MYYTTI: Henkilöstövuokrauksen kautta työllistyminen on riski - osa 1/3

Sofia_blogikuva

Vaikka henkilöstövuokraus on yleinen työllistymisen muoto tänä päivänä, siihen liittyy yhä erilaisia, ääneen puhumattomia myyttejä. Tässä blogisarjassa haluamme purkaa niitä, sekä kertoa Barona IT:n toiminnasta läpinäkyvästi – Barona IT työllistää vuosittain pohjoismaissa yli 1000 IT-alan osaajaa konsulteiksi tai suoraan asiakasyrityksiimme.  

Ensimmäisessä blogissa käymme läpi ajatuksia siitä, miksi henkilöstövuokrauksen kautta on joustavaa työskennellä, sekä murskaamme muutaman henkilöstövuokrauksen yleisimmistä harhaluuloista:  

  1. Vuokratyö on pelkkää pätkätyötä 

  2. Vuokratyöfirmat keräävät vain rekisteriä itselleen, ei heillä OLe oikeita työpaikkoja tarjolla 

ENNAKKOLUULO 1: Vuokratyö on pelkkää pätkätyötä.

TOTUUS: Usein kuulee puhuttavan, että henkilöstövuokrauksen kautta työllistäminen on yrityksille joustavaa – oletko ikinä miettinyt, että se on sitä myös työntekijälle?  
 
Meillä on tarjolla paljon erityyppisiä IT-työtehtäviä niin eri yrityksiin kuin kaupunkeihin. Meidät voisi mieltää tavallaan IT-työelämän ilmaisena kiinteistövälittäjänä, sillä kuten kodin myös työn tulee tuntua oikealta. Sille asetetaan monesti paljon erilaisia vaatimuksia ja kuten kotia, myös työpaikkaa tulee tarve joskus päivittää tai vaihtaa. Meidän kauttamme työllistyessä työntekijöillä on kattava valikoima erilaisia asiakasyrityksiä, joihin sinulla on mahdollista työllistyä – mikäli oma osaaminen vastaa yrityksen tarvetta. Toisaalta esimerkiksi projektiluontoisen työn kautta on mahdollista kartuttaa monipuolista työkokemusta ja tätä kautta saada jalansijaa yhä uusiin tehtäviin. 

Meidät voi mieltää objektiivisena urakumppanina – jos tuntuu, että olet menossa urallasi väärään suuntaan, meihin voi olla aina yhteydessä, jolloin kartoitamme muut mahdollisuutemme sinulle. Motivoitunut työntekijä on kaikille se paras työntekijä. 

ENNAKKOLUULO 2: Kun haetaan työntekijöitä eikä kerrota mihin yritykseen, taustalla ei ole oikeasti asiakasyritystä, vaan vuokrayritys haluaa vain kerätä osaajia omaan osaajapooliinsa. 

TOTUUS: Meillä on paljon erilaisia asiakkuuksia, joille etsimme osaajia samanaikaisesti. Toisinaan tulee tilanne, että tarvitsemme nopealla aikataululla kymmeniä henkilöitä keskenään samankaltaisiin rooleihin, samanlaisella osaamistaustalla, mutta eri yrityksiin. Tällöin saatamme avata yhden yleisen työpaikkailmoituksen. Käytännössä kuitenkin rekrytointityössämme etsimme aina asiakaskohtaisesti juuri heidän tarpeiden mukaisia osaajia. Joku yritys voi painottaa tiettyä teknistä osaamista, toinen taas asiakaspalveluhenkisyyttä tai työpersoonaan liittyviä ominaisuuksia. Työnhakijan kanssa käydään tehtäväkohtaisesti aina läpi mihin asiakkuuteen ja rooliin hänet esitellään mikäli sinä, me ja asiakasyritys olemme yksimielisiä toisillenne sopivuudesta, hakija etenee prosessissa.  

Työpaikkojen löytäminen työnhakijoille on meidän arkeamme ja liiketoimintaamme, joten emme etsi ikinä huviksemme osaajia istumaan vaihtopenkille. Meillä on aina aito asiakkaan tarve taustalla, mutta toisinaan asiakasyritysten tilanteet voivat muuttua. Tällöin meillä on usein mahdollista tarjota tekijälle toisesta yrityksestä samankaltaista työtehtävää. Tunnemme asiakkaamme todella hyvin ja tiedämme, millaista osaamista ja persoonaa missäkin asiakkuudessa etsitään. Näin voimme esitellä asiakkaillemme suoraan heidän etsimiään osaajia, kun kohtaamme heidän yrityksensä profiiliin sopivia hakijoita 

Kaikissa rekrytoinneissamme asiakasyritys saa itse päättää haluavatko avata haun oman yrityksen nimellä vai nimettömänä - yrityksen tahtotilan mukaan. 

Mikäli meiltä ei löydy sinulle sopivaa työtehtävää, suosittelemme aina jättämään avoimen työhakemuksen, sillä asiakkaidemme tilanteet muuttuvat ja laajenevat välillä todella nopeasti - sinulle sopiva työtehtävä saattaa olla haussa heti seuraavalla sekunnilla siitä, kun olet viimeksi katsonut avoimet paikkamme!  

IT-alan parhaat avoimet työpaikat

 

Aiheet: ITTyöelämäUravinkitTyönhakuMyytit

Kirjoittanut:

Sofia Heikkilä

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää