Rakennusapumieheksi kesäksi Rovaniemeltä Helsinkiin

kuva3_riku

Rovaniemellä lukiota käyvä Riku muutti kesätyön perässä Helsinkiin ja työskenteli reilun kahden kuukauden ajan rakennusapumiehenä Baronalla.

Rikulla ei ollut aikaisempaa kokemusta rakennusalalta, mutta se ei ollut este työnsaannille, koska apumieheksi voi päästä ilman aiempaa kokemusta. Hän oli aiemmin työskennellyt muun muassa lasten iltapäivätoiminnan ohjaajana ja vanhustenpäivähoitokeskuksessa.

Vapaa-ajallaan Riku pelaa jääkiekkoa Rovaniemen Kiekon A-junioreissa ja lätkäharrastuksen kautta hän itseasiassa pääsikin Baronalle töihin. Joukkueenjohtaja oli vinkannut Baronan avoimista rakennusalan kesätyöpaikoista valmennettavilleen ja Rikulla heräsi mielenkiinto lähteä kesäksi pääkaupunkiseudulle. Hän otti yhteyttä Baronaan ja pian Rikulla olikin työ rakennusapumiehenä Helsingissä sekä asunto hommattuna Baronan kautta.

Rikun työtehtäviin kuului muun muassa kantamista, raivaamista ja siivoamista. Lisäksi satunnaisesti hän pääsi avustamaan rakennusmiehiä heidän työtehtävissään. Rikun mielestä työ oli mukavaa, vaikka välillä päivät olivat rankkoja. Urheilijana oli kuitenkin mukava päästä tekemään fyysistä työtä. 

’’Parasta työssä oli projektimaisuus. Kun yhden selkeän sovitun työn sai hoidettua loppuun, sai palkkioksi pidemmän levähdystauon", Riku toteaa.

Riku työskenteli koko kesän samalla työmaalla hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin Katajanokalla. Työporukka, jossa Riku työskenteli, koostui lähinnä muista jääkiekonpelaajista.

’’Työporukkamme oli todella hyvä, sillä työkaverit olivat samanhenkisiä. Kyllä meillä hauskaakin oli, ei se niin vakavaa ollut se työnteko siellä", Riku naureskelee. "Välillä oli rankat aamut herätä, mutta aina oli kiva mennä töihin".

Kesän loputtua Riku palasi Rovaniemelle suorittamaan viimeiset ylioppilaskirjoitukset loppuun ja jatkaa jääkiekkoharrastustaan Lapissa. Riku sanoo kuitenkin palaavansa Baronalle töihin ensi kesänä, ellei hän ei pääse jatko-opiskelemaan, sillä kesä Helsingissä oli nuorelle miehelle mahtava kokemus.

Riku suosittelee apparin töitä ehdottomasti kaikille, sillä myöhemmin korkeammankin tason hommissa on paljon hyötyä, että on tehnyt perinteistä "duunarihommaa" ja nähnyt, mitä se on. 

Rakennustyömailla rakennusapumiehiä tarvitaan ympäri vuoden, joten katso avoimet rakennusalan työpaikat ja hae nyt:

Katso kaikki avoimet rakennusalan työpaikat

Katso tältä videolta lisää fiiliksiä kesätöistä rakennusapumiehenä:

Aiheet: RakennusMuutto työn perässäuratarinaTyökokemus

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action