Nopeat vinkit videohaastatteluun [VIDEO]

 

Videohaastatteluun kannattaa lähteä avoimin mielin. Pääset kertomaan omin sanoin, kasvoin ja äänenpainoin sinusta ja osaamisestasi. Usein pääset myös vastaamaan selkeästi joihinkin tiettyihin kysymyksiin, mikä helpottaa haastatteluun osallistumistasi. Katso Barona IT:n Sofia Heikkilän kanssa kokoamamme vinkit, miten videohaastattelusta jää hyvä fiilis myös itselle.

lähde heti liikkeelle

Mitä nopeammin pääset liikkeelle, sen parempi. Kun saat kutsun videohaastatteluun, kannattaa viimeistään parin päivän sisällä vastata haastattelukutsuun. Usein videohaastatteluun lähetetään linkki, jonka kautta näet sinulle esitetyt kysymykset ja mahdollisesti myös rekrytoija tai rekrytoivan yrityksen edustaja voi esittäytyä sinulle. Tsekkaa ainakin nämä heti, kun saat linkin ja varaa sitten hetki aikaa omien vastaustesi tallentamiseen.

TEE SOPIVAT VALMISTELUT

Videohaastattelun tekemiseen kannattaa varata rauhallinen paikka, jossa sekä näyt että kuulut videolle.
Videohaastattelussa hyödynnetään oman puhelimesi tai kannettavasi kameraa, joten tsekkaa asetuksista, että kameratoiminto on sallittu. Jos jokin menee mielestäsi pieleen, muista, että voit ottaa aina uusintaoton ennen lopullista lähetystä. Älä tee tallennusta ja haastatteluun osallistumista kiireessä – se voi näkyä lopputuloksessa. Pyri juttelemaan kameralle kuin ystävällesi, joka tietää jo sinusta jotain, mutta haluaa kuulla lisää.


Videolla tuot itsesi esiin uudella tavalla

Videon tarkoituksena on täydentää hakijaprofiiliasi ja mahdollistaa persoonasi ja osaamisesi esilletuominen elävällä tavalla. Älä kuitenkaan käytä videota bloginasi, vaan muista olevasi haastattelussa, jossa
vastaat selkeästi annettuihin kysymyksiin. Ole läsnä kameran edessä ja mieti valmiiksi myös kysymys
haastattelijalle. Sinun ei tarvitse häivyttää tai toisaalta ylikorostaa maneereitasi esim. käsien heiluttelua 
tai muuta ilmehdintää. Kun suhtaudut videohaastatteluun positiivisesti, se näkyy myös kasvoistasi, äänestäsi ja jopa kehonkielestäsi. Toisin sanoen: ole videolla oma itsesi.

Kuten Sofia muistuttaa, videohaastatteluun kannattaa aina osallistua. Olet taas yhden askeleen lähempänä haluamaasi työpaikkaa. Tsemppiä työnhakuun!


New call-to-action

Aiheet: UravinkitTyönhaku

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action