Q&A – Elevate to AWS

AWS (Amazon Web Services) on kansainvälisesti suurin pilviteknologia-alusta ja osaajille, sekä sertifioiduille tekijöille on erinomaiset työllisyysnäkymät. Pilvipalveluiden yleistyessä tarve modernien pilviteknologioiden osaajien määrästä kasvaa. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kehittämään itseäsi modernien pilvipalveluiden sertifioiduksi ammattilaiseksi: hae mukaan uuteen Elevate to AWS -koulutusohjelmaan, jossa kasvatetaan tulevaisuuden AWS -teknologioiden asiantuntijoita! Mukana kouluttamassa ja rekrytoimassa uusia AWS-osaajia ovat mm. CGI, Elisa Appelsiini ja Poplatek.

 Alle olemme koonneet yleisimmät kysymykset, jotka saattavat mietityttää koulutusohjelmaan hakevaa henkilöä:

 

Kenen kannattaa hakea mukaan?

Ohjelmaan kannattaa hakea IT-alalla työskentelevien henkilöiden, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan ja siirtyä työskentelemään pilviteknologioiden pariin tai muutoin vahvistaa osaamistaan tällä alueella.  AWS on globaalisti suurin ja käytetyin pilviteknologia-alusta ja osaajista on pulaa, joten työllisyysnäkymät ovat todella positiiviset.   

 

Minkälaisia yrityksiä koulutuksessa on mukana ja mitä ovat yhteistyöyritykset?

Mukana kouluttamassa ja rekrytoimassa ovat mm. Elisa Appelsiini, CGI, Poplatek sekä useita muita moderneja pilviteknologioita hyödyntäviä yrityksiä. Yhteistyöyrityksillä tarkoitetaan koulutuksessa mukana olevia yrityksiä, joissa koulutettavat suorittavat työssäoppimista koulutuksen aikana.

 

Millainen on hakuprosessi koulutusohjelmaan?

Hakuprosessi vastaa rekrytointiprosessia: hakemuksen ja CV:n perusteella Barona IT valitsee sopivimmat henkilöt haastatteluun ja suorittaa ns. esikarsinnan. Esikarsinnan jälkeen Barona IT:n haastattelemat henkilöt esitellään yhteistyöyrityksille, jonka jälkeen yritykset tekevät valinnat henkilöistä, jotka pääsevät mukaan koulutusohjelmaan. 

 

Miten oppimispolut valikoituvat?

Sertifiointipolut valikoituvat yhteistyöyrityksen ja koulutuksessa olevan henkilön tarpeen sekä kyvykkyyden mukaan. Ne valitaan vastaamaan sitä, mitä kumpikin osapuoli toivovat: mikäli henkilö haluaa erikoistua osaamispolku y:hyn, henkilö esitellään yritykselle, joka ensisijaisesti etsii y-polun osaajia.

 

Kuka koulutuksen järjestää?

Barona IT vastaa yhdessä Saranen Consultingin kanssa Elevate to AWS ohjelman kokonaisuudesta. Teknisenä koulutuskumppanina toimii Tieturi ja pääkouluttaja on Hannu Kauremaa. Teknisen koulutuksen lisäksi ohjelma sisältää myös muita asiantuntija kehittymiseen liittyviä sisältöjä, kuten konsultatiivinen työskentely jne.

 

Missä koulutus järjestetään?

Koulutuspäivät järjestetään Espoossa, Otaniemessä (osoite: Innopoli 1). Työssä oppiminen tapahtuu yhteistyöyrityksen tiloissa. Kaikki yhteistyöyritykset sijaitsevat pääkaupunkiseudulla.

 

Kuinka paljon koulutuspäiviä on?

Lähikoulutuspäiviä on yhteensä 24 pv, jonka lisäksi suoritetaan tarvittavia etä- ja ryhmätehtäviä. Ensimmäiset 12 pv suoritetaan joulukuussa ja seuraavat 12 pv suoritetaan työssä oppisen ohella seuraavien 3 kuukauden aikana.

 

Työsuhteen muoto?

Koulutukseen valitut henkilöt tekevät määräaikaisen (13kk) työsopimuksen Barona IT:n kanssa, ohjelman jälkeen osaajien on tarkoitus rekrytoitua yhteistyöyrityksiin.

 

Palkkataso?

Koulutukseen osallistujat saavat koko työsopimuskauden kuukausipalkkaa, joka on 3000 € kuukaudessa. Koulutettavien palkka kehittyy ohjelman aikana suoritettujen sertifiointien kautta.

 

Voiko ohjelman aikana suorittaa Professional tason sertifikaatin?

Sopimuskauden aikana on mahdollista suorittaa kaikki AWS -sertifiointitasot – täysin osaajan omasta kyvykkyydestä ja lähtötasosta riippuen.

 

Mitä tapahtuu koulutusohjelman jälkeen?

Työsuhteen päättymisen jälkeen henkilöiden on tarkoitus rekrytoitua yhteistyöyrityksiin, jossa työssäoppiminen on koulutuksen aikana suoritettu.

 

Onko tulossa lisää vastaavia koulutuksia?

Seuraava koulutus on tarkoitus järjestää 2019 vuoden alkupuolella. Koulutuksen teema ja teknologia-alue tarkentuu vielä lähemmin.

 
Haku elevate to AWS -koulutusohjelmaan on nyt käynnissä, lue lisää täältä  

Lue lisää AWS -koulutusohjelmasta

Aiheet: AWS

Kirjoittanut:

Mikko Laine

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää