MYYTTI: Henkilöstövuokrauksen kautta työllistyminen on riski osa 3/3

blogikuva_Mikael

Vaikka henkilöstövuokraus on yleinen työllistymisen muoto tänä päivänä, siihen liittyy yhä erilaisia, ääneen puhumattomia myyttejä (PätkätyöArvostus, Palkkaus). Tässä blogisarjassa haluamme purkaa niitä, sekä kertoa Barona IT:n toiminnasta läpinäkyvästi – Barona IT työllistää vuosittain pohjoismaissa yli 1000 IT-alan osaajaa konsulteiksi tai suoraan asiakasyrityksiimme. 

 

Kolmannessa osassa käymme läpi ajatuksia siitä, miksi henkilöstövuokrauksen kautta on turvallista työskennellä, sekä murskaamme muutaman yleisimmistä harhaluuloista henkilöstövuokrauksen kautta työllistymistä kohtaan: 

1. työntekijän palkasta vedetään välistä 

2. vuokratyöntekijällä ei ole mitään työsuhde-etuja eikä lomia 

 

ENNAKKOLUULO 1: Työntekijän palkasta vedetään välistä 

TOTUUS: Emme ikinä vedä työntekijän palkasta välistä, vaan maksamme työntekijälle kilpailukykyistä palkkaajonka tulee olla linjassa saman tehtäväkohtaisen palkkauksen kanssa, jota asiakasyrityksemmekin noudatetaan vastaavissa tehtävissä. 

Laskutamme asiakkaaltamme sopimuksemme mukaisesti hinnan palvelustamme, joka koostuu rekrytointikuluista sekä erilaisista työnantajana toimimisen kustannuksista kuten mm. työeläke-, työttömyysvakuutus- ja tapaturmavakuutusmaksuista sekä työterveyshuollon kustannuksista. Lisäksi vastaamme muista työntekijälle kuuluvista työehtosopimusten mukaisista korvauksista erilaisten vapaiden ajalta kuten sairauslomat, arkipyhät, vuosilomat ja vanhempainvapaat.   

Tiesitkö, että on sinun työnantajanasi mikä yritys tahansa, maksaa työnantajasi sinusta kuukaudessa bruttopalkkasi lisäksi sivukuluja mm. yrityksen koosta/toimialasta riippuen noin 1,2 - 1,4 kertaisen summan? Eli mikäli palkkakulusi on esimerkiksi 2000e/kk, ovat todelliset kuukausikohtaiset kustannukset työsuhteestasi työnantajallesi todellisuudessa sivukuluineen noin 2400-2800e/kk. Tämän päälle tulee maksettavaksi työnantajan muita kuluja, kuten esimerkiksi tapaturmavakuutus, työterveydenhuolto sekä lomakulut. 

Barona IT:n kautta työllistyessäsi, valitun henkilön palkka muodostuu aina yksilön osaamisen, koulutuksen, työkokemuksen sekä tehtävän luonteen ja sen haastavuuden mukaan. Tässä painotus sanoissa tehtävän luonne ja haastavuus – mikäli esimerkiksi kahden (2) vuoden työkokemuksella oleva henkilö hakee osaamistaan ”helpompaa” roolia, emme pysty välttämättä vastaamaan täysin hakijan palkkatoiveeseen: meidän tulee vastata asiakasyrityksessämme käytössä olevaan palkkamalliin heidän määrittelemän roolin osalta.  

Mikäli työnluonne, sen haastavuus, ja tämän myötä palkka ei vastaa työnhakijan toiveita, pystymme aina konsultoimaan hakijaa meidän muiden työmahdollisuuksiemme suhteen - kuten aikaisemmassa artikkelissa kerroimme, että meillä on usein paljon erilaisia työmahdollisuuksia saman aikaisesti avoinna. 

 

ENNAKKOLUULO 2:Vuokratyöntekijälle ei kerry lomia 

TOTUUS: Työsuhteesta riippumatta, työntekijöillemme kertyvät lomapäivät normaalisti vuosilomalainmukaan. 

Olemme vastuullinen työnantaja ja työllistämisen ammattilaisia. Noudatamme aina tarkkaan kaikkia työnantajavelvoitteita ja lakeja: työsuhteesta ja sen pituudesta riippumatta työntekijälle kertyy edut ja lomat lain mukaisesti.  

Haluamme aidosti luoda työntekijöillemme pitkiä urapolkuja. Suurin osa yritysasiakkaistamme ovat pitkäaikaisia, joiden kanssa olemme tehneet kauan yhteistyötä – tämän vuoksi tunnemme asiakasyritystemme työtehtävät ja yrityskulttuurit hyvin – meillä on myös hyvä käsitys heidän arjestansa. Työhaastattelussa kerrommekin siis reilusti työnhakijoille, mitä tekijä voi asiakasyrityksessä työskentelyltä odottaa. Uusilta asiakkailtamme kartoitamme tarkasti mm asiakkaan tulevaisuuden näkymät, yrityksen arvot, taloudellisen tilanteen, työyhteisön, työtilat ja ylipäätään tilojen viihtyvyyden. 

Kiinnostaako sinua uudet haasteet IT-alalta? Kurkkaa avoimet työpaikkamme tai jätä avoin hakemus tästä. 

Aiheet: ITTyöelämäUravinkitTyönhakuMyytit

Kirjoittanut:

Mikael Korpi

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää