Rakennustyömaan logistiikkatyöntekijä huolehtii työmaan sujuvuudesta - Veli-Matti nauttii haasteiden ratkomisesta

veli-matti-vaaka2

Veli-Matti on työskennellyt rakennusalalla jo kymmenisen vuotta ja viimeisen viiden vuoden ajan rakennuslogistiikan parissa Suomen Rakennuslogistiikka Oy:ssa. Veli-Matti aloitti logistiikkatyöntekijänä ja on siitä edennyt ensin nokkamieheksi, siitä työnjohtajaksi ja nyt logistiikkakoordinaattoriksi vastaten oman työmaan rakennuslogistiikasta. Hän on suorittanut oppisopimuksella rakennusalan perustutkinnon.

Veli-Matti aloitti Suomen Rakennuslogistiikka Oy:ssa logistiikkatyöntekijänä viisi vuotta sitten ja vuoden verran hän työskenteli remonttien ja raskashaalausten parissa. Sitten alkoi Eduskuntatalon Museoviraston suojausprojekti, jossa vierähti kaksi ja puoli vuotta. Tällä työmaalla Veli-Matti eteni nokkamieheksi eli työhön osallistuvaksi työnjohtajaksi ja noin vuoden jälkeen siitä työnjohtajaksi. Veli-Matti suoriutui hyvin tehtävistään ja sai vastuullensa ensimmäisen oman työmaansa, Helsinki-Vantaan lentokentän Länsiterminaalin.

Muutaman kerran meinasi mennä sormi suuhun, mutta ei jäänyt mikään homma tekemättä. Jännitti, mutta meni ilmeisesti hyvin, kun taas vastuu kasvoi.”

Tällä hetkellä Veli-Matti on vastuussa Helsinki-Vantaan lentokentän T2 terminaalin työmaan rakennuslogistiikasta. Hän suunnittelee työmaan logistiikkasuunnitelmia ja purkuja, ylläpitää tietokonejärjestelmiä ja samalla myös vastaa työnjohtamisesta. Päivittäin hän tarkastaa tulleet tilaukset, katsoo päivät kuormat ja käy työmaalla tarkastamassa, että logistiikka sujuu, kulkureitit ovat auki ja portilla on väkeä.

”Logistiikkatyön suunnitteluun kuuluu, että mietitään, mistä ja millä tyylillä saadaan tavaraa liikutettua, kun on pienet aukot mistä viedä isoa tavaraa.”

Rakennuslogistiikan tehtävänä on työmaalla vauhdittaa työtä. Kun tavarat ovat oikeilla paikoilla voidaan työt aloittaa heti eikä urakoitsijan aikaa tai resursseja kulu tavaroiden etsimiseen. Rakennuslogistiikan tavoitteena on, että työvaiheet voidaan aloittaa aikataulussa. Rakennustyömaan logistiikkatyöntekijän työtehtäviin kuuluu työmaasta riippuen muun muassa liikenteen ohjausta, koneilla ajoa, nostotöitä kurottajalla tai nosturilla ja kaikenlaista tavaran liikuttelua. 

Ennen työskentelyä rakennuslogistiikan parissa Veli-Matti kokeili puoli vuotta työtä vartijana. Hän kuitenkin koki ettei se ollut hänen juttunsa, sillä aika kävi välillä pitkäksi, kun ei päässyt konkreettisesti tekemään. Veli-Matin mielestä työ logistiikkatyöntekijänä rakennustyömaalla sopiikin juuri työtä pelkäämättömille ja fyysisestä työstä pitäville. Jokainen päivä Veli-Matin työssä on ollut erilainen, koskaan ei ole ollut kahta täysin samanlaista työpäivää.

”Motivaatiota työhön saa siitä, kun on haasteita ja niitä saa ratkottua. Siitä tulee tosi hyvä fiilis.”

Parasta työssä Veli-Matin mielestä on ehdottomasti työkaverit. Heillä on tiivis työporukka ja monien kanssa hän viettää aikaa myös vapaa-ajalla. Työkaverit työskentelevät eri työmailla, niin he pitävät yhteyttä säännöllisesti myös puhelimitse.

”Vapaa-ajalla tykkään pelata frisbeegolfia ja töistäkin on löytynyt työkavereista siihen peliseuraa.”

Kiinnostuitko työurasta rakennuslogistiikan parissa? Klikkaa ja katso kaikki rakennusalan avoimet työpaikat:

Katso kaikki avoimet rakennusalan työpaikat

Aiheet: RakennusUravinkituratarinaTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää