Näin teet vaikutuksen rekrytoijaan

Nain-jait-rekrytoijan-mieleen-Barona-blogi-kuva-2019 2

Miten voisin menestyä työnhaun eri vaiheissa? Yhä useampi työnantaja hyödyntää ulkopuolista rekrytointikonsulttia hakuprosessissa. Jos olet miettinyt, miten kommunikoida konsultin suuntaan ja toisaalta, mitä voit odottaa ammattimaiselta rekrytoinnilta, tässä  HR & Financen Sari McEvoyn kanssa kootut vinkkimme.

vILPITTÖMYYTESI ON VAHVUUTESI

Vilpittömyytesi on vahvuutesi, joten ennen työnhaun käynnistystä pohdi hetki, mitä haet ja toivot uudelta työltä. Mitkä asiat ovat sinulle erityisen tärkeitä niin työtehtäviin kuin tulevaan työnantajaan liittyen? Jos nämä ovat selkeitä asioita itselle, tulet varmasti myös viestimään niistä avoimesti ja johdonmukaisesti koko hakuprosessin ajan. Samalla teet vaikutuksen konsulttiin: hän näkee sinusta niin hakemuksen, videoviestin kuin livehaastattelun kautta, että todella haluat juuri tämän työpaikan juuri tässä yrityksessä.

"Ole avoin ja vilpitön, niin rekrytoija tulee varmasti suosittelemaan sinua toisiin tehtäviin, mikäli et saa haluamaasi paikkaa."

Tartu tilaisuuteen, älä odota

Jos huomaat kiinnostavan työpaikan, hae tehtävää saman tien. Monesti hakemuksia käsitellään sitä mukaa, kuin niitä tulee. Muista tehdä huolella hakemuksesi ja CV:si ja mieti, kuinka paperilla voit ilmaista oman osaamisesi ja kiinnostuksesi tehtävää kohtaan mahdollisimman selkeästi, mutta myös samalla oman persoonasi esille tuoden. Älä satuile, mutta älä sorru myöskään turhaan nöyristelyyn. Ota vaikka ystävä avuksi kommentoimaan, minkälaisten vaikutelman hän sinusta hakemuksesi perusteella saa. 

"Näe vaivaa, niin jäät varmasti rekrytointikonsultin mieleen!"

Soita, kun tarvitset lisätietoja

Jos koet, että työpaikkailmoitus ei anna riittävästi tietoa tehtävästä, ota rohkeasti yhteyttä konsulttiin, joka vastaa tehtävästä ja kysy asiasta. Samalla saat ehkä varmuuden siitä, oletko hakemassa juuri sinulle sopivaa työpaikkaa. Rekrytointikonsultin tehtävänä on puolestaan pitää sinut kärryillä siitä, kuinka pitkälle etenet hakuprosessissa ja mitä seuraavaksi on odotettavissa. Muistathan tässä kohtaa pitää huolta, että yhteystietosi ovat ajantasalla ja sinut on helppo tavoittaa. 

"Jos mietit, voitko soittaa, niin vastaus on: aina voi soittaa, jos siltä tuntuu."


ole, mitä sanot

Vaikka jokainen pyrkii antamaan itsestään parhaan vaikutelman, on silti tärkeää, että olet sitä, mitä sanot. 
Viesti avoimesti itsestäsi ja tilanteestasi hakuprosessin eri vaiheissa. Jos tunnet epävarmuutta siitä, oletko esimerkiksi liioitellut jotain asiaa hakemuksessasi tai koet laittaneesi esimerkiksi palkkatoiveen alun perin liian alhaiseksi tai korkeaksi, ole rohkeasti yhteydessä konsulttiin. Hänelle on tärkeää, että sinä löydät mieleisesi työpaikan ja toisaalta se, että asiakasyritys saa sopivimman työntekijän. Kun tiedätte molemmat, missä mennään, on myös odotuksiin helpompi vastata puolin ja toisin.

"Baronalla pyrimme aina win-win tilanteeseen, jossa työsopimus sinetöi matchin syntymisen."

 

yhteispeliä ja palautetta

Voi olla, että olet työnhaussa ensimmäistä kertaa tai rekrytointikonsultin kanssa kommunikoiminen ei ole tuttua puuhaa. Sinulta ei voida koskaan odottaa, että olet työnhaun ammattilainen ja joka käänteessä tietäisit parhaimman tavan kommunikoida. Sinä sen sijaan saat odottaa asianmukaista ja ystävällistä palvelua ja tärkeää onkin, että annat aina palautetta rekrytointikonsultille, mikäli koet siihen tarvetta. Niin ruusut kuin risut vievät meillä Baronalla työtämme eteenpäin. Haluamme, että työnhaku meillä paitsi parhaimmillaan johtaa uuden työpaikan saantiin, antaa tarvittaessa eväitä myös tuleviin hakuihin.

"Pyydä myös itse palautetta, niin tiedät mikä meni loistavasti ja mitä kehittää jatkossa. Tsemppiä työnhakuun!"

Vinkki: Anna rekrytoijan löytää sinut myös somesta:

New Call-to-action

Aiheet: UravinkitTyönhaku

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat