Kuntarahoituksella johtamiselle annetaan aikaa

Kuntarahoitukseen haetaan osastonjohtajaa Core Information Solutions -osastolle. Kyseessä on tehtävä, jossa pääsee aidosti vaikuttamaan siihen, miten Kuntarahoitus tulee tulevina vuosina hyödyntämään digitaalisia ratkaisuja sisäisten ja ulkoisten palvelujensa kehittämisessä. Kuntarahoituksen Business Information Solutions -toiminnon johtaja Rainer Holm avaa ohessa tarkemmin, minkälaista johtajapersoonaa toivotaan.

Itsensä johtamista ja vaikuttamista

Rainer näkee, että tulevalta kollegalta odotetaan kykyä muutoksessa luovimiseen ja halua visioida tulevaisuutta: mitä pitää tehdä ja kenen toimijoiden kanssa, jotta Kuntarahoitus hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa uusimpia teknologioita. Samalla pitää pystyä vahvistamaan ja kehittämään järjestelmäarkkitehtuuria sekä sisäisten prosessien eheyttä.

”Tässä tehtävässä on osattava johtaa niin itseä kuin muita. On priorisoitava ja pidettävä pää kylmänä, sillä haasteita riittää erilaisten projektien ja toimintatapamuutosten eteenpäin viemisessä. Toisaalta on aidot vaikuttamisen mahdollisuudet aina strategisesta tasosta toimeenpanoon asti”, Rainer kertoo.

”Olemme pieni ja ketterä toimija, jolla on kunnianhimoisia tavoitteita.”

Haasteiden kanssa ei jää yksin

Kuntarahoituksella on tutkitusti hyvä työilmapiiri. Rainerin mukaan organisaatio on rakennettu niin, että johtamiselle on aikaa. Tiimin tarpeiden tunnistaminen ja ihmisten kohtaaminen ovat tärkeä osa osastonjohtajan työtä.  

”Meillä on hyvät puitteet yhteishengen luomiseen. Osastonjohtaja toimii sillanrakentajana ja yhdessä tiiminsä kanssa liiketoiminnan kehityskumppanina talon sisällä”, Rainer sanoo.

Parasta on kuitenkin se, että kukaan ei jää Kuntarahoituksella yksin haasteiden kanssa.

”Tukea on tarjolla niin omasta tiimistä kuin muilta esimiehiltä. Täällä verkostoidutaan helposti ja ollaan aktiivisesti yhteydessä myös kumppaneihin talon ulkopuolella”, Rainer muistuttaa.

Visionääri, joka puhuu finanssialan kieltä

Rainerin mukaan on eduksi, jos hakijalla olisi jo jonkin verran kokemusta sekä finanssialasta että esimiestehtävistä. Myös talous- ja riskienhallintapalveluiden maailmaa olisi hyvä ymmärtää. Toisaalta valittava henkilö saa tuoda myös uusia, ennakkoluulottomia näkökulmia tekemiseen.

”Kasvamme jatkuvasti ja haluamme tietää, mikä on paras tapa soveltaa uusia asioita, kuten robotiikkaa toiminnassamme. Jos pystyy tarttumaan mahdollisuuksiin ja on intohimoa ja innokkuutta viedä asioita eteenpäin, sopii varmasti tähän tehtävään ja tiimiin”, Rainer sanoo.

Lennokkuuden vastapainoksi on myös kyettävä tuomaan oikealla tavalla strukturoituja tapoja toimia ja järjestelmällistä työskentelytyyliä. Toimintaympäristö on mielenkiintoinen mutta haastava.

”Toimimme paikallisesti, mutta myös globaaleilla pääomamarkkinoilla regulaation säädellessä toimintaamme. Tämä asettaa omat vaatimuksensa käyttämillemme tietojärjestelmille ja niiden kehittämiselle. Asioita pitää tehdä hyvin ammattimaisesti, mutta omalla ammattitaidolla myös ansaitsee kaikkien osapuolten luottamuksen”, Rainer summaa.

Ammattimaisuus ei tarkoita kuitenkaan sitä, että henkilökohtainen elämä ei saisi näkyä työpaikalla.

”Joo, täällä puhutaan myös muusta kuin työasioista”, Rainer päättää hymyillen.


Tutustu tehtävään tarkemmin

Kiinnostuitko? Haluatko kuulla, mitä tiimi odottaa uudelta esimieheltään ja millaisen tiimin uusi osastonjohtaja puolestaan saa?

Kuntarahoituksella arvostetaan tiimityöskentelytaitoja

Aiheet: ITuratarinaTyöyhteisöt

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää