-alan koulutus tai aikaisempaa alan työkokemusta. Joissain tehtävissä myös harrastuneisuus voi riittää, mutta tällöin painotus on usein asiakaspalveluhenkisyydessä tai valmiudessa ja motivaatiossa omaksua nopeasti uusia teknisiä taitoja. Mikäli henkilöllä ei ole aikaisempaa työkokemusta, harrastuneisuutta kannattaakin valottaa jo hakemuksessa käytännön esimerkein. Vahvasta harrastuneisuudesta voi kertoa esimerkiksi omien tietokoneiden kasaaminen, tuttujen it-tukena toimiminen, erilaisten asennusten hoitaminen tai omien servereiden pyörittäminen.  

 

ENNAKKOLUULO: Henkilöstövuokrausyrityksen kautta on helppo työllistyä, koska ne työllistävät kenet tahansa ilman osaamista tai kokemusta.  

TOTUUS: Henkilöstövuokrausyrityksen kautta on helppo työllistyä, sillä tehtävään hakeminen ja rekrytointiprosessi on hiottu viimeisen päälle ja hakijalle mahdollisimman vaivattomaksi.  

Ajatus helppoudesta syntyy usein siksi, että rekrytointiprosessimme ovat tehokkaita ja nopeita. Kun taas yritys rekrytoi itse, moni esimies hoitaa rekrytointiprosessin pääasiallisten työtehtävien lisäksi. Esimiehen tavoitteena on usein löytää mahdollisimman nopeasti yksi tehtävään soveltuva tekijä, eikä niinkään toimia ensisijaisesti koko yritystä edustavana hakijakokemuksen mestarina tai yrityksen brändilähettiläänä. 

Todellisuudessa olemme Barona IT:llä hyvin valikoivia sen suhteen, kenet esittelemme asiakkaillemme: pyrimme säästämään niin hakijoiden kuin asiakkaidemmekin aikaa esittelemällä vain mielestämme tehtävään parhaiten soveltuvat ehdokkaat. Meillä ei ole varaa tehdä huolimattomia päätöksiä, sillä yritysasiakkaillamme on suuret odotukset esittelemiämme ehdokkaita kohtaan. Rekrytoinnin alkaessa kartoitamme aina yhdessä asiakkaan kanssa profiilin, jota lähdemme heille etsimään – näin ollen asiakkaat odottavat meidän esittelevän ainoastaan profiiliin istuvia osaajia. Mikäli asiakas painottaa esimerkiksi lähitukihenkilön haussa asiakaspalveluhenkisyyttä teknisyyden edelle, painoitamme kyseisen haun kohdalla luonnollisesti eri asioita kuin etsiessämme kokenutta järjestelmäosaajaa 

Barona IT:n työhaastattelussa kartoitetaan aina tarkemmin hakijan tekninen osaaminen. Lisäksi kartoitamme henkilön soveltuvuuden yrityskulttuuriin ja valmiuden työtehtäviin. Kun henkilö etenee asiakasyrityksen haastatteluun, käydään siellä läpi vielä tarkemmin soveltuvuutta juuri kyseiseen työtehtävään ja haettavaan tiimiin. Asiakas tekee aina lopullisen päätöksen siitä, kenet he valitsevat haettuun tehtävään.  

Kaikki henkilöt, joita esittelemme vastaavat asiakkaan kanssa kartoittamaamme  profiilia, ja seisomme aina esittelemiemme kandien takana. Pyrimme myös parhaamme mukaan auttamaan kaikkia prosessista karsiutuneita ehdokkaita uusien haasteiden pariin. Mikäli siis meillä ei satu juuri nyt olemaan avoinna sinun odotuksiasi vastaavaa työtä, kannustamme kuitenkin jättämään meille avoimen työhakemuksen!  

 

IT-alan parhaat avoimet työpaikat

Aiheet: ITTyöelämäUravinkitTyönhakuMyytit

Kirjoittanut:

Heini Taanila

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää