Näin hyödynnät Instagramia työnhaussa [VIDEO]

Monelle Instagram voi olla kiva tapa pitää yhteyttä ihmisiin, jakaa ihania lomakuvia tai vain seurata kiinnostavien tyyppien elämää. Barona Horecan Melina Siimeslahti kannustaa hyödyntämään Instaa myös työnhaussa, kuten mitä tahansa muutakin somekanavaa. Jos koet, että viestit paremmin kuvien ja lyhyiden videoiden avulla, Instagram voi olla juuri sinulle oikea tapa rakentaa oma työnhakija- ja tekijäprofiilia.

INSTASSA näet työnantajan toisin silmin

Instagramissa pääset kurkistamaan "kulissien" taakse. Yritykset jakavat nykyään Instagram-tileillään paljon sellaista materiaalia, joka aiemmin jäi organisaatioiden intraan. Seuraamalla sinua kiinnostavia yrityksiä ja ihmisiä pääset tutustumaan nopeammin yrityksen arkeen ja olet perillä, ketkä juuri nyt rekrytoivat. Helppo tapa Instan läpiskannaamiseen on #hashtagien eli häsäreiden hyödyntäminen. Kokeile esimerkiksi mitä häsärillä #avoimettyöpaikat alkaa löytymään.

erottaudu instan avulla

Instagram on hyvin monipuolinen julkaisualusta ja esimerkiksi Instagram Storiesissa voit muokattujen kuvien ja videoiden avulla tuoda kivalla tavalla esille niin vahvuuksiasi työntekijänä kuin toiveitasi tulevan työpaikan suhteen. Julkisesta työnhausta on tullut nykyään hyvin yleistä ja monet yritykset voivat lähestyä potentiaalisia työnhakijoita myös somekanavien välityksellä. Perus CV ja hakemusteksti on hyvä olla olemassa, mutta erottautuminen tapahtuu monesti somen kautta. Persoonasi voi päästä paremmin esille Instassa kuin formaaleissa hakukanavissa.

OMAN PROFIILIN perustaminen on helppoa

Instagram toimii periaatteessa samalla tavoin kuin muutkin sosiaalisen median kanavat. Perustat oman profiilin - Yotubesta ja Googlesta löytyy lukuisia ohjeita tähän, ryhdyt seuraamaan muita ja tuottamaan omaa sisältöä. Jos olet aktiivisesti etsimässä uutta työpaikkaa, kannattaa pohtia, voitko tehdä profiilistasi suoraan sellaisen, että voit linkittää sen myös työhakemukseesi ja CV:si. 

OLE AKTIIVINEN JA OTA KONTAKTIA

Kun eteesi tulee yritys, henkilö tai työpaikka, johon haluat tutustua tarkemmin, voit hyödyntää Instagramin DM-ominaisuutta. Suora yhteydenotto sinua kiinnostavan yrityksen suuntaan voi parhaassa tapauksessa poikia vaikka haastattelukutsun. Toki kannattaa muistaa, että moni työnantaja toivoo sinun lähettävän myös perinteisen hakemuksen, mutta aina kannattaa olla aktiivinen. Instagram tarjoaa monia mahdollisuuksia työnhaussa!


Barona avoimet työpaikat

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona avoimet työpaikat