Projektipäällikkö, näin menestyt tulevaisuudessa

 Lähes 50 projektityön ammattilaista kokoontui 13.6. Baronan päämajaan verkostoitumaan ja keskustelemaan projektipäällikön työhön kohdistuvista muutoksista. Barona IT:n järjestämä Peer Talk -tilaisuus oli lajissaan neljäs, ja tällä kertaa alustajina olivat Tuomo Koskenvaara, Teemu Toppola ja Juha Kuuttinen.

Vinkkejä ja verkostoitumista

Barona IT:n konsultti Janne Borro avasi tilaisuuden, ja kertoi samalla Baronan missiosta: haluamme auttaa inhimillisellä otteella sekä osaajia että yrityksiä uudistumaan ja kasvamaan. Siksi järjestämme myös Peer Talk -tapahtumia. Niiden tarkoituksena on tarjota sekä vinkkejä ja herätteitä omaan työhön ja ammatilliseen kehittymiseen, että myös mahdollisuuksia verkostoitumiseen saman alan osaajien kanssa.

 

Ole leaderi, älä manageri

Ensimmäinen alustajamme Tuomo Koskenvaara on työskennellyt IT-projektien parissa yli 20 vuotta ja on myös mukana mm. Projektiyhdistyksen toiminnassa. ”IPMA-sertifiointi ja sen kehittäminen on rakas harrastukseni”, Tuomo kertoo. Jottei vapaa-aikaa jäisi liikaa, hän kirjoittaa myös kirjaa Under the Hood -kollektiivissa.

Tuomo tarttui kysymykseen siitä, uhkaako tekoäly projektipäälliköiden olemassaoloa. Vanhan ajan projektipäällikön se saattaa korvatakin, koska esimerkiksi raportointi on mahdollista ulkoistaa koneille. Sen sijaan projekteille tyypillisten uniikkien ja vaihtelevien ongelmien ratkaisuun ja ihmisten johtamiseen tarvitaan tulevaisuudessakin projektityön ammattilaisia. 

Project Manager 2020 – vinkit tulevaisuudessa menestymiseen

 

Tuomon vinkki tulevaisuuteen onkin, että ole leaderi, älä manageri: ”Managerit – ja suomalaiset yleensäkin – tekevät usein asioita oikein. Projektipäällikön tehtävä on kuitenkin varmistaa, että tehdään oikeita asioita, eikä keskittyä vain projektin hallinnon pyörittämiseen.”

"Tärkeää on myös koko ajan pitää itsellään kirkkaana mielessä se, mitä asiakas oikeasti odottaa."


Lisäksi Tuomo kannustaa pitämään oman osaamisensa jatkuvasti ajan tasalla ja kehittämään sitä. ”Se missä olet nyt vahvin, ei välttämättä ole enää tulevaisuudessa kysyttyä osaamista!” hän sanoo. Jos kuitenkin olet halukas ja kyvykäs omaksumaan muutokset ja mukautumaan uudenlaisiin toimintaympäristöihin, niin sinulle on varmasti tulevaisuudessakin kysyntää.

 

Go small or go home?

Toinen vieraamme Teemu Toppola on johtanut ketteriä kehitystiimejä pian 10 vuotta, ja omien sanojensa mukaan hengittänyt samaa ilmaa ja syönyt samaa koiranruokaa devaajien kanssa. Nyt Teemu työskentelee Barona Technologiesilla tuotekehitysjohtajana.

 

Project Manager 2020 – vinkit tulevaisuudessa menestymiseen

Teemu tarkasteli puheenvuoronsa aluksi projektityössä ja asiakkaiden odotuksissa tapahtunutta muutosta. Pitkään jyrännyt iron triangle on tullut kyseenalaistetuksi, kun kulujen, scopen ja aikataulun lisäksi mukaan ovat tulleet entistä vahvemmin myös asiakkaiden ja sidosryhmien odotukset ja prosessit. Samaan aikaan projektiryhmien jäsenet ovat yhä useammin huippuasiantuntijoita, ja haluavat ymmärtää oman tekemisensä merkityksen ja tarkoituksen.

Mikä lääkkeeksi? ”Asiakas ei halua, että projekti pysyy aikataulussa ja budjetissa. Hän haluaa arvoa!” Teemu lataa. Jotta voidaan varmistua, että aidosti tuotetaan arvoa, Teemu suosittelee tarkastelemaan jatkuvasti ja kriittisesti, mitä ollaan tekemässä. Tämä ei ole aina helppoa, sillä scopen tarkastelu tuppaa vaikuttamaan aikatauluun ja budjettiin, ja muiden tiimiläisten työtä voi olla hankala katsoa kriittisten lasien läpi.

Teemun mielestä vaivaa kannattaa kuitenkin nähdä: ”Muuten voi käydä niin, että budjetti piti ja pysyttiin aikataulussa, mutta lopputulos onkin täysi susi."

 

Teemun teesi projektien onnistumiseen on ”Go small or go home.” Tällä hän tarkoittaa seuraavia pointteja:

  • Arvioi jatkuvasti sitä, tehdäänkö juuri nyt oikeita asioita lopputuloksen kannalta, ja reivaa kurssia tarvittaessa rohkeasti
  • Pidä deadlinet mielummin kahden viikon kuin kahden kuukauden mittaisina ja pilko tavoitteet sen mukaisiksi
  • Jaa tehtävät pienemmiksi osaprojekteiksi yhden mammutin sijasta
  • Pidä projektitiimit mieluummin pieninä kuin isoina, jotta vastuu ei lähde pakoilemaan
  • Enemmän hajautettua ja vähemmän keskitettyä – luota tiimiin ja kirkasta heille tekemisen merkitys ja isommat tavoitteet tehtävälistan lisäksi, niin hyvä tulee! 

”Joskus projektipäällikkö hairahtuu luulemaan, että itse projekti on itseisarvo, mutta oikeasti se on välttämätön paha, jolla tavoite saavutetaan”, Teemu vielä toistaa. Asiakkaan tavoitteleman arvon tuottaminen on tärkeintä, projekti ja esimerkiksi ketterät menetelmät ovat vain keino sen saavuttamiseen.

 

Johda muutosta, ei vain projektia

Kolmannen alustuksen piti Barona IT:n seniorikonsultti Juha Kuuttinen, joka on työskennellyt IT-rekrytoinnin ja projektien resursoinnin parissa yli 5 vuotta. Juha valotti ajatuksiaan siitä, minkälaisia odotuksia työnantajilla on projektityön ammattilaisia kohtaan, ja miten ne ovat muuttuneet.

 

Project Manager 2020 – vinkit tulevaisuudessa menestymiseen

 

Juha valotti vallalla olevaa muutosta, jossa "agile" muuntuu "business agileksi", eli ketterät menetelmät valtaavat alaa kaikissa organisaation toiminnoissa, ei enää pelkästään IT-projekteissa.

”Projektipäällikkö voi olla kullanarvoinen sparrauskumppani tässä muutoksessa”, Juha sanoo. Ketterien menetelmien osaaminen on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on myös kyky ymmärtää liiketoimintaa, ja saattaa eri osapuolet hyvään keskusteluyhteyteen. ”Erilliset IT-projektit ja liiketoiminnan kehitysprojektit vähenevät koko ajan. On vain projekteja”, Juha linjaa.

Juhan näkemyksen mukaan projektinhallinta menee koko ajan lähemmäksi muutosjohtamista. Hän suositteleekin jokaista kehittämään omaa muutosjohtamisen osaamistaan. Tässä korostuvat myös jo aiemminkin mainitut leadership-taidot manageroinnin sijasta.

”Jos johtaminen ei ole laadukasta, parhaat osaajat saattavat jopa vaihtaa työpaikkaa”, Juha kertoo kokemukseensa perustuen. Hyvään johtamiseen – kuten koko projektin onnistumiseenkin – liittyy tärkeänä osana myös viestintä. Jos viestintä ei ole se oma vahvin alue, kannattaa harkita viestintäkonsultin tai -toimiston palveluiden käyttöä jo budjetointivaiheessa.

Työelämä muuttuu. Vakituiset työsuhteet eivät enää ole samalla tavalla normi kuin aiemmin, ja tämä tarkoittaa myös muutoksia sekä projektitiimien miehittämisessä, että jopa projektipäällikön omassa työssä. Juhan neuvo onkin, että projektipäällikkönä kannattaa perehtyä erilaisiin moderneihin resursoinnin vaihtoehtoihin. Samalla tulee muodostaneeksi myös hyviä verkostoja omaa tulevaisuutta ajatellen.

”Me Barona IT:llä sparrailemme mielellämme sekä projektisi miehitykseen, että myös omiin seuraaviin ura-askeleihisi liittyen – tietysti luottamuksellisesti”, Juha vinkkaa.

 


Haluatko varmistaa paikkasi syksyn Peer Talk -tapahtumiin?

Tämä oli kevään viimeinen Peer Talk -tapahtuma, mutta syyskuussa jatkamme jälleen uusien kiinnostavien aiheiden parissa. Käy täyttämässä yhteystietosi kutsulistallemme ja varmista, että kutsut tuleviin tapahtumiin (ja videot menneistä) kilahtavat sähköpostiisi myös ensi syksynä. 

Ilmoittaudu-Peer-Talk-Kutsulistalle

Aiheet: ITIT työ

Kirjoittanut:

Joel Kinnunen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona-IT-Haemme-Projektipäälliköitä