Suomen kielen opettelua - Rekrykoulutuksesta tiiminvetäjäksi varastolla

blogikuva_frame_sitaatti-Natalia1-1

Suomessa on paljon pitkäaikaistyöttömiä, jotka eivät meinaa päästä millään työnsyrjään kiinni, vaikka yritystä olisi. Natalia on toiminut nyt kaksi viikkoa tiiminvetäjänä S-ryhmän varastolla, Inex Partnersilla, Barona Logistiikan kautta. Miten Natalian tie on johtanut tähän uuteen vastuulliseen työhön hankalan alun jälkeen? 

työmahdollisuus somen kautta

Natalia muutti Suomeen 5 ja puoli vuotta sitten Virosta. Saavuttuaan Suomen maankamaralle hän aloitti suomen kielen opiskelun kielikurssilla ja panosti myös itsenäiseen kielen opetteluun, koska työllistyminen Suomessa oli haaveissa. Natalia lähetti ahkerasti hakemuksia erilaisiin työilmoituksiin, mutta niiden kautta työ ei meinannut napata.  

Kohta alkoi kuitenkin tapahtua. Natalia törmäsi Facebookissa ilmoitukseen Baronan työllistävästä rekrytointikoulutuksesta. Varasto tuntui kiinnostavalta, ja hakemuksen jätön jälkeen tulikin pian kutsu haastatteluun. ”Haastattelu oli todella positiivinen kokemus ja itselläni oli koko haastattelun ajan rento olo. Haastattelun jälkeen jäi sellainen fiilis, että minut valittaisiin.” 

varastossa kieli kehittyi

Hyvin menneen koulutuksen jälkeen kahden kuukauden harjoittelu varastolla alkoi, minkä jälkeen hän sai mahdollisuuden jatkaa vakituisena työntekijänä. Pääasiassa Natalia toimi keräilijänä, eli keräsi tuotteita eri tilauksia varten, jotka jatkoivat myöhemmin matkaansa kauppoihin ja liikkeisiin.  

Niiltä ajoilta jäivät todella hyvät fiiliksetParasta olivat ystävälliset esimiehet ja työkaveritporukka oli positiivinen ja työtehtävät sai aina sovittua joustavastiOpin suomen kieltä myös todella hyvinkoska joka päivä keskustelin työkavereiden kanssa. Tulevaisuudessakin haluan jatkaa uuden oppimista Baronan kautta.” 

Venäjän ja viron kielitaidosta on ollut myös hyötyä varastolla: ”Kerran eräs kuski ei puhunut suomea eikä englantia, jolloin menin siihen avuksi ja toimin tilanteessa tulkkina”.  

eteneminen tiiminvetäjäksi 

Oltuaan kaksi vuotta varastolla ja suoriuduttuaan töistään hyvin, Natalialta kysyttiin, jos hän olisi kiinnostunut tiiminvetäjän työstä myyntikunnostuksessa. ”Yllätyin todella paljon, mutta positiivisesti, kun minua pyydettiin tiiminvetäjäksi”, kertoo Natalia iloisesti nauraen. Tilanne eteni nopeasti, ja jo seuraavana päivänä hän meni kirjoittamaan työsopimuksen.  

Vaikka aikaa uudessa työpaikassa on vierähtänyt vasta pari viikkoa, ovat ensivaikutelmat hyvät: Minulla on rento ja hyvä olo baronalaisena. Pomot hymyilevät aina ja voin puhua heille kuin ystäville: aina jos tarvitsen apua, niin sitä on helppo kysyä ja pyytää. Täällä on hyvät mahdollisuudet edetä, ja ystävien kysellessä työpaikkojen perään olenkin aina suositellut Baronaa. Kiitos, että minulla annettiin tällainen mahdollisuus kehittää itseäni.”  

 


Varastotyöpaikat

Aiheet: LogistiikkaTyöelämäUravinkituratarinaVarastotyöTyöelämän taidot

Kirjoittanut:

Heidi Malin

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat_M&K