Töiden perässä muuttanut Aleksi pääsi kokemaan erilaisia töitä Baronan keikkatöissä

barona_flexi_uratarina_keikkatyo_rengastyot

Aleksi Rönkä, 34, etsi maaliskuussa 2018 töitä ja silmiin osui Baronan ilmoitus, jossa etsittiin rengassesongin apukäsiä. Ilmoitus laitettiin sisään, ja työhaastattelun kautta Aleksi päätyi kuukaudeksi Vianorille. ”Päädyin avoimin mielin etsimään melkein mitä tahansa”, Aleksi kertoo työnhaustaan.

Kirjallisuutta yliopistossa opiskelleena ja sieltä valmistuneen Aleksin aiempi työtausta oli sähköurakointiyrityksessä työskentelyssä. Hän teki pitkään töitä isänsä yrityksessä Pohjois-Karjalassa. Isän poismenon jälkeen sähköyritys lopetti kuitenkin toimintansa ja Aleksin oman alan työllisyystilanne näytti heikolta. Aleksi päätti lähteä töiden perässä kohti pääkaupunkiseutua ja muuttopäätöstä helpotti siellä asuva naisystävä.

SESONGIN JÄLKEEN NOPEASTI UUTEEN TYÖHÖN

Vianorilla Aleksille tuli tutuksi pulttipyssy, kun hän pääsi tekemään yleisiä rengaspalvelun töitä, kuten renkaiden vaihtoa, pesua ja varastointia. Työt maistuivat hyvin mutta rengassesongit tietysti päättyvät jossain kohtaa ja niin myös Aleksin tapauksessa. Töiden päättyessä hänelle tuli pian soitto Baronalta uudesta työmahdollisuudesta. Asiat etenivät nopeasti ja kolmessa päivässä Aleksilla oli taas uusia töitä:

barona_flexi_uratarina_keikkatyo_rengastyot_2

”Maanantaina iltapäivällä tuli soitto, että tämmöinen paikka olisi auki. Tiistaina kävin haastattelussa ja keskiviikkona aloitinkin sitten jo työt.”

Töihin mentiin tällä kertaa Nordic BioCosmetics:iin, joka on kosmetiikka-alan yritys Helsingin Pitäjänmäessä. Aleksi on iloinen siitä, kuinka hyvin hänet on otettu yrityksessä vastaan: ”Minut on otettu vastaan niin, että olen unohtanut olevani baronalainen.”

Aleksi sopeutui lopulta työpaikalleen niin hyvin, että hänelle tarjottiin vakituinen sopimus yrityksen kirjoille. Aleksi otti työtarjouksen vastaan ja viimeisenä päivänä ”baronalaisena”, helmikuussa 2019, Aleksi kertoo olevansa hyvin tyytyväinen Baronan toimintaan. ”Asiat ovat toimineet todella hyvin. Silloin kun olen ollut töitä vailla, niin säännöllisesti on ehdotettu töitä. Ehdotukset ovat sitten edenneet tehokkaasti työllistymiseen saakka.”

KEIKKATYÖLÄISENÄ MAHDOLLISUUS ETSIÄ ITSEÄÄN KIINNOSTAVAA TYÖTÄ

Keikkatyöläisenä työskentely on oiva mahdollisuus päästä kokemaan erilaisia töitä ja mahdollisesti löytämään ”sen oman juttunsa”.

”Keikkatöissä pääsee kokeilemaan sellaista, jota ei ole aiemmin tehnyt. Jos se osoittautuu sellaiseksi, mitä ei halua tehdä, niin työstä pääsee kunnialla irti. Ja jos työ osoittautuu sellaiseksi, mitä haluaisi tehdä enemmän, niin sitä voi sitten hakeutua tekemään vakituisemminkin”, Aleksi kertoo kokemuksesta.

Aleksin mielestä keikkatyöläisen elämä sopii tietynlaisille tyypeille: ”Keikkatyössä ei välttämättä tiedä mihin seuraavalla viikolla päätyy, joka voi säännöllisyyttä vaativalle ihmiselle olla miinuspuoli. Mutta toisille se voi olla ennemminkin plussa, kuin miinus”.

Barona Teollisuuden keikkatyömahdollisuudet

Aiheet: TyöntekijätarinatTyökokemusKeikkatyöt

Kirjoittanut:

Esa Roponen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää