Tähtäimessä (oman alan) kesätyö? Erottaudu massasta!

erica kesätyö

On taas se aika vuodesta, kun pitäisi löytää kesätyöpaikka. Mieluiten opiskelemaltasi alalta, esimerkiksi taloushallinnon tai rahoituksen parista. Kilpailu on kovaa ja lähes kaikki työnhakijat ovat samalla viivalla: miten erottaudut massasta ja mitä korostat kun sinulla ei ole vielä vuosien (tai yhtään) kokemusta alalta tai tehtävästä? 

Tuleeko kesätyönhausta ensimmäisenä mieleen aiemmilta vuosilta tuttu viesti ”Saimme 500 hyvää hakemusta ja valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun.”? Mitä jos viesti onkin tänä vuonna positiivinen ja pääset haastatteluun asti? Miten erottaudut muista haastateltavista tilanteessa, jossa  hakijat ovat yleensä taustaltaan hyvin samanlaisia?

Ota nämä vinkit haltuun, ja olet lähempänä unelmiesi kesätyötä!

Asenne ratkaisee – mitä tämä tarkoittaa oikeasti?

Haastattelussa menestyminen on karkeasti arvioiden noin 95% kiinni asenteesta varsinkin, kun puhutaan kesätyöpaikoista. Tiedän, tämä on klisee, mutta sen merkitystä ei voi korostaa liikaa.

Osaamisen ja työkokemuksen karttuessa prosenttiosuus pienenee, mutta asenteen merkitys tuskin koskaan katoaa lopullisesti. Tarkoitan asenteella tässä positiivisen ja motivoituneen vaikutelman luomista itsestään. Miten tämä tapahtuu, jos ei luonteeltaan ole se aurinkoisin tai ulospäin suuntautunein henkilö?

Kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että ei nöyristele, mutta ei myöskään ole liian ylimielinen. Vaikka sinulla ei vielä ole vuosien tuomaa ammattitaitoa, olet arvokas lisä yritykseen, tuot uusia näkökulmia ja olet ehkä muita motivoituneempi oppimaan puuttuvat taidot. Samalla viivalla on monia osaajia, jotka voivat jäädä koulutukseltaan ja taidoiltaan sinun taaksesi, mutta itsensä liiallinen korostaminen tai ylimielisyys harvoin toimii kenenkään eduksi.

Positiivista asennetta tuo esille myös sävy, jolla puhut asioista, esimerkiksi aikaisemmista työnantajistasi. Vaikka aiemmat kesätyökokemukset olisivat olleet kamalia, keskity niiden hyviin asioihin tai mieti, miten voisit tuoda rakentavasti esille yrityksen surkean johtamisen tai olemattoman työilmapiirin.

"Harva rekrytoija haluaa palkata henkilöä, joka arvostelee negatiivisesti aiempia työpaikkojaan ja -tehtäviään."

Työhaastattelussa on tärkeää olla rehellinen, sillä tämä luo positiivista ja aitoa mielikuvaa haastateltavasta henkilöstä. Tuo esiin kaikki mahdollinen osaaminen tehtävään liittyen. Esimerkiksi jos olet tehnyt laskutusta osana asiakaspalvelijan työtä tai päässyt tutustumaan kirjanpitoon kouluprojektissa. Myös harrastuksistasi, esimerkiksi kilpaurheilijan päämäärätietoisuudesta tai joukkueharrastuksesta oppimistasi tiimitaidoista, voi olla hyötyä tehtävässä.

Ole kuitenkin rehellinen ja äläkä liioittele osaamistasi, jotta odotukset sinua kohtaan eivät kasva liian suureksi tai et narahda myöhemmin kiinni valehtelusta. Monesti haastattelija voi myös nähdä kertomuksiesi läpi, sillä ihmiset toimivat suhteellisen samalla tavalla haastattelutilanteissa.

Tutustu hyvin yritykseen ja tehtävään

Kaikkein eniten omaa positiivista asennetta tuo esille innokkuutesi ja motivaatiosi kyseistä yritystä ja tehtävää kohtaan. Anna sen näkyä, että olet aidosti kiinnostunut yrityksestä ja tehtävästä sekä perustele miksi olet kiinnostunut. Riittävä perustelu ei ole se, että "pitää saada joku kesätyöpaikka ja omalta alalta olisi plussaa".

Omaa motivaatiota ja kiinnostusta on helppo tuoda esille, kun on tutustunut yritykseen ja tehtävään riittävästi. Mitä yritys tekee, mitä valitulta henkilöltä odotetaan tehtävässä ja mitä tehtävä tarjoaa tälle? 

"Työnantajat hakevat entistä enemmän heidän kulttuuriinsa sopivaa henkilöä, joten he arvostavat haastattelussa sitä, että hakija on perillä yrityksestä ja sen toiminnasta."

Yrityksestä saa selville paljon tutustumalla nettisivuihin ja työpaikkailmoitukseen. Työpaikkailmoituksen voi ottaa talteen hakuvaiheessa ja siihen voi palata vielä ennen haastattelua. Yritykseen tutustumisen yhteydessä herää melko usein tarkentavia kysymyksiä ja onkin hyvä kirjata näitä kysymyksiä ylös haastattelua varten.

Hyvät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi yrityksen kulttuuriin, tiimiin ja sen jäseniin, tyypilliseen työpäivään tai siihen, mitä haastattelija itse arvostaa työssään tai kokee haastavana. Hyvä kysymys on sellainen, johon haluat oikeasti saada vastauksen sekä sellainen, johon ei löydä vastausta Googlen kautta. Perinteiset, miten prosessi etenee tästä ja millainen palkkaus tehtävään on, toimivat mutta eivät erota sinua muista.

Kun olet tutustunut kattavasti yritykseen ja työtehtävään käytettävissä olevien kanavien kautta, olet luultavasti hyvin sisällä siinä, mitä yrityksessä tapahtuu. Tällöin voit haastattelussa tuoda omien vastauksiesi kautta esille omaa tietämystäsi ja sitä, että olet oikeasti nähnyt vaivaa haastattelun eteen.

VALMISTAUDU ja tuo rohkeasti persoonasi esiin

Tarkka, tunnollinen ja oma-aloitteinen”, lähes jokainen taloushallinnon osaaja kertoo tämän. Varmasti tarpeellisia ja välttämättömiä ominaisuuksia kukin, mutta nämä eivät erota sinua muista hakijoista mitenkään. Pyri siis löytämään lisäksi juuri sinua kuvaavia adjektiiveja, jotka olisivat persoonallisempia tai ainakin nosta esille esimerkkejä, miksi olet tarkka ja millaisissa tilanteissa tämä näkyy.

Työhaastattelussa voi rohkeasti tuoda omaa persoonaansa esille, sillä mikä olisikaan parempi keino erottautua massasta kuin olemalla oma aito itsensä. Mieti miksi juuri sinä olisit paras vaihtoehto kyseiseen tehtävään - kysy tarvittaessa apua perheenjäseniltä, opiskelukavereilta tai kollegoilta. 

"Oman persoonan yhdistäminen työpaikan kulttuuriin ja tapoihin voi olla todella näppärä keino erottautua muista ehdokkaista."

Työhaastattelussa kysytään usein aika vakiona samat kysymykset, esimerkiksi vahvuudet, motivaatio, ja haastavat tilanteet joihin on joutunut työelämässä. Näihin on hyvä valmistautua ja miettiä etukäteen, mitä niiden kohdalla voisi itsestään kertoa. Älä kuitenkaan stressaa, jos et haastattelutilanteessa osaa heti vastata johonkin kysymykseen. Kukaan ei odota sinun olevan robotti, joka on varautunut kaikkeen.

Valmistautuminen kannattaa myös siksi, että pystyy antamaan hyvin jäsenneltyjä vastauksia. Liian pitkä jaarittelu ajaa siihen, että vastauksesi ydinviesti katoaa. Liian lyhyiden vastausten haasteena on se, että persoonasi ei tule sinulle edullisella tavalla esille. Muista kuitenkin, että valmistaudut juuri sen verran kuin sinusta tuntuu hyvältä!

Loppujen lopuksi, haastattelu on vuorovaikutustilanne, jossa pärjää parhaiten olemalla oma itsensä ja luottamalla omaan osaamiseen. Rekrytointi on aina kahden kauppaa: yritys haluaa henkilön, joka sopii heidän kulttuuriinsa ja tiimiin ja siksi välttämättä osaavin hakija ei ole se paras hakija. Älä siis masennu, vaikka et saisikaan tehtävää onnistuneen haastattelun jälkeen.

MUISTA MYÖS "perusjutut"

✔️Luo hyvä yleisvaikutelma. Ole ajoissa paikalla, pukeudu tilanteeseen sopivalla tavalla ja muista katsekontakti. 
✔️Mieti suosittelijat valmiiksi ja ota mukaan todistukset. Huomioithan, että suosittelijalta tulee aina kysyä, voiko tämä suositella eikä vain olettaa että se on ok.
✔️Älä jännitä jännittämistä. Jännittäminen on luonnollinen reaktio haastatteluun ja on ihan ok tuoda se esille jos se helpottaa. 

"Muista, että rekrytoija toivoo jokaisen kandin olevan se paras mahdollinen tehtävään, joten kukaan ei toivo sinun epäonnistuvan - päinvastoin."

Tsemppiä ja onnea jokaiselle kesätyöpaikan löytämiseen!☀️💪

Kirjoittaja Erica Ollikainen on Barona Financen henkilöstökonsultti, joka tekee työkseen rahoituksen ja taloushallinnon asiantuntijarekrytointeja. 

Etsitkö vielä oman alan duunia? Katso avoimet taloushallinnon ja hallinnon työpaikat alta.

New call-to-action

Aiheet: TaloushallintoUravinkitKesätyöTyönhakuFinance Careers

Kirjoittanut:

Erica Ollikainen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää