Näin kerrot vahvuuksistasi rekrytoijalle [VIDEO]

 

 

Vahvuuteni ovat…äh, ohi. Kuinka monta kertaa olet ollut tilanteessa, että sinun pitäisi kehua itseäsi. Koska siitähän on tavallaan kyse, kun sinulta kysytään työhaastattelussa vahvuuksistasi ja sinun pitäisi pystyä lyhyesti ja ytimekkäästi kertomaan niistä. Jäädytkö penkkiin vai annatko palaa?! Tsekkaa Sari McEvoyn vinkkivideo ja lue muutama oma ja lainattu ajatus alta:

Mieti, missä olet hyvä

Mieti ensin, missä asioissa olet mielestäsi todella hyvä. Niiden ei tarvitse liittyä tässä vaiheessa hakemaasi työpaikkaan tai kuvata sinua työntekijänä. Saatamme välillä vähätellä taitojamme tai emme näe vahvuutena asioita, joissa useimmiten haluaisimme myös kehittyä. Listaa vaikka paperille asioita, joissa koet olevasi omimmillasi. Mieti tämän jälkeen käytännön esimerkkejä niin työssä kuin vapaa-ajalla, kun olet kokenut onnistuvasi tai saavuttaneesi jotain sinulle tärkeää.

Esimerkitä onnistumisiasi

Työelämään liittyvissä onnistumisissa voit lähteä miettimään kertoja, kun olet ollut tiukassa paikassa ja olet silti onnistunut ratkaisemaan jonkun haasteen. Tai olet mokannut, mutta oppinut mokistasi ja seuraavalla kerralla onnistunut kehittämään toimintatapojasi ja suorastaan loistanut. Vahvuutemme pääsevät usein esiin silloin, kun emme erikseen niihin kiinnitä huomiota. Mutta usko pois, muut kyllä huomaavat ja osaavat sinua myös niistä arvostaa.

Mieti, mistä sinua kehutaan

Siinä onkin toinen vinkki: anna muiden kehujen toimia omien vahvuuksiesi sanoittajana. Kysy ystäviltä, harrastuskavereilta, perheenjäseniltä, puolisolta, lapsilta, tutuilta ja vähän tuntemattomiltakin kommentteja sinusta. Millaisena he näkevät sinut ja mistä he erityisesti sinua arvostavat? Voit yllättyä palautteesta ja löytää aivan uusia puolia itsestäsi. Toisaalta voit saada jo vahvistusta omille ajatuksillesi. Muiden ihmisten näkemykset saavat sinut joka tapauksessa tunnustamaan: minussahan on paljon vahvuuksia, joista taatusti on hyötyä myös hakemassani työpaikassa.

MITÄ LISÄARVOA TUOT YRITYKSELLE

Siitä hetkestä alkaen, kun kiinnostut tietystä työpaikasta, voit lähteä miettimään, mitä annettavaa sinulla olisi paitsi tehtävään myös työpaikkaa tarjoavalle yritykselle. Mitä vahvuuksia, erikoisosaamista tai näkemystä sinulle olisi tuoda juuri tähän positioon, juuri tälle organisaatiolle? Kun mietit, mieti laajemmin kuin vain nykyistä osaamistasi ja vahvuuksiasi, joista olisi tässä tehtävässä hyötyä. Mieti myös, mihin itse haluat jatkossa panostaa, missä kehittyä ja olisiko tulevalla työnantajalle tarjota tähän mahdollisuuksia. Vahvuuksien ei tarvitse aina olla sinussa jo valmiina vaan vasta kehittymässä. Mikä olisikaan arvokkaampaa kuin työntekijä, joka haluaa kehittyä samaan suuntaan kuin yritys itse?

New call-to-action 

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat