Suomen kieli toi unkarilaisen insinöörin Suomeen – Tamás Sai Baronalla työuransa käyntiin

barona_tamas_mekaaninen_suunnittelija_blogikuva-1

Tamás Tóth, 30, on unkarilainen konetekniikan insinööri, joka työskentelee ABB Motors and Generators:illa mekaniikkasuunnittelijana Helsingissä. Tamás on siitä erikoinen tapaus, että hän on asunut Suomessa vasta vajaa vuoden, mutta puhuu jo lähes sujuvaa suomea. Suomi maana alkoi kiehtomaan kielen opiskelun kautta ja Tamásille syntyi opiskeluaikana suunnitelma muuttaa jonain päivänä Suomeen parempien olosuhteiden ja työmahdollisuuksien perässä.

”Suomen kieli on aika jännä. Kiinnostuin kieleen yliopistossa ja opiskelin sitä 5 vuotta. Voi sanoa, että suomen kieli toi minut tänne”, Tamás kertoo.

Konetekniikan insinööriksi valmistunut Tamás oli kotimaassaan kerännyt alansa työkokemusta muun muassa keittiökalusteiden suunnittelutöistä ja rengastehtaassa tehden renkaiden pilottituotannon suunnittelua ja kehitystyötä. Myös oikeat asennustyöt ovat tulleet Tamásille tutuksi hänen tehdessään työharjoittelunsa konepajan kunnossapito- ja suunnittelutöitä Puolassa. 

Suomesta kiehtoutunut Tamás bongasi mielenkiintoisen insinöörialan työmahdollisuuden Helsingistä Baronan hakemana, johon päätti sitten laittaa hakemusta. Haettuun tehtävään Tamásilla ei aivan riittänyt erityiskokemusta, mutta Baronan rekrytoijan kanssa keskusteltuaan Tamásille ehdotettiin toista työtehtävää – ABB:lle mekaniikkasuunnittelijaksi. Kasvokkainen työhaastattelu sovittiin ja haastattelussa Baronan rekrytoijan vakuutettuaan, Tamás eteni jatkohaastatteluun ABB:lle.

”Luulen, että Baronalla ja ABB:llä tykättiin siitä, että minulla oli vähän koodaustaustaa Linux-harrastukseni kautta”, Tamás kertoo haastatteluista.

Haastattelut sujuivat lopulta niin hyvin, että Tamás sai työpaikan ja jo pari viikkoa haastattelujen jälkeen Tamás aloitti uudessa työssään Helsingin Pitäjänmäessä. Nyt puoli vuotta uudessa työssään ahkeroinut Tamás on ollut hyvin tyytyväinen tilanteeseensa.

”Olihan se jännä juttu tulla suomalaiseen työpaikkaan. Pähkinän kuoressa kaikki ollut tosi hyvää. Edellisissä työpakoissani ei ole ollut sitä tunnetta, että aamulla oikein odottaa, että pääsee töihin”, Tamás kertoo.

Työtehtävinään Tamásilla on suunnitella asiakkaiden tarpeisiin erilaisia moottoreita sekä niiden osia. Toimeksiantojen mukaan Tamás tekee tiiminsä tai työparinsa kanssa suunnittelutyötä ja keksii parhaat ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin. Työ on kovasti Tamáksen mieleen ja sanoo sen olevan hyvin opettavaista:

”Minulla on isältäni peritty semmoinen uteliaisuus mekaanisiin asioihin. Ja tässä työssä saa oppia tosi paljon.”

Nostetta työuralle

Nyt puoli vuotta Baronan työntekijänä ABB:llä on ollut Tamásille positiivista aikaa. Tamás kertoo, että työsuhdeasiat on hyvin järjestetty ja esimerkiksi sairastapauksissa hän saa helposti lääkärinkäynnit yksityiselle puolelle ja sairasloma-asiat sovittua Baronan yhteyshenkilön kanssa.

Tamáksen työsuhde on Baronalla päättymässä, mutta hommat jatkuvat ABB:llä samassa työssä uuden sopimuksen myötä. Hakiessaan Tamás hieman epäili mahdollisuuksiaan työpaikan saamiseen, sillä hän epäili, että suomen kielen osaaminen pitäisi olla vielä vahvempi. Tamás haluaakin kiittää ABB:tä häneen uskomisesta. Hän myös kiittää Baronan rekrytoijan ammattitaitoa uuden työpaikan ehdottamisesta ja työuransa käynnistämisestä Suomessa:

”Se oli todella hienoa, että Baronan rekrytoija jaksoi pohtia minulle sopivaa työtä minun työkokemukseni mukaan.”

Baronan insinöörien- ja teknisten asiantuntijoiden tehtävien rekrytointeihin erikoistunut Engineering-tiimi rekrytoi monen tasoisiin teollisuuden alan tehtäviin työvoimaa. Teollisuuden suurimpiin työllistäjiin kuuluvan Baronan kautta teknisillä asiantuntijoilla on erinomainen mahdollisuus saada nostetta urallensa.

Baronan rekrytoijat tajoavat henkilökohtaista uracoachausta ja sparrailuapua kaikille Barona Engineeringin kanssa työsuhteessa oleville. Tavoitteenamme on toimia tukenasi työurasi eri vaiheissa. Kauttamme on myös mahdollisuus löytää työpaikka suorarekrytoinneilla alan mielenkiintoisimpiin yrityksiin.

Lue lisää Baronan teknisille asiantuntijoille tarjoamistamme työmahdollisuuksista ja eduista täältä!

 

Aiheet: EngineeringuratarinateollisuusTyöntekijätarinatbarona-engineering

Kirjoittanut:

Esa Roponen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää