Superduuni-valmennus kirkasti Heidille, 28, uran suunnan: ”Uskallan nyt tavoitella vaativampia töitä”

Eeva Louko 26.5.2021

Valmennuksen alettua ymmärsin, että koko tähänastista uraa ei tarvitse räjäyttää atomeiksi. –Heidi Sipilä

Viestinnän parissa työskentelevä tradenomi Heidi Sipilä tuskasteli työuransa suunnan kanssa. Baronan ja Anna Perhon yhteistyössä toteutetun Superduuni-valmennuksen avulla Sipilä kirkasti ja tarkensi urahaaveitaan ja lähti kohti unelmiensa työuraa.

Sipilä työskenteli useamman vuoden kaupallisten aiheiden parissa muun muassa viestintätoimistossa. Vaikka kirjoittaminen ja viestintä tuntuikin omalta, vaivasi häntä merkityksettömyyden tunne.

– Koin, etten tehnyt sellaista työtä, jolla olisi vaikutusta tärkeisiin asioihin, hän kuvailee.

Sipilä on ollut syntymästään asti liikuntavammainen. Haave siirtymisestä ihmisoikeusviestinnän puolelle nosti päätään hänen  työskennellessään yhdenvertaisuusvaltuutetun viestinnässä syksyllä 2018. Muutos käynnistyi kuitenkin vasta vuosi sitten, kun Sipilä sairastui koronaan. Samalla myös työpaikka meni alta koronan vuoksi.

– Olin pakotettu etsimään uutta suuntaa. Halusin räjäyttää kaiken uusiksi. Kokeilin jopa valmennusassistentin töitä yrityspuolella, mutta se ei ollut paikkani, sillä rakastan viestintää, Sipilä kertaa.

Baronan ja Anna Perhon Superduuni kirkasti ja kiteytti

Baronan ja työelämäkouluttaja ja kirjailija Anna Perhon yhteistyössä toteuttama Superduuni-uravalmennuskokonaisuus tulikin Sipilälle oivalliseen aikaan. Sipilä oli seurannut Perhoa jo pidempään somessa ja pitänyt myös hänen kirjoistaan.

– Superduuni kuulosti siltä, että voisin sen avulla selvittää, mitä oikeasti haluan tehdä seuraavaksi. Lähdin kurssille ajatuksella, että otan siitä ihan kaiken mahdollisen irti.

Tammikuussa 2021 alkanut, verkkoluennoista, tehtävistä, kirjasta ja Facebook-yhteisöstä koostunut verkkovalmennuskokonaisuus imaisi heti mukaansa.

– Itsenäisesti pohdittavat tehtävät olivat erinomaisia. Pysähdyin niiden avulla oikeasti tilanteeni äärelle ja mietin, mitä oikeasti haluan. Pohdin omia arvojani, kiinnostuksen kohteitani ja rajoittavia uskomuksiani.

Superduuni antoi lisää ymmärrystä kokonaistilanteesta.

– Ymmärsin, ettei urani totaalinen räjäyttäminen ole tarpeen. Minulla on jo osaamista taustalla, eikä esimerkiksi uutta tutkintoa tarvitse lähteä opiskelemaan. Voin rakentaa olemassa olevan päälle, Sipilä kuvailee.

Punainen lanka löytyi ja itseluottamus kasvoi

Superduunin avulla Sipilälle vahvistui ajatus siitä, että hän haluaa  työllään purkaa rakenteita ja muuttaa valtaväestön asenteita - ja nostaa esille myös muiden syrjittyjen vähemmistöjen ääniä.  

– Superduunin kautta tajusin, että haluan keskittyä nimenomaan heikommassa asemassa olevien auttamiseen viestinnän keinoin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. 

Tällä hetkellä Sipilä hakee aktiivisesti ja tavoitteellisesti töitä. Hän on valmennuksen innoittamana pistänyt somekanavansa uuteen uskoon ja vahvistanut identiteettiään viestinnän ammattilaisena. Työnhaun lomassa hän on tehnyt freelancerina projektitöitä. 

Superduunin jälkeen polku on selvä. Kun se unelmaduuni on selkeytynyt ja oma osaaminen hahmottunut, on helppo mennä myös vaativampiakin tehtäviä kohti.  

– Kun tietää mitä haluaa ja että oma osaaminen riittää, on motivoitunut tähtäämään korkealle, Sipilä summaa.